Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Onafhankelijk financieel advies bij Van Bruggen Adviesgroep

Van Bruggen Adviesgroep is al 50 jaar lang een bekende speler in onafhankelijk financieel advies. We zijn nooit verbonden geweest aan een bepaalde geldverstrekker. Dat is nu juist een van onze krachten. Daardoor kunnen we je volledig onafhankelijk financieel advies geven – wat je situatie ook is.

Met een onafhankelijk financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep profiteer je van deze voordelen:

 • Gratis kennismakingsgesprek
 • Deskundige en ervaren adviseurs
 • Persoonlijk advies over je situatie nu en in de toekomst
 • Altijd onafhankelijk advies
 • Ook een vestiging bij jou in de buurt

Ben je benieuwd hoe een onafhankelijk financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep jou verder kan helpen? Laten we eerst een keer kennismaken. Plan geheel vrijblijvend een eerste oriënterend gesprek met een adviseur bij jou in de buurt.

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Waarom een onafhankelijk financieel adviseur?

Bepalen wat je allemaal financieel moet regelen is best lastig. Je hebt de keuze uit veel verschillende producten die ook nog eens allemaal andere voorwaarden hebben. Als je de producten met elkaar wilt vergelijken, zie je al snel door de bomen het bos niet meer met al die kleine lettertjes. En dat terwijl een beslissing grote gevolgen kan hebben voor je financiële situatie in de toekomst. Dé reden dat veel Nederlanders een onafhankelijk financieel adviseur inschakelen om bij die keuzes te helpen.

Het fijne aan Van Bruggen Adviesgroep is dat je altijd zeker bent van een volledig, eerlijk en onderbouwd onafhankelijk financieel advies. We staren ons dus niet blind op het aanbod van slechts één geldverstrekker. Nee, we bekijken juist meerdere opties in detail en weten zo een aantrekkelijke optie te vinden die goed past bij jouw persoonlijke situatie en die ook voordelig is. Dat laatste merk je maandelijks in de portemonnee.

Onafhankelijk vs. niet onafhankelijk financieel advies

We stipten net al kort aan dat je voor advies over je financiën de keuze hebt tussen de adviseur van een bank en een onafhankelijk financieel adviseur. Het verschil zit ‘m in het aanbod aan geldverstrekkers dat wordt meegenomen in het advies aan jou. Het klinkt voor veel mensen aantrekkelijk om voor financieel advies bij hun eigen bank aan te kloppen. Die ken je immers al. Maar wat niet iedereen weet, is dat het je op de lange termijn veel geld kan schelen als je naar een onafhankelijke adviseur stapt.

Nog even dit: geldverstrekkers hebben er belang bij dat jij je financiële producten (hypotheken, leningen en verzekeringen) bij hen afsluit. Dat levert hen extra inkomsten op. Daarom zijn er nauwelijks geldverstrekkers die andere dan de eigen producten meenemen in een vergelijking.

Bij een onafhankelijk financieel adviseur ligt dit anders. Van Bruggen Adviesgroep is als onafhankelijk adviseur niet gebonden aan een specifieke aanbieder. Wij nemen daardoor tientallen geldverstrekkers mee in ons advies aan jou. Dat maakt dat we een goede vergelijking kunnen maken – op voorwaarden en op rente – wat de kans vergroot dat je een financieel product afsluit dat ook echt goed bij je past. Met passende voorwaarden en een scherpe rente.

Onafhankelijk advies vs. zelf financiële keuzes maken

Als je je niet dagelijks bezighoudt met hypotheken, pensioen en verzekeringen – wat bij de meeste Nederlanders het geval is – dan weet je niet zomaar waar je precies op moet letten om de juiste keuzes te maken. Zo is er bij het afsluiten van een hypotheek meer belangrijk dan alleen waar je de scherpste rente krijgt. Je moet bijvoorbeeld ook een keuze maken tussen verschillende rentevaste periodes. Je moet kiezen of je wel of niet een verzekering bij je hypotheek afsluit. Ook sta je voor de keuze wat je met je eventuele huidige hypotheek en een eventuele overwaarde op je eerdere woning doet. Dat maakt de keuze voor een passende nieuwe hypotheek een stuk complexer dan je misschien in eerste instantie denkt.

Hetzelfde geldt voor onder meer het regelen van je pensioen, het oversluiten van een hypotheek of het afsluiten van een persoonlijke lening. In al die situaties kun je pas echt de juiste keuzes maken als je je volledige persoonlijke en financiële situatie onder de loep neemt en meeneemt in je keuzes. En als je daarbij ook alvast nadenkt over mogelijke veranderingen in de toekomst, zoals eerder stoppen met werken, samenwonen of een verbouwing.

Als je zeker wilt weten dat je geen van die details over het hoofd ziet bij het maken van een keuze, dan kun je er het beste een onafhankelijk financieel adviseur op zetten. Die weet precies welke vragen hij je moet stellen en welke documenten er nodig zijn om tot een goede keuze te komen. En doordat hij de weg in de wereld van hypotheken, pensioen, leningen en verzekeringen goed kent, kan hij ook nog eens uitzoeken waar je voordelig uit bent.

Daarom zit je bij een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep goed voor een verzekering met een prima dekking en een scherpe premie, een lening met passende voorwaarden of een hypotheek die zowel qua voorwaarden als qua rente voor jou gunstig uitpakt.

Onafhankelijk financieel advies: stap voor stap

Standaardpakketten doen we bij onafhankelijk financieel advies niet aan. Persoonlijke aandacht is voor ons het belangrijkst. Daarom zijn jouw vraag en jouw situatie altijd leidend in ons advies. In een persoonlijk adviestraject doorloopt een van onze adviseurs samen met jou de volgende stappen.

 1. Kennismaking. Voordat we samen aan de slag gaan, plannen we graag een gratis kennismakingsgesprek met je in. Daarin vertel jij meer over je wensen en over je situatie. Andersom geeft de adviseur van Van Bruggen Adviesgroep uitleg over wat hij voor je kan betekenen. Ook zet hij de kosten voor het advies voor je op een rij.
 2. Informatie verzamelen. Daarna verdiept de adviseur zich uitgebreid in jouw financiële en persoonlijke situatie. Dit is nodig om tot een zo goed mogelijk onafhankelijk financieel advies te komen. Hiervoor zal de adviseur je de nodige vragen stellen en neem jij de documenten mee die hem meer inzicht geven in je situatie. Welke documenten er precies nodig zijn, is afhankelijk van je situatie. Zo zal je voor een gesprek over je hypotheek gevraagd worden ook een eventuele koopakte of de WOZ-beschikking voor je huis mee te nemen. Voor een pensioenadviesgesprek is dan weer meer informatie over je pensioen nodig. Wat je situatie ook is, de adviseur zal je vragen om in ieder geval de volgende documenten mee te nemen:
  • een geldig identiteitsbewijs;
  • een recente loonstrook (als je in loondienst werkt) of een overzicht van je laatste drie jaarcijfers (als je zzp’er bent);
  • de gegevens van je huidige hypotheek (als je die hebt);
  • je jaaraangiftes van de laatste drie jaar;
  • een actueel pensioenoverzicht;
  • een overzicht van je lopende schulden (inclusief eventuele aankopen op afbetaling);
  • een lijst met je actuele verzekeringen.
 3. Verdiepen in de informatie. Na het verzamelen van alle informatie, gaat de adviseur zich in detail verdiepen in jouw mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor het kopen van een woning, het aanvullen van je pensioen of het oversluiten van je hypotheek. Daarbij maakt hij een uitgebreide vergelijking van alle mogelijkheden bij de verschillende geldverstrekkers. Zo kan hij je zo goed mogelijk persoonlijk advies geven.
 4. Adviesgesprek. Daarna ga je nogmaals met de adviseur in gesprek. Ditmaal zal de adviseur je – natuurlijk in begrijpelijke taal – meer vertellen over jouw opties. Hij geeft je advies over wat goede keuzes zouden zijn en licht zijn advies ook uitgebreid toe. Natuurlijk is de keuze altijd aan jou wat je daarmee doet. Het advies van een onafhankelijk financieel adviseur is er juist om jou te helpen zelf weloverwogen keuzes te maken.
 5. Offertes aanvragen. Als je inderdaad een hypotheek wilt afsluiten, een lening wilt aanvragen of graag een offerte voor een verzekeringspremie ontvangt, dan gaat de onafhankelijk financieel adviseur dit voor je in gang zetten. Hij vraagt hiervoor de juiste offertes aan. De adviseur zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en op tijd gebeurt. Tot aan het ondertekenen van de definitieve offerte aan toe.

Nu is het natuurlijk zo dat je persoonlijke en financiële situatie altijd kan veranderen nadat je dit alles hebt geregeld. Misschien ga je scheiden, verwacht je gezinsuitbreiding, verander je van baan, ga je meer of juist minder werken of wil je eerder stoppen met werken of raak je (helaas) arbeidsongeschikt. Het zijn zomaar een paar situaties waarin het fijn is als je adviseur ook na zijn advies aan jou nog een oogje in het zeil houdt. Ook wat betreft de actuele rentestanden en de nieuwste wet- en regelgeving.

Daarom kun je bij Van Bruggen Adviesgroep ook na het adviestraject nog begeleiding verwachten. We laten het je altijd weten als je mogelijk voordeliger uit kunt zijn of als het zinvol is opnieuw een blik op je financiële totaalplaatje te laten werpen.  

Vraag een gratis kennismaking aan

Een financieel adviestraject gaat dus gepaard met best wel wat stappen. Maar geen zorgen: een onafhankelijk financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep begeleidt je hierbij. Laten we beginnen bij het begin: het gratis kennismakingsgesprek.

Ben je benieuwd naar onze werkwijze? En wil je weten hoe een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep jou kan helpen? Vind dan een adviseur bij jou in de buurt en maak direct een gratis en vrijblijvende kennismakingsafspraak. Een van onze adviseurs helpt je graag verder.

Vraag een kennismaking aan

In welke situaties is onafhankelijk financieel advies handig?

De adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep hebben ruime ervaring in onafhankelijk financieel advies. Al 40 jaar helpen wij klanten bij vragen over bijvoorbeeld hun hypotheek, pensioen, verzekeringen of persoonlijke leningen. Ook besparen op de maandlasten en het verzilveren van de overwaarde zijn twee vraagstukken waarbij klanten onze hulp vaak inschakelen.

Lees hieronder meer over een aantal situaties waarin financieel advies handig kan zijn.

Hypotheken

De hypotheek is misschien wel je grootste financiële beslissing ooit. Het gaat om veel geld en dan loopt je hypotheek ook nog eens 30 jaar. Belangrijk dus dat je een hypotheek afsluit die qua voorwaarden bij je past, die je qua budget kunt dragen (ook in de toekomst) en waarbij je niet te veel rente betaalt. Gelukkig is hypotheekadvies een van onze specialismen. Je kunt bij onze onafhankelijk financieel adviseurs bijvoorbeeld terecht met al je hypotheekvragen over:

Pensioenadvies

Daarnaast verzorgen onze adviseurs deskundig pensioenadvies. Je pensioen is niet zonder meer goed geregeld via je werkgever. Daarom is het zinvol om hier zelf eens goed naar te kijken en zo te voorkomen dat je straks door een pensioengat moeilijk kunt rondkomen. Ons pensioenadvies is bedoeld om je huidige pensioen en je financiële situatie binnenstebuiten te keren en zo te onderzoeken hoeveel je aan pensioen hebt staan, of dit voldoende is en hoe je dit bedrag eventueel kunt aanvullen. Een heldere financiële planning voor de komende jaren is het resultaat.

Andere vragen die een adviseur kan beantwoorden bij pensioenadvies zijn:

 • Wat zijn je opties om eerder te stoppen met werken?
 • Hoe kun je je pensioen zelf aanvullen?
 • Is het afsluiten van een opeethypotheek handig?
 • Wat zijn je opties om de overwaarde op je woning te benutten?
 • Hoeveel kun je schenken aan je (klein)kinderen en hoe kan dit belastingvrij?
 • Wat zijn je financieringsopties voor het toekomstbestendig maken van je woning?
 • Wat moet je regelen voor je hypotheek rondom je pensioen?
Testimonial Carlijn
 

Verzekeringsadvies

Nog iets wat belangrijk is om goed te regelen, zijn je verzekeringen. Die zijn er om bepaalde grote financiële risico’s af te dekken. Denk maar aan het risico dat je plotseling niet meer kunt werken of dat jij of je partner komt te overlijden en de ander in zijn eentje de hypotheeklasten moet ophoesten. Het zijn scenario’s waar je liever niet te lang bij stilstaat, maar die gelukkig al minder zorgen met zich meebrengen als je je met een passende verzekering goed tegen de financiële risico’s ervan beschermt.

Met deskundig verzekeringsadvies helpen onze onafhankelijk financieel adviseurs je aan een passende verzekering met een voordelige premie. Natuurlijk laten ze je ook eerlijk weten of een verzekering afsluiten voor jou wel of niet nodig is.

Onafhankelijk financieel advies voor zzp’ers

Juist als je een eigen bedrijf hebt, is het belangrijk om je kans op financiële risico’s te beperken. Want wat gebeurt er wanneer jij als ondernemer onverhoopt arbeidsongeschikt raakt? En hoe heb je het met je partner geregeld als jij komt te overlijden en je partner met een eventuele schuld uit je onderneming achterblijft? Als je ons inschakelt voor financieel advies voor ondernemers, dan kun je dat soort situaties uitgebreid met een adviseur bespreken en de nodige maatregelen treffen, bijvoorbeeld door passende verzekeringen af te sluiten.

Scheiden

Daarnaast kan onafhankelijk financieel advies handig zijn als je in scheiding ligt. Je zult dan samen met je ex-partner keuzes moeten maken over bijvoorbeeld jullie lopende hypotheek en verzekeringen. Dat is best veel uitzoekwerk, terwijl je ook al veel emoties te verwerken hebt rondom de gevolgen van de scheiding. Slim dus om een adviseur in te schakelen die je vanuit zijn expertrol en op een persoonlijke manier advies over de financiële gevolgen van scheiden geeft. Hij helpt jullie de juiste keuzes maken, bijvoorbeeld voor de hypotheek.

Wat kost onafhankelijk financieel advies?

Voordat je een onafhankelijk financieel adviseur inschakelt, ben je vast benieuwd hoeveel zo’n adviestraject eigenlijk kost. We begrijpen dat je niet zomaar met een adviseur in zee gaat. Daarom vinden we het belangrijk om eerst kennis met je te maken en daarbij ook heel helder op papier te zetten wat de kosten voor financieel advies bij ons zijn. Bij die kennismaking zit je nog nergens aan vast, maar heb je wel al een beeld hoe een adviseur jou kan helpen. Aan de hand van de kostenindicatie bepaal je zelf of je het adviestraject definitief ingaat of niet.

Al op de website een kostenindicatie geven is helaas niet mogelijk. Dat heeft ermee te maken dat ieders situatie totaal verschillend is. Zeker bij advies over financiële vraagstukken. Zo zal in het regelen van de financiën rondom een scheiding een stuk meer werk gaan zitten dan in het uitzoeken van de mogelijkheden voor een persoonlijke lening. Juist daarom nodigen we je graag uit om kosteloos kennis te maken met een van onze adviseurs en van die adviseur te horen hoeveel een adviestraject jou precies kost.

Maak een eerste afspraak

Maak jouw eerste afspraak

Genoeg gelezen over onafhankelijk financieel advies? Ben je benieuwd wat een onafhankelijk adviseur van Van Bruggen Adviesgroep voor jou kan betekenen? Plan dan direct een eerste afspraak in met een adviseur bij jou in de buurt. Kost je niets (behalve wat tijd), maar geeft je wel al veel duidelijkheid.

Plan een kennismaking

Veelgestelde vragen over onafhankelijk financieel advies

De kosten zijn afhankelijk van jouw vraag en situatie. In een eerste (gratis) kennismaking kan een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep je precies vertellen met welke kosten je rekening moet houden voor het traject.

Bij elke financiële keuze die je maakt, moet je met veel zaken rekening houden. Belangrijk is dat je je situatie nu en in de toekomst in gedachten houdt. Maar ook de vele voorwaarden die elk financiële product met zich meebrengt, zijn belangrijk. En dan moet je daarvoor ook nog eens veel regelen, de juiste documenten bij de hand hebben en een groot aantal aanbieders vergelijken. Allemaal zaken waar al snel uren of zelfs dagen werk in gaan zitten. Een foutje is bovendien zo gemaakt en kan je duur komen te staan. Dat soort risico’s voorkom je door dit alles uit te besteden aan een onafhankelijk financieel adviseur, die jouw financiële keuzes in goede banen leidt.

Simpel. Via onze adviseurszoeker kun je heel snel een onafhankelijk financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep bij jou in de buurt vinden. Alle bij ons aangesloten adviseurs zijn volledig onafhankelijk en dus objectief in hun advies.

Dit is afhankelijk van je specifieke adviesvraag. Jouw adviseur zal je hier voorafgaand aan het eerste gesprek meer over vertellen. Ga ervan uit dat jouw adviseur onder meer een geldig legitimatiebewijs, een overzicht van je pensioenopbouw, een overzicht van je lopende leningen en schulden, je actuele spaarsaldo, een recente loonstrook (als je in loondienst werkt) en je jaaraangiften van de laatste drie jaar nodig zal hebben.

Dit houdt in dat je over jouw financiële vraagstuk deskundig advies krijgt van een adviseur die niet aan een specifieke geldverstrekker verbonden is. Daardoor weet je zeker dat jouw adviseur een groot aantal hypotheken, verzekeringen of leningen kan meenemen in zo’n advies aan jou en daarbij altijd volledig objectief zal zijn. 

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak