Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Maart

Nieuws, Blogs, Vlogs

Toon

Uitstel aflossingsverplichting: wat zijn de mogelijkheden?

30 maart 2020

De coronacrisis heeft grote financiële gevolgen voor allerlei huishoudens. De overheid heeft verschillende maatregelen getroffen om veel bedrijven en particulieren zo goed mogelijk door deze crisis heen te leiden. Maatregelen die de overheid al nam zijn uitstel van belastingbetaling, werktijdverkorting voor medewerkers en een bijdrage op bijstandsniveau voor zzp’ers die te maken hebben met een omzet achteruitgang. En nu is er ook een mogelijkheid tot uitstel van je aflossingsverplichting van je hypotheek. Deze maatregelen van de overheid en geldverstrekkers zijn zeker goed, maar het zal niet voor alle huishoudens de inkomensachteruitgang voldoende kunnen opvangen.

Klanten met dure DSB-hypotheek mogen oversluiten

26 maart 2020

Al 10 jaar lang maken duizenden huishoudens ieder maand een aanzienlijk bedrag over voor hun lening of hypotheek naar Finqus, zoals DSB Bank tegenwoordig heet. De rentes die deze klanten betalen, zijn vaak hoog. Het geld dat op deze hypotheken wordt verdiend gaat naar de schuldeisers van DSB Bank. Volgens een recent artikel in de Volkskrant (najaar 2019) maakt Finqus jaarlijks meer dan 100 miljoen euro winst.

Persbericht- Stijging hypotheekrente nabij

19 maart 2020

Apeldoorn 18 maart 2020- Van Bruggen Adviesgroep voorspelt een stijging van de hypotheekrentes als gevolg van de economische gevolgen van het coronavirus. De afgelopen tijd zijn de hypotheekrentes alleen maar gekelderd, maar de impact van corona op de economie verandert volgens de adviesketen de situatie. Van Bruggen Adviesgroep constateert daarentegen ook dat het absorptievermogen van geldverstrekkers op orde is en dat zij gezonde marges hebben.

“De situatie is nu anders dan voorheen”, vertelt algemeen directeur van Van Bruggen Adviesgroep Michiel Meijer. “Beleggers die geld willen lenen aan bedrijven die in zwaar weer raken, zien grotere risico’s en vragen daarom een hogere rente. Tenminste als ze al geld willen lenen. Die grotere risico’s gelden nu zeker inmiddels ook voor banken. Ook zij moeten een hogere rente betalen als ze geld willen lenen.”

Veelgestelde belastingvragen tijdens spreekuur Telegraaf

17 maart 2020

Afgelopen maandag 16 maart hield de Telegraaf ‘het Belastingspreekuur’. De Telegraaf vroeg experts van verschillende bedrijven om te helpen bij de beantwoording van de vele belastingvragen. Van Bruggen Adviesgroep heeft een groot aantal vragen rond de eigen woning beantwoord.

Voorstel verplichte aov voor zzp’ers leidt tot lagere hypotheek

09 maart 2020

De Stichting van de Arbeid bracht vorige week het advies uit voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) voor zzp’ers. In vergelijking met de huidige situatie, waarin veel zzp’ers geen aov hebben, betekent dit veelal dat de maximale hypotheek mogelijkheden van een zzp’er omlaag gaan. Daar staat uiteraard tegenover dat hij wel beter beschermd is als de zzp’er arbeidsongeschikt wordt en de kans groter is dat dankzij de aov-uitkering de zzp’er in de eigen woning kan blijven wonen.

Lagere hypotheekrente mede dankzij coronavirus

02 maart 2020

Opnieuw gingen afgelopen week over de gehele breedte de hypotheekrentes heel licht omlaag. Zowel voor hypotheken met als zonder NHG liggen de gemiddelde hypotheekrentes voor 5, 10 én 20 jaar onder die van de gemiddelde variabele hypotheekrente.

De trend van dalende hypotheekrentes zal de komende weken naar onze verwachting aanhouden. Door het coronavirus daalt de rente. Beleggers stappen onder andere uit aandelen om veiliger te gaan beleggen. Dit leidt ook tot lagere hypotheekrentes, al gaat dat wel in hele kleine stapjes.