Hypotheekvormen

Hypotheekvormen

Er zijn veel manieren om een hypotheek af te lossen, maar we lichten graag de vijf meest voorkomende hypotheekvormen voor u toe. Als u meer informatie wilt over de hypotheekvormen of welke bij u past kunt u contact met ons opnemen of met uw Van Bruggen Adviseur in de buurt.

Maak direct een afspraak

linearehypotheek

Lineaire hypotheek

Eeen lineaire hypotheek is een hypotheek waarbij u gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag aflost. U lost deze hypotheek dus gelijkmatig af. 

Leer verder over lineaire hypotheek >

annuitaire-hypotheek

Annuïtaire hypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek lost u de gehele hypotheek binnen de looptijd af. U betaalt maandelijks een vast bedrag, de annuïteit, aan de geldverstrekker. 

Lees verder over annuïteitenhypotheek >

aflossingsvrije-hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek lost u niets af gedurende de looptijd. Of beter gezegd, u bent niet verplicht om af te lossen. Het mag uiteraard wel. 

Lees meer over aflossingsvrije hypotheek >

spaarhypotheek

Spaarhypotheek

Een spaarhypotheek is een hypotheek, waarbij u tijdens de looptijd maandelijks spaart in een kapitaalverzekering voor de aflossing van de hypotheek. 

Lees meer over spaarhypotheek >

beleggingshypotheek

Beleggingshypotheek

Bij een beleggingshypotheek wordt het geld voor de aflossing van de hypotheek opgebouwd door middel van een belegging in beleggingsfondsen. 

Lees meer over beleggingshypotheekvorm > 

Nieuwe regelingen rondom hypotheekvormen

Sinds 2013 komen nieuwe huiseigenaren alleen in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek als er een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek afgesloten wordt. Voor bestaande hypotheken geldt een overgangsregeling. De rente die betaald wordt op lopende hypotheken met andere aflosvarianten blijft ook in aanmerking komen voor renteaftrek. Door de aangescherpte regelgeving, zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek de populairste hypotheekvormen geworden.

Hypotheek berekenen

Maximale hypotheek325.312,-

Maak een afspraak