Afspraak maken? Tijdens de coronacrisis gaat onze dienstverlening gewoon door. Maak gebruik van ons financieel advies op afstand. Lees meer.

Maximale grens voor NHG

Je komt in aanmerking voor NHG als het aankoopbedrag van je woning maximaal € 310.000,- (bedrag 2020) is.

Hierop geldt een uitzondering: het bedrag mag hoger zijn als je energiebesparende maatregelen treft. Het maximale NHG bedrag is dan € 328.600,- (bedrag 2020). Het extra bedrag moet dan wel volledig besteed worden aan de energiebesparende voorzieningen.

Kosten NHG

Sluit je een hypotheek met NHG af, dan betaal je eenmalige kosten, namelijk 0,7% van het hypotheekbedrag. Dit bedrag is aftrekbaar van je belasting. Deze kosten verdien je meestal binnen twee jaar terug, omdat je een lagere hypotheekrente betaalt. Sluit je een hypotheek met NHG over naar een nieuwe hypotheek met NHG, dan betaal je alleen over het extra bedrag dat je leent de NHG kosten van 0,7%.

Waarom krijg je een rentekorting?

NHG geeft de geldverstrekker meer zekerheid, omdat NHG garant staat voor terugbetaling van de hypotheek aan de geldverstrekker als jij dat niet kunt vanwege de eerder genoemde redenen.

Hoeveel kan ik lenen met NHG?

Op onze website kun je een indicatie krijgen welk bedrag je op basis van je inkomen kunt lenen. Dit is altijd een momentopname en gebaseerd op de laagste beschikbare rente voor 10 jaar vast. Wij raden aan om een afspraak te maken met een financieel adviseur voordat je echt op huizenjacht gaat. Die kan je ook vertellen wat je mogelijkheden zijn als je bijvoorbeeld zzp’er, flexwerker of uitzendkracht bent.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak