Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Wat doet een verzekeringsadviseur?

Een verzekeringsadviseur kan je deskundig advies geven over financiële risico’sdie je loopt en verzekeringen die je daarvoor kunt afsluiten. Een verzekeringsadviseur is niet verbonden aan één specifieke verzekeraar, maar werkt met diverse verzekeraars samen. Diegene gaat op basis van jouw wensen en situatie op zoek naar verzekeringen die bij jou passen. Ook geeft hij of zij je advies over welke verzekeringen voor jou nuttig zijn.

Gebeurt er na het afsluiten van de verzekeringen iets waarvoor je een schadeclaim wilt indienen? Dan helpt de verzekeringsadviseur je bij de afhandeling van de schade. Hij of zij is dan het eerste aanspreekpunt.

Verder is het slim om eens in de zoveel tijd met je verzekeringsadviseur rond de tafel te zitten. Jullie kunnen dan samen kijken of de verzekering nog bij je past of dat hierin aanpassingen nodig zijn. Verandert er iets in de wet- en regelgeving? Dan laat de adviseur je dat proactief weten. Verzekeringsadviseurs checken regelmatig of je verzekeringen nog bij je passen.

Marleen OverduinLet op: kies altijd voor een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Je weet dan zeker dat de adviseur niet aan één of twee verzekeraars gebonden is. Daardoor krijg jij objectief advies over het brede aanbod aan verzekeraars.

Schakel een onafhankelijke adviseur in

Waarom een verzekeringsadviseur inschakelen?

De meeste verzekeringen kun je in zelf afsluiten, maar om meerdere redenen is het nuttig om een verzekeringsadviseur in de arm te nemen. Daar kun je fors mee besparen. Ook levert je weloverwogen keuzes over je verzekeringen op als je advies inwint bij een expert op het gebied van verzekeringen.

In het algemeen profiteer je dankzij verzekeringsadvies van deze voordelen:

 • Je bent zeker van de juiste verzekeringen. Voorkom dat je grote financiële risico’s loopt door verzekeringsadvies in te schakelen. Je krijgt dan passend advies over de risico’s die jij loopt.
 • Je bespaart veel tijd, doordat je niet zelf hoeft uit te zoeken welke verzekeringen je nodig hebt en welke specifieke verzekering bij je past.
 • Je bespaart op je premie. De adviseur helpt je om uit het grote aanbod een verzekering met een scherpe premie te kiezen, maar dan wel een verzekering die bij jou past en die niet alleen maar de scherpste premie biedt doordat bepaalde zaken niet onder de dekking vallen.
 • Je hebt geen vervelende verrassingen achteraf. Bij verzekeringen komen namelijk veel kleine lettertjes kijken. Voorkom dat jij iets belangrijks over het hoofd ziet en later onaangenaam verrast wordt. Een verzekeringsadviseur behoedt je voor risico’s en neemt de voorwaarden uitgebreid voor je door.
 • Je wordt begeleid bij een schadeafhandeling. Dit kan de verzekeringsadviseur je grotendeels uit handen nemen. Diegene verzorgt het contact met de andere partij en/of de verzekeraar.
 • Je weet zeker dat je nu en later goed zit. Doordat een goede verzekeringsadviseur tussentijds checkt of de verzekering nog steeds bij je situatie past, weet je ook na veranderingen in je privéleven zeker dat je goed zit.

Ook als je al verzekeringen hebt lopen, is het slim om een verzekeringsadviseur in te schakelen. Diegene kan dan checken of jij goed zit waar je zit door te kijken of de dekking en voorwaarden nog bij je persoonlijke situatie aansluiten. Soms valt er veel geld te besparen, omdat je per ongeluk dubbel verzekerd bent, een te hoge dekking hebt of meer premie betaalt dan nodig is.

Wil je weten wat een verzekeringsadviseur voor jou kan doen? Vraag een gratis intake aan met een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep.

Gratis intake aanvragen

Wanneer heb je onafhankelijk verzekeringsadvies nodig?

Onafhankelijk verzekeringsadvies is handig en prettig als je verzekeringen hebt lopen of als je een nieuwe verzekering wilt afsluiten. De adviseur denkt mee over welke nieuwe verzekeringen je nodig hebt en of je huidige verzekeringspakket nog steeds aansluit. Is er verbetering of een gunstiger tarief mogelijk, dan laat de adviseur je dat weten.

De verzekeringsadviseurs van Van Bruggen Adviesgroep kunnen je advies geven over veel soorten verzekeringen. Het gaat dan met name om levens- en schadeverzekeringen:

 

Levensverzekeringen

Levensverzekeringen keren eenmalig of periodiek een bedrag uit als sprake is van een bepaalde gebeurtenis. Bijvoorbeeld als jij of je partner overlijdt. Een overlijdensrisicoverzekering is een voorbeeld van een levensverzekering.

Meer over levensverzekeringen

 

Schadeverzekeringen

Met schadeverzekeringen dek je eventuele schade aan je woning of andere eigendommen af. Ook valt hieronder schade aan de eigendommen van anderen. Voorbeelden van schadeverzekeringen zijn een autoverzekering en opstalverzekering.

Meer over schadeverzekeringen

 

De meest voorkomende verzekeringen zijn als volgt:

 • Overlijdensrisicoverzekering: deze verzekering keert een bedrag uit aan nabestaanden als jij of je partner komt te overlijden, zodat zij de hypotheek kunnen aflossen of de maandlasten voor het huis kunnen betalen.
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering: deze verzekering is bedoeld voor ondernemers en keert geld uit als je tijdelijk of blijvend (deels) arbeidsongeschikt raakt en daardoor minder of niets kunt verdienen met je gebruikelijke werk (of soortgelijk werk). De precieze voorwaarden verschillen per verzekering.
 • Opstalverzekering: met deze verzekering dek je schade af aan de buitenkant van je woning en alles wat vastzit aan je woning (zoals het dak en de kozijnen).
 • Inboedelverzekering: deze verzekering is bedoeld om schade af te dekken aan alles wat los in je woning staat (meubels, apparatuur, etc.).
 • Rechtsbijstandsverzekering:vanuit deze verzekering heb je recht op een jurist of advocaat als je in een conflict verwikkeld raakt met bijvoorbeeld een werkgever, buren of een winkel waar je iets koopt.
 • Aansprakelijkheidsverzekering: deze verzekering keert een bedrag uit aan andere mensen als jij per ongeluk schade toebrengt aan de eigendommen van iemand anders of aan een persoon (bijvoorbeeld wanneer je hond per ongeluk de televisie van je zus omvergooit).
 • Woonverzekering: een verzekeringspakket bestaande uit een opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee worden vrijwel alle schades gedekt die je aan en rond je woning kunt hebben.
 • Reisverzekering: hiermee verzeker je jezelf en/of je eigendommen als je op vakantie gaat of een weekend weg bent (bijvoorbeeld als je kosten maakt voor opname in een buitenlands ziekenhuis of als je camera wordt gestolen). Er bestaan zowel doorlopende reisverzekeringen als kortlopende reisverzekeringen.
 • Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering is bedoeld om jou een bedrag te vergoeden als je een geplande vakantie niet kunt maken of je reis vroegtijdig moet onderbreken door een ernstige gebeurtenis. Bijvoorbeeld als je ziek wordt, als je betrokken raakt bij een ongeval of als een familielid plotseling overlijdt of ziek wordt. Er bestaan zowel doorlopende annuleringsverzekeringen als kortlopende annuleringsverzekeringen.
 • Autoverzekering: de verplichte verzekering voor elke auto-eigenaar waarmee je schade afdekt die je bij anderen veroorzaakt (bijvoorbeeld als je een auto beschadigt of als een medeweggebruiker door een aanrijding met jouw auto gewond raakt). Je kunt er verder voor kiezen om een uitgebreide autoverzekering te nemen die méér dan alleen dekking biedt voor schade aan anderen.

Daarnaast kunnen onze verzekeringsadviseurs je adviseren over minder vaak voorkomende verzekeringen. Denk aan voertuigverzekeringen, zoals:

Ook kun je denken aan een caravanverzekering als je een caravan hebt. Een ander type verzekering dat steeds populairder wordt, is de gezinsongevallenverzekering. Die verzekering keert eenmalig een bedrag uit als jij of een ander gezinslid voor altijd invalide wordt of komt te overlijden.

Waarom een onafhankelijke verzekeringsadviseur van Van Bruggen Adviesgroep?

Van Bruggen Adviesgroep heeft kantoren in heel Nederland. Ook voor verzekeringsadvies kun je bij ons terecht. Vaak bij een adviseur bij jou in de buurt. Waarom je specifiek kiest voor een verzekeringsadviseur van Van Bruggen Adviesgroep? Hierom:

 • Wij vergelijken vrijwel alle bekende verzekeringsmaatschappijen op premies en voorwaarden.
 • Jouw persoonlijke situatie staat centraal. We leveren dan ook betrokken advies op maat.
 • Met ruim 70 vestigingen in heel Nederland is er altijd een verzekeringsadviseur bij jou in de buurt.
 • Krijg verzekeringsadvies over vrijwel alle particuliere verzekeringen voor je woning, auto of reizen, etc.
 • Sommige adviseurs bieden ook verzekeringsadvies over zakelijke kwesties, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ondernemers.

Verzekeringsadviseur zakelijk

Ben je ondernemer? Ook dan loop je bepaalde financiële risico’s. Als je gezin sterk van jouw inkomen afhankelijk is, kan het bijvoorbeeld goed zijn om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Mocht jou dan iets overkomen waardoor je je werk niet kunt doen, dan krijg je vanuit die verzekering een bedrag uitgekeerd gedurende een bepaalde periode of tot een vooraf afgesproken leeftijd.

Ook kun je denken aan bepaalde verzekeringen die je voor het bedrijf afsluit. Denk aan een bedrijfsaansprakelijkheidsrisicoverzekering of verzekeringen van waaruit jij een bedrag krijgt uitgekeerd als werknemers arbeidsongeschikt raken.

Wil je een verzekeringsadviseur voor zakelijk advies inschakelen? Vraag dan of jouw adviseur deze dienst ook aanbiedt. Sommige Van Bruggen-adviseurs zijn hier goed in thuis en kunnen je dus goed op weg helpen.

Kom langs voor persoonlijk verzekeringsadvies

Wil je jouw lopende verzekeringen of je persoonlijke situatie onder de loep laten nemen? Je bent van harte welkom voor een persoonlijk adviesgesprek. Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur van Van Bruggen Adviesgroep bij jou in de buurt. Het eerste gesprek is bij ons altijd gratis.

Gratis afspraak maken

Veelgestelde vragen

Een verzekeringsadviseur is een deskundige op het gebied van verzekeringen. Vanuit zijn of haar expertise kan deze persoon je advies geven over verzekeringen die passend zijn bij jouw situatie. Ook controleert de adviseur periodiek of je verzekeringen nog bij je passen. En is er sprake van schade? Dan neemt de adviseur je de afhandeling daarvan uit handen.

Voor onafhankelijk verzekeringsadvies kun je terecht bij diverse kantoren van Van Bruggen Adviesgroep. Veel van onze financieel adviseurs bieden ook verzekeringsadvies aan. Ontdek via ons overzicht van adviseurs waar een verzekeringsadviseur bij jou in de buurt te vinden is.

Wij geven onder andere onafhankelijk verzekeringsadvies over arbeidsongeschiktheids- en overlijdensrisicoverzekeringen. Ook over bijvoorbeeld aansprakelijkheidsverzekeringen, rechtsbijstandsverzekeringen of reisverzekeringen kunnen we je meer vertellen. Benieuwd of we je bij jouw verzekeringsvraag kunnen helpen? Neem contact op voor een vrijblijvend intake.

Voor veel particuliere verzekeringen is een verzekeringsadviseur niet verplicht. Wel is het heel handig en vaak ook voordelig om verzekeringen via een adviseur af te sluiten. Diegene kan je vaak helpen om fors te besparen op je verzekeringspremie en helpt je om een verzekering af te sluiten die bij je past.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak