Einde rentevaste periode in zicht?

Als jouw rentevaste periode binnenkort afloopt, is dat hét moment om jouw hypotheek nog eens goed onder de loep te nemen. Dit is namelijk een van de weinige momenten dat je meestal boetevrij kunt overstappen naar een andere hypotheekvorm of geldverstrekker.

Boeterente: hoe zit dat? Lees meer op deze pagina.

Oversluiten bij eigen geldverstrekker

Staat je rente nog voor een paar jaar vast? Dan kan het nog steeds interessant zijn om je rentecontract open te breken bij je huidige geldverstrekker. Vooral als het verschil in hypotheekrente erg groot is. Je moet dan wel een boeterente betalen. Hoe langer jouw rentevaste periode eigenlijk nog duurt, hoe hoger het bedrag dat je aan boeterente moet betalen. Vaak kun je deze kosten mee financieren, zodat je dit bedrag niet in één keer hoeft op te hoesten.

Overstappen naar een andere geldverstrekker

Misschien kun je bij een andere geldverstrekker een nóg betere deal afsluiten. Een extra goed moment om over te sluiten: aan het einde van je rentevaste periode hoef je geen boeterente te betalen als je overstapt. Houd er als je gaat oversluiten wel rekening mee dat ook de oversluiting zelf kosten met zich meebrengt, die moeten met de lagere rente en maandlasten natuurlijk wel goedgemaakt worden.

Is oversluiten in jouw situatie aantrekkelijk?

Wil jij ook profiteren van de lage hypotheekrente? Onze financieel adviseurs bekijken graag jouw mogelijkheden. Bekijk zelf alvast welke hypotheekrentes er op dit moment aangeboden worden door geldverstrekkers. Maak vervolgens een afspraak met één van onze onafhankelijke financieel adviseurs om jouw mogelijkheden te bespreken.

IN 5 STAPPEN OVERSLUITEN

Denk jij eraan om je hypotheek over te sluiten om lagere maandlasten te krijgen? Een hypotheek oversluiten gaat inderdaad niet vanzelf.

Is het nú een goed moment?

Het coronavirus heeft een grote invloed op onze economie. Extra reden voor veel mensen om juist nu de vraag te stellen of dit een goed moment is om de hypotheek over te sluiten.

Boeterente

Denk jij erover na om jouw hypotheek over te sluiten? Dan stuit je al snel op de term oversluitboete, of boeterente. Wat houdt dat precies in?

Waarom Van Bruggen Adviesgroep?

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak