Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Verkoopmakelaar van Van Bruggen Adviesgroep

Op veel kantoren van Van Bruggen Adviesgroep kun je terecht voor het totaalpakket: hypotheekadvies, financieel advies, pensioenadvies én makelaardij. Zo kun je bijvoorbeeld niet alleen door ons je hypotheek voor je nieuwe woning laten regelen, maar kunnen we ook je huidige woning voor je verkopen. Altijd tegen een goede prijs en voordelige voorwaarden – daar gaan wij samen met jou voor. Onze makelaars hebben ruime ervaring met het verkopen van woningen en weten waar ze op moeten letten om jou te ontzorgen bij een succesvolle verkoop van je huis.

Ook voor aankoopmakelaardij

Naast verkoopmakelaardij, kun je bij Van Bruggen Adviesgroep ook terecht voor een aankoopmakelaar. Heb je jouw ideale nieuwe droomhuis nog niet gevonden en ben je daar naarstig naar op zoek? Of heb je juist een woning op het oog en hoop je die tegen een gunstig tarief te kunnen kopen? Zowel bij een eerste koopwoning als bij een volgende woning staat een aankoopmakelaar je graag bij.

Wat doet een makelaar?

De verkopend makelaar helpt je om je woning voor een goede prijs aan te bieden en komt tijdens de verkoop op voor je belangen. Verder kan de makelaar je woning op de juiste plekken promoten en je bijstaan bij officiële zaken, zoals de onderhandelingen en de sleuteloverdracht.

Oscar NoorlagGoed om te weten: zodra je een verkopend makelaar inschakelt, bepaal je zelf wat je de verkoopmakelaar voor jou laat oppakken. Wil je dat de verkopend makelaar het hele proces voor je verzorgt? Of laat je hem ook de bezichtigingen verzorgen? Of onderhandelen over een passende prijs en voorwaarden? Daarin maak je je eigen keuzes.

De voordelen van een verkopend makelaar

Veel woningeigenaren kiezen ervoor om een verkoopmakelaar in te schakelen bij de verkoop van hun huis. Tijdens de verkoop krijg je namelijk allerlei vragen en beslissingen voor je kiezen die je niet dagelijks beantwoordt. Wat is een goede verkoopprijs voor je woning? Welke verkoopvoorwaarden zijn voor jou handig? Hoe bepaal je welk bod je accepteert? En hoe stel je een koopcontract op, die correct en volledig is?

Een verkoopmakelaar geeft je advies over al die vragen en helpt je zo om een mooi bedrag voor je woning te ontvangen en daarbij zoveel mogelijk uit de onderhandelingen te halen. En hij zorgt ervoor dat alles goed op papier staat. Dat is een fijn idee en heeft de volgende voordelen.

Hogere verkoopprijs

Een vraagprijs voor je woning bepalen doe je niet zomaar. Hiervoor is het belangrijk om eerst de woningwaarde vast te stellen, bijvoorbeeld door de staat van de woning goed te bekijken en te onderzoeken wat de prijzen van woningen in de buurt zijn. Onze makelaars kunnen je woningwaarde zorgvuldig bepalen en vanuit hun kennis over de markt advies geven over een passende verkoopprijs.

En wordt er op de woning geboden? Dan helpt de makelaar je ook om alles uit de onderhandelingen te halen, zodat je zoveel mogelijk voor de woning krijgt en daarbij ook passende voorwaarden hebt. Daardoor krijg je met een verkoopmakelaar aan je zijde vaak een hoger bedrag voor je woning dan als je het huis zonder makelaar verkoopt.

De woning goed in de verkoop zetten

Voordat je woning van eigenaar wisselt, moet je eerst een ideale koper vinden. Ook daar helpt een verkoopmakelaar je bij. Hij schakelt bijvoorbeeld een fotograaf in voor het maken van aantrekkelijke foto’s, helpt je om je woning verkoopklaar te maken, zet je woning op Funda en promoot je huis eventueel via andere passende kanalen. Laat de bezichtigers maar komen.

Met een verkopend makelaar is het gemakkelijker om je woning bij de juiste mensen onder de aandacht te brengen dan als je zelf je woning te koop aanbiedt.

Bezichtigingen uit handen geven

Het verwelkomen en begeleiden van geïnteresseerden is best tijdrovend. Bovendien is het vaak niet slim om zelf bij een bezichtiging aanwezig te zijn. Veel huizenbezichtigers voelen zich vrijer als ze met een makelaar door de woning lopen en durven dan ook eerder kritische vragen te stellen. Daarom is het fijn als een verkopend makelaar de bezichtigingen voor je kan inplannen en daarbij kan zijn. Kun jij je tijd aan andere dingen besteden. Na afloop van de bezichtiging zal de makelaar je altijd vertellen hoe het is gegaan.

Alles goed vastleggen in de koopakte

Zodra je woning is verkocht, moet je samen met de koper het voorlopig koopcontract tekenen. Dit is een heel belangrijk document; het bindt de koper en jou aan de verkoop van de woning en benoemt ook de voorwaarden daarbij. Daarom is het fijn als een verkoopmakelaar dit document voor je opstelt. Hij heeft dit al veel vaker gedaan en kan er dus voor zorgen dat je niets over het hoofd ziet en dat alles correct op papier staat.

Ruime ervaring met huizen verkopen

Een laatste pluspunt van een verkoopmakelaar inschakelen is dat huizen verkopen voor hem een dagelijkse bezigheid is. Hij weet daardoor precies waarop te letten. Bij een proces als dit waarbij het om veel geld en ingewikkelde contracten gaat, is het fijn om advies te ontvangen van iemand die dit vaker doet. Je makelaar kan je helpen om geen enkel detail te vergeten en alles perfect te regelen.

Woning verkopen? Hoe zit het met je overwaarde en hypotheek?

Als je je woning gaat verkopen en naar een ander huis verhuist, ben je vast benieuwd hoe het zit met de overwaarde op je huidige woning. Die wil je waarschijnlijk inbrengen in je volgende woning. Dat is ook fiscaal aantrekkelijk om te doen, omdat je dan over je volledige hypotheek van renteaftrek profiteert (zie de bijleenregeling).

Nu is het mogelijk om met een overbruggingskrediet je overwaarde al in te brengen in je volgende woning voordat je je huis hebt verkocht. Zodra de koop rond is, los je dat krediet af met de overwaarde op je huis. Een ander huis kopen is dan ook een mooie manier om je overwaarde te verzilveren.

Wil je weten hoeveel jij precies aan hypotheek kunt krijgen? Schakel Van Bruggen Adviesgroep dan ook in voor deskundig hypotheekadvies. Wij berekenen graag je maximale hypotheek voor je. Ook als je zzp’er bent, kunnen we je hypotheekopties vaststellen. Zo weet je precies voor welk bedrag jij naar een nieuwe woning kunt gaan kijken.

Kosten verkoopmakelaar

De kosten die een verkoopmakelaar rekent, noemen we ook wel “courtage”. Voor sommige makelaars bestaat die courtage uit een vast bedrag, waarover jullie van tevoren afspraken maken. Andere makelaars vragen om een percentage van de verkoopprijs voor de woning.

De kosten die je betaalt, hangen er ook van af waar je de verkoopmakelaar voor inschakelt. Is dat voor het totaalpakket, inclusief bijvoorbeeld bezichtigingen van kopers begeleiden? Of schakel je de expertise van de makelaar enkel in bij een specifiek vraagstuk? Dat is bepalend voor de prijs.

Marleen OverduinNog even dit: de makelaars van Van Bruggen Adviesgroep zullen je altijd al aan het begin van het traject precies laten weten op welke kosten jij kunt rekenen. Zo weet je precies waar je rekening mee moet houden voordat jullie samen het traject in gaan.

Gratis oriënterend gesprek met een verkoopmakelaar

Het verkopen van een woning is een intensief en spannend traject. Belangrijk dus dat je een goede klik hebt met de verkopend makelaar en dat je je bij jouw makelaar op je gemak voelt. Daarom bieden we bij Van Bruggen altijd een gratis oriënterend gesprek aan, waarin je nog nergens aan vastzit. Zo kom je precies te weten wat de makelaar voor jou kan doen en hoeveel dat kost.

Plan de eerste afspraak op een moment dat jou goed uitkomt. Dan vertelt een van onze makelaars je graag meer.

Oriëntatiegesprek aanvragen

Veelgestelde vragen over verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar helpt jou om je woning voor een goede prijs te verkopen, en zet daarbij je woning op een aantrekkelijke manier in de markt. Daarnaast behartigt de verkoopmakelaar jouw belangen tijdens de onderhandelingen met geïnteresseerden, kan hij bezichtigingen begeleiden en stelt hij de voorlopige koopovereenkomst voor je op.

De courtage is het bedrag dat je betaalt voor de diensten van je makelaar. Dit bedrag moet altijd inclusief btw zijn; alleen bij niet-particulieren mag dit exclusief btw getoond worden. De courtage die de makelaars van Van Bruggen Adviesgroep rekenen, is dan ook altijd inclusief btw.

Bij Van Bruggen Adviesgroep kun je ook in jouw regio een deskundige verkoopmakelaar vinden, die over de juiste kennis en ervaring beschikt. Kies in elk geval altijd voor een verkoopmakelaar bij jou in de regio. Dan weet je zeker dat diegene goed bekend is in de regio waar jij woont.

Hier gelden geen harde eisen voor. Het is daarom belangrijk om altijd zwart op wit afspraken te maken met de makelaar. Al voordat jullie samen het traject in gaan. Bij Van Bruggen Adviesgroep vinden we het belangrijk om je aan het begin van het traject al goed en duidelijk te informeren over wat je mag verwachten. Qua diensten en qua investering. Daarom zetten we dit al bij een eerste oriëntatiegesprek helder voor je op papier.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak