Afspraak maken? Tijdens de coronacrisis gaat onze dienstverlening gewoon door. Maak gebruik van ons financieel advies op afstand. Lees meer.

Wat is overwaarde?

Is je woning bijvoorbeeld € 250.000,- waard en heb je een hypotheek van € 200.000,-, dan heb je een overwaarde van € 50.000,-. Over het algemeen geldt dat hoe langer je in een woning woont, hoe groter vaak de overwaarde is.

Hoe weet je of je overwaarde hebt?

Met de WOZ-waarde weet je ongeveer wat jouw huis waard is. In januari of februari ontvang je als huizenbezitter de WOZ-beschikking. WOZ staat voor Wet waardering Onroerende Zaken. Deze wet regelt de waardebepaling van huizen en overige onroerende zaken. Hoe wordt deze waarde bepaalt? Dit wordt gedaan aan de hand van de geschatte marktwaarde op de peildatum 1 januari van het vorige jaar. De waarde van je huis op dit moment is dus niet bepalend. Wil je weten wat de WOZ-waarde van jouw huis is of wil je deze controleren? Dan kun je deze raadplegen op het online WOZ-waardeloket.

Ook kun je een online taxatie aanvragen of als je een nog nauwkeuriger waardeschatting wilt hebben, dan kun je een taxatie laten uitvoeren door een taxateur. Schakel hier jouw Van Bruggen Adviseur voor in.

Overwaarde verzilveren

Overwaarde op je huis: hoe kun je die verzilveren? Wij geven je uitleg over verschillende opties om de overwaarde op je woning te benutten.

Klein pensioen?

Overwaarde verzilveren met een klein pensioen? Bekijk de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden.
 

Is overwaarde belastingvrij?

Heb jij je huis met overwaarde verkocht? Dat neemt voordelen met zich mee, maar is de overwaarde wel belastingvrij?
  

Waarom Van Bruggen Adviesgroep

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak