Geef jij voorkeur aan advies op de vestiging of op afstand? De keuze is aan jou. Lees meer.

Lineaire hypotheek

Een hypotheek waarbij je gelijkmatig aflost: de lineaire hypotheek. Bij deze hypotheek los je elke maand hetzelfde bedrag af. Je maandlast is in het begin hoog. Je maandlasten dalen gedurende de looptijd, omdat je over minder schuld minder rente betaalt. 

Lees meer over lineaire hypotheek >

linearehypotheek

Annuïtaire hypotheek

Bij de annuïteitenhypotheek los je de gehele hypotheek binnen de looptijd af. Je betaalt maandelijks een vast bedrag, de annuïteit, dat bestaat uit een deel hypotheekrente en een deel aflossing. Omdat je aflost, wordt het rentedeel in het vaste bedrag steeds kleiner en het aflossingsdeel steeds groter.

Lees meer over annuïteitenhypotheek >

Annuïteitenhypotheek weergegeven in een grafiek

Aflossingsvrije hypotheek

Een hypotheek waarbij je tijdens de looptijd niets aflost, heet een aflossingsvrije hypotheek. Wil je wel aflossen? Dan mag dat natuurlijk wel. Aan het einde van de looptijd moet de hypotheek wel worden afgelost.

Lees meer over aflossingsvrije hypotheek >

aflossingsvrije-hypotheek

(Bank-)spaarhypotheek

Met een (bank-)spaarhypotheek spaar je tijdens de looptijd maandelijks een bedrag in een spaarverzekering of spaarrekening. Deze verzekering of rekening gebruik je uiteindelijk voor de aflossing van je hypotheek.

Lees meer over spaarhypotheek >

spaarhypotheek

Beleggingshypotheek

Met een beleggingshypotheek beleg je geld in beleggingsfondsen. Met dit geld betaal je uiteindelijk de aflossing van de hypotheek. Omdat beleggingsresultaten onzeker zijn, weet je niet of je aan het einde van de looptijd minder of juist meer dan het hypotheekbedrag bij elkaar hebt belegd en of je de hypotheek dus volledig kunt aflossen.

Lees meer over beleggingshypotheekvorm > 

beleggingshypotheek

Nieuwe regeling hypotheekrenteaftrek

Sinds 2013 zijn de regels rondom de hypotheekrenteaftrek bij verschillende hypotheekvormen veranderd. Zo komen nieuwe huiseigenaren alleen in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek als zij een annuïteiten- of lineaire hypotheek afsluiten. Heb je al een lopende hypotheek? Dan bestaat er een overgangsregeling. De rente die betaald wordt op de bestaande hypotheek met een andere aflosvariant, blijft namelijk ook in aanmerking komen voor de renteaftrek.

Welke hypotheekvorm past bij jou?

Meer informatie over de hypotheekvormen? Of meer weten over welke vorm goed bij je past? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak!

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak