Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

 

             Geld lenen kost geld

Waarom zou je geld lenen?

Geld lenen is een uitkomst wanneer je bijvoorbeeld voor onverwachte kosten komt te staan en je geen spaargeld achter de hand hebt.  Stel, je bent je keuken aan het verbouwen en de kosten lijken behoorlijk hoger uit te vallen dan je vooraf had ingecalculeerd, dan is het lenen van geld een mogelijkheid om het project tóch af te ronden en je niet zonder die vaatwasser komt te zitten.

Waarvoor kun je zoal geld lenen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om geld te lenen. Het afsluiten van een lening is een uitkomst  wanneer je niet voldoende spaargeld hebt, of wanneer je jouw spaargeld liever wilt behouden voor andere zaken. De reden van lenen wordt meestal het leendoel genoemd. Je kunt lenen voor de aanschaf van een nieuwe auto, een verbouwing in huis, een studie (voor de kinderen) of misschien wil je een eigen bedrijf starten. Afhankelijk van dit leendoel kun je samen met een financieel adviseur bekijken wat voor soort lening bij jouw situatie past en welke voorwaarden hier bij horen. Je kunt kiezen uit een Persoonlijke Lening, een Doorlopend Krediet, of Rood Staan

Tips voor verantwoord lenen

Over het lenen van geld wordt nog wel eens gedacht dat dit geen slimme keuze is. Ondanks dat geld lenen geld kost, kan het afsluiten van een lening heel veilig en verantwoord, want er wordt altijd gekeken naar jouw specifieke situatie en welke maandlasten jij kunt dragen. Een financieel adviseur kan hierbij helpen. Wanneer jij weet waar jij geld voor wilt lenen en dus jouw leendoel helder hebt, dan helpt een hypotheekadviseur van Van Bruggen Adviesgroep jou om de juiste keuze te maken in de soort lening, de rente en de looptijd. Zo weet jij precies wat je kunt verwachten en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. 

Lopende lening oversluiten?

Heb je echter al een lopende lening? Wist je dat je wellicht een hoop geld kunt besparen door je lening over te sluiten? De rentes van persoonlijke leningen zijn in het jaar 2020 gedaald. Wij hebben gemerkt dat veel mensen wél hun hypotheek hebben overgesloten maar andere leningen nog niet. Bekijk daarom onze vijf tips die je kunt gebruiken om na te gaan of het krediet nog past bij jouw persoonlijke wensen en financiële situatie.

Heb je echter al een lopend krediet? Bekijk dan onze vijf tips.

Soorten leningen

Geld lenen kan op verschillende manieren, met verschillende voorwaarden. Ontdek welke lening het beste bij jou en jouw leendoel past.

Lening berekenen

Denk je aan het afsluiten van een lening? Dan wil je weten hoeveel je maximaal kunt lenen en wat je maandlasten worden. 

Lening aanvragen

Veilig en verantwoord een lening afsluiten doe je bij Van Bruggen Adviesgroep. Scherpe rente, goede voorwaarden en deskundig advies.

Waarom Van Bruggen Adviesgroep?

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak