Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Financieel advies bij Van Bruggen Adviesgroep

Met 70 vestigingen verspreid over heel Nederland krijg je bij Van Bruggen Adviesgroep altijd financieel advies van een lokale expert. Daarnaast geven sommige van onze financieel adviseurs advies aan huis. Ons advies is 100% onafhankelijk en jij staat altijd centraal. Wij regelen alle financiële zaken rondom jouw persoonlijke situatie. Van het (ver)kopen van een huis tot aan je verzekeringen en financiële zekerheid in de toekomst. Ontdek ons financieel advies online of tijdens een persoonlijk gesprek met een van onze adviseurs. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Kies je voor Van Bruggen Adviesgroep? Dan kies je voor:

  • Gratis oriënterend gesprek
  • Deskundige en ervaren adviseurs
  • Advies gericht op jouw situatie: nu en in de toekomst
  • Altijd onafhankelijk advies
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
Vraag financieel advies aan

Wat is financieel advies?

Financieel advies is advies rondom financiële beslissingen waar je mee te maken krijgt. In elke levensfase loop je tegen vraagstukken aan waarbij een financieel adviseur je goed kan helpen. Als je bijvoorbeeld een huis koopt, zal je daarvoor van alles moeten regelen rondom je hypotheek. Ook als je met pensioen gaat of in scheiding ligt met je partner, moet je daar het nodige financieel voor regelen. Hetzelfde geldt als je financiële risico’s door overlijden of arbeidsongeschiktheid wilt voorkomen. Ook dan is financieel advies inschakelen een slimme keuze.

Het zijn stuk voor stuk situaties die de nodige consequenties hebben voor je financiën. En waarbij het om veel geld gaat. Logisch dus dat je graag de juiste keuzes maakt en zeker wilt weten dat alles goed geregeld is.

Precies dat zijn de twee dingen waar een financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep je bij helpt. Onze financieel adviseurs geven dagelijks advies over onder meer hypotheken, pensioen, verzekeringen, scheiden en makelaardij. Ze verdiepen zich uitgebreid in jouw situatie, maken een gedetailleerde vergelijking van alle opties en kunnen je op basis daarvan adviseren over de juiste keuzes. Ook het regelwerk nemen ze je graag uit handen. Zo weet je zeker dat je geen enkel detail over het hoofd ziet.

Financieel advies aanvragen

Wat doet een financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep voor jou?

Onze financieel adviseurs kunnen je over veel vragen adviseren. Verzekeringen, hypotheken, pensioen en leningen zijn complexe materie waar onze adviseurs goed in thuis zijn. Maar ook voor vraagstukken over het maken van een financiële planning of besparen op je maandlasten zit je bij Van Bruggen Adviesgroep goed. Onze adviseurs kijken altijd naar je situatie nu en in de toekomst. Het is namelijk belangrijk dat je keuzes niet alleen nu, maar ook over een paar jaar nog goed bij je passen.

Hieronder lees je meer over een aantal situaties waarin financieel advies nuttig is.

Een huis kopen

De aankoop van een woning is een grote stap. Zowel een eerste huis kopen als een ander huis kopen brengt de nodige financiële vraagstukken met zich mee. Hoeveel kun je krijgen aan hypotheek? Wat doe je eventueel met je huidige hypotheek? Voor welke hypotheekvorm kies je en voor welke rentevaste periode? Wat doe je met de overwaarde op je huidige woning? Allemaal vragen die een financieel adviseur met hypotheekadvies voor je kan beantwoorden.

Pensioenadvies

Het kan zijn dat je pensioen nog even op zich laat wachten. Je zit op dit moment nog vól in het werkzame leven. Toch zien steeds meer Nederlanders in dat het zinvol is om al vóór je 56e een keer goed naar je pensioen te kijken. Het liefst samen met een expert in de vorm van deskundig pensioenadvies. Want hoeveel pensioen heb je eigenlijk opgebouwd bij je werkgever of als ondernemer? Wat zijn je mogelijkheden om eerder te stoppen met werken? En heb je voldoende aan je huidige pensioen en de AOW of is het handig als je dit bedrag aanvult?

Tip: een van onze adviseurs helpt je graag bij het maken van een financiële planning. Zodat je nu alvast weet dat je later voldoende geld hebt om rond te komen en zodat je straks zonder zorgen van je pensioen kunt genieten.

 

Verzekeringsadvies

Bij bepaalde financiële risico’s kan het verstandig zijn om ze af te dekken met een verzekering. Het risico dat jij of je partner overlijdt of het risico dat je arbeidsongeschikt wordt, zijn daar de bekendste van. Als je door omstandigheden bijvoorbeeld plotseling niet meer kunt werken, heeft dat gevolgen voor je inkomen. Het kan zijn dat je dan je hypotheek niet meer kunt betalen. Zinvol dus om dat scenario voor te zijn.

Een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep kan je met verzekeringsadvies helpen om die risico’s goed af te dekken met een passende verzekering. Hij adviseert je welke verzekeringen nuttig zijn in jouw situatie en waar je een verzekering met een scherpe premie en goede voorwaarden kunt afsluiten. Uiteraard zorgt de adviseur ook voor de daadwerkelijke inregeling van de verzekering. Altijd op basis van onafhankelijk, eerlijk en deskundig advies.

Financieel advies bij scheiden

Een scheiding is een moeilijke gebeurtenis met grote gevolgen. Ook voor je financiën. Zo zal je moeten beslissen hoe jullie het gaan regelen met de hypotheek. Wie van jullie blijft in het huis wonen of verkopen jullie de woning? Wat spreken jullie daar financieel over af? En welke opties zijn er nog meer? Juist omdat een scheiding al veel emoties met zich meebrengt, is het vaak prettig om er met een expert naar te kijken. Die geeft je financieel advies over scheiden op basis van jouw persoonlijke en financiële situatie.

Overwaarde op je woning benutten

Niet alleen bij het kopen van een huis speelt je hypotheek een rol. Rust er een flink bedrag aan overwaarde op je woning? Dan kun je daar misschien mooie dingen mee doen. Ook zonder dat je meteen je biezen moet pakken om te gaan verhuizen trouwens.

De overwaarde op je woning kun je bijvoorbeeld verzilveren door een tweede hypotheek te nemen of een onderhandse verhoging te nemen. Je kunt de overwaarde ook op vele manieren gebruiken. Zo besluiten veel mensen met de overwaarde een verbouwing te financieren, hun woning te verduurzamen of een schenking te doen. Wat jouw mogelijkheden hiervoor zijn, is iets waarover een financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep je meer kan vertellen.

Testimonial Carlijn
 

Financieel advies voor zzp’ers en kleine ondernemers

Specifiek als ondernemer loop je de nodige financiële risico’s. Je hebt niet, zoals bij een baan in loondienst, automatisch een tijdelijk vangnet vanuit je werkgever of de overheid als je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt wordt. Zinvol dus om te kijken hoe je dit zelf kunt regelen. Ook voor je pensioen zal je als zzp’er zelf iets moeten bedenken. Het liefst ruim van tevoren, zodat je er na je pensioen financieel niet op achteruit gaat. Als je over al dat soort zaken goed geïnformeerd wilt worden, kun je bij ons terecht voor financieel advies voor ondernemers.

Een financiële planning maken

Sommige gebeurtenissen in je persoonlijke leven hebben grote impact op je financiële situatie. Denk aan een verhuizing, kinderen krijgen, veranderen van baan of stoppen met werken. Als je voor zo’n situatie staat, is het beste wat je kunt doen een goede financiële planning maken. Daarin staat precies hoe je dit financieel gaat aanpakken en hoe je een eventuele inkomensterugval opvangt. Zo weet je zeker dat je nu en in de toekomst alles goed geregeld hebt.

Besparen op je maandlasten

Kan het niet voordeliger? Het is een vraag die veel Nederlanders zichzelf stellen als ze een blik werpen op hun (digitale) bankafschriften. Elke maand ben je geld kwijt aan vaste lasten zoals je hypotheek en verzekeringen. Maar betaal je daarvoor niet meer dan nodig? Soms kan een kritische blik op je hypotheek al een groot verschil maken. Zeker als je een fors percentage aan rente betaalt, is het goed mogelijk dat je voordeliger uit bent door je hypotheek over te sluiten. Maar zo zijn er nog meer manieren om maandelijks geld te besparen. Onze adviseurs kennen de mogelijkheden hiervoor en kunnen je daar deskundig advies over geven.

Hoe vind je een financieel adviseur?

Sta jij voor een financiële keuze? Is er iets veranderd in je privé- of financiële situatie? Of heb je om een andere reden een financieel vraagstuk? Dan is de hulp van een financieel adviseur welkom, zodat je zeker weet dat je niet de verkeerde keuzes maakt.

Ook bij jou in de buurt is er een financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep die je verder kan helpen. Vind via onze website jouw dichtstbijzijnde adviseur en maak direct een vrijblijvende eerste afspraak.

Maak een eerste afspraak

Onafhankelijk financieel advies

Over financieel adviseurs gesproken, wist je dat ons financieel advies altijd volledig onafhankelijk is? Dit houdt in dat we niet bij één specifieke verzekeraar, hypotheekaanbieder of kredietverstrekker zijn aangesloten. We hebben er dus geen belang bij dat jij bij één bepaalde aanbieder een product afneemt. Daardoor kunnen we je objectief advies geven, waarbij we een groot aantal aanbieders meenemen in de vergelijking voor jou.

Bij de bank ben je daarentegen vaak aan één aanbieder gebonden, wat (helaas) maar heel zelden nét de voordeligste aanbieder voor jou is. Dat maakt het voordelig om juist voor onafhankelijk advies te kiezen.

Hoe werkt zo’n adviestraject?

Onze werkwijze bij een traject voor financieel advies is als volgt.

Stap 1. Een goede klik vinden we heel belangrijk. Daarom starten we altijd met een eerste kennismaking. Gewoon gratis en je zit nog nergens aan vast. Ga hiervoor op zoek naar een adviseur bij jou in de buurt en plan een kennismakingsgesprek in – op kantoor of via videobellen. Naar dat eerste gesprek neem je een aantal documenten mee, zodat de adviseur alvast een eerste beeld krijgt van jouw vraagstuk en van je situatie. Ook kom je in dit gesprek te weten wat een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep voor je kan doen en hoeveel een adviestraject kost.

Plan een kennismaking in

 

Stap 2. Zijn de kosten voor jou akkoord? Dan gaan jullie samen het traject in. Om je zo goed mogelijk te kunnen adviseren, heeft de financieel adviseur meer informatie van je nodig. Neem daarom de nodige documenten mee, zoals je jaaraangifte van de afgelopen drie jaar, een afschrift met daarop je spaarsaldo en een pensioenoverzicht. Op basis daarvan verdiept de financieel adviseur zich uitgebreid in jouw situatie. Zowel je situatie nu als je wensen voor de toekomst. Dit alles in een persoonlijk gesprek. En altijd op een duidelijke en deskundige manier.

Stap 3. Daarna gaat de adviseur met alle informatie aan de slag. Hij verdiept zich in de mogelijkheden voor een hypotheek, verzekering of lening, of kijkt naar de extra opties voor je pensioen. Dat doet hij altijd met een kritische blik op de voorwaarden en natuurlijk een goede vergelijking van de verschillende aanbieders op de kosten en rente. Dat jij goed geholpen wordt en voordelig uit bent, is en blijft het doel. Daarom ziet hij bij zijn vergelijking geen enkel detail over het hoofd.

Stap 4. Vervolgens is het tijd voor de adviseur om jou meer te vertellen over de opties. Welke stappen kun je zetten? Bij welke aanbieder ben je voordelig uit? Wat zijn de kosten die de opties met zich meebrengen? En hoe gaat dat alles in zijn werk? Tot in de kleinste details neemt de adviseur je in alles mee. Jij hakt uiteindelijk de knopen door – natuurlijk goed ingelicht door jouw adviseur.

Stap 5. Zijn jullie tot de conclusie gekomen dat je een hypotheekofferte gaat aanvragen, interesse hebt in een lening of misschien een verzekering wilt afsluiten? Dan vraagt de financieel adviseur een offerte voor je aan. Hij laat je precies weten welke documenten daarvoor van jou nodig zijn en zorgt ervoor dat die op tijd en volledig bij de aanbieder liggen. Daarbij houdt de adviseur het hele proces nauwlettend in de gaten.

Stap 6. Je persoonlijke situatie verandert; net zoals de wet- en regelgeving nooit lang hetzelfde blijft. Een goede reden om regelmatig een frisse blik op je situatie en op je financiën te werpen. Daarom houden we je graag op de hoogte als er dingen veranderen. Bij voorkeur spreken we elke twee jaar met je af om te checken of je financiële producten nog steeds bij je passen of dat we iets moeten bijsturen. Zo ben je er op tijd bij. En zo ben én blijf je voordelig uit.

Wat kost een financieel adviseur?

Wat kost dat dan, financieel advies? Omdat we het belangrijk vinden jou zo goed mogelijk te helpen, werken wij niet met standaardpakketten en vaste prijzen. Elke situatie is weer anders. Daarom tast een financieel adviseur in een eerste gesprek met je af wat jij zoekt en hoe hij je daarbij kan helpen. Daar hoort natuurlijk ook een heldere kostenindicatie bij, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Die prijs is altijd afgestemd op jouw specifieke hulpvraag. Elders op onze site kun je alvast meer lezen over de kosten voor financieel advies.

Waar lees ik meer over de dienstverlening en de kosten?

Op de lokale pagina van de vestiging bij jou in de buurt, vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven van onze individuele vestigingen.  Vind via onze site een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER FINANCIEEL ADVIES

Dat is afhankelijk van het vraagstuk waarbij jij financieel advies nodig hebt. Het verschilt per vraagstuk hoeveel tijd het de adviseur kost om zich erin te verdiepen en om een goed advies te geven. Na een eerste kennismaking kan een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep je alvast meer vertellen over de kosten van een traject. Ook kun je er op deze pagina meer over lezen.

Een financieel adviseur kan met jou meekijken naar je naderende pensioen en hoe je dat financieel regelt. Hij kijkt naar wat je wensen zijn, hoe je pensioen op dit moment is opgebouwd en wat je kunt doen om je pensioen verder aan te vullen met bijvoorbeeld overwaarde. De adviseur kijkt dus mee naar alles wat een rol speelt in jouw financiële situatie, zoals je overwaarde en hypotheek. Daardoor kan diegene een pensioenplanning met en voor je maken. Zo weet jij zeker dat je straks voldoende middelen hebt om zorgeloos van je pensioen te genieten.

Gewoon bij jou in de buurt. Van Bruggen Adviesgroep heeft tientallen vestigingen verspreid over heel Nederland. Ook bij jou in de buurt is dus een deskundige adviseur van Van Bruggen Adviesgroep te vinden. Bekijk onze adviseurszoeker om te ontdekken waar je bij jou in de buurt een geschikte adviseur kunt vinden.

Bij elke financiële beslissing die je maakt komen nogal wat regels, mogelijkheden en eventuele risico’s kijken. Het is belangrijk om die allemaal helder te hebben voor jezelf voordat je een knoop doorhakt. Een financieel adviseur is goed thuis in de complexe financiële vraagstukken en kan je dus helpen bij het maken van de juiste keuzes. Ook kan hij alles voor je in gang zetten. Een fijn idee voor jou dat alles tot in de puntjes goed geregeld is.

Als je naar een financieel adviseur stapt die bij één specifieke bank is aangesloten, dan zal je altijd een van de producten van die bank aangeraden krijgen. Maar omdat er een groot aantal mogelijke aanbieders is, is de kans klein dat je juist bij die ene aanbieder een scherpe rente en goede voorwaarden krijgt. Bij onafhankelijk financieel advies, zoals bij Van Bruggen Adviesgroep, weet je daarentegen zeker dat een groot aantal geldverstrekkers wordt meegenomen bij het advies. Daardoor heb je een grotere kans dat je voordelig uit bent – qua rente en qua voorwaarden.  

Hierom kies je voor een Van Bruggen financieel adviseur:

Verzekeringsadvies

Met het juiste verzekeringsadvies, afgestemd op je persoonlijke situatie, weet je zeker dat je verzekeringen aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Zowel nu als later.

Scheiden en hypotheek

Als je gaat scheiden, je situatie gaat veranderen op financieel, fiscaal en juridisch gebied. In samenwerking met Scheidingsexpert Nederland, nemen wij veel zorgen uit handen.

Geld lenen

Heb je een financieel steuntje in de rug nodig? Geld lenen doe je altijd verantwoord bij Van Bruggen Adviesgroep. Je kunt kiezen uit een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak