Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Contact opnemen?

Wil je meer informatie over specifieke onderwerpen of ‘gewoon’ sparren? Wij staan de pers graag te woord. Ben je journalist en wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met: Oscar Noorlag (marktkenner) via onoorlag@vanbruggen.nl of 06 83 70 23 63.

Ook zijn wij telefonisch te bereiken via 0800 1600.

Van Bruggen Adviesgroep in de media

In de afgelopen weken is Van Bruggen Adviesgroep onder andere in de volgende media genoemd:

Persberichten

Elke maand publiceert Van Bruggen Adviesgroep een persbericht. In het onderstaande overzicht worden een aantal recente persberichten weergegeven: 

Nieuwbouwplannen kabinet niet weggelegd voor alleenstaanden met vitaal beroep (13 april 2023)

Minister de Jonge noemde ze als voorbeeld: de leraar, agent en verpleegkundige moeten weer een woning kunnen kopen. Daarvoor heeft hij ambitieuze bouwplannen in de vorm van betaalbare nieuwbouw voor starters. Het kabinet hanteert hierbij het bedrag van €355.000. Maar deze vitale beroepen kunnen dit bedrag als alleenstaande helemaal niet lenen, blijkt uit onderzoek van Independer en Van Bruggen Adviesgroep. De ambitieuze plannen vragen een stap van de gemeenten.

Twee derde vijftigplussers wil eerder stoppen met werk (24 augustus 2022)

Ruim zestig procent van de werkende vijftigplussers wil eerder dan de AOW leeftijd met pensioen. Dat blijkt uit onderzoek van Van Bruggen Adviesgroep onder ruim 1.500 senioren. Momenteel ligt de AOW-leeftijd op 66 jaar en zeven maanden. In 2024 loopt deze nog verder op naar 67 jaar. Zes procent wil het liefst nooit stoppen met werken.

Consument op de woningmarkt nog minder keus? (28 april 2022)

Van Bruggen Adviesgroep signaleert dat hypotheekverstrekkers door toedoen van toezichthoudende instanties steeds vaker moeten terugvallen op standaardisatie van het proces. De franchiseketen vreest dat door standaardisering, het schrappen van hypotheekproducten en vereenvoudiging van acceptatiecriteria de behoefte van veel consumenten nóg verder onder druk komt te staan.

Tweede hypotheek 50-plusser veel vaker aflossingsvrij dan bij 50-minner (20 december 2021)

Van Bruggen Adviesgroep merkt op dat vijftigplussers veel vaker bij een tweede hypotheek voor een aflossingsvrije hypotheek kiezen dan mensen die jonger dan vijftig zijn. Uit cijfers van HDN blijkt dat slechts zeventien procent van de vijftigminners voor deze vorm kiest terwijl dat percentage bij vijftigplussers bijna op de helft ligt. Vanaf zestigplus kiest zelfs 62 procent bij een nieuwe voor een aflossingsvrije hypotheek.

Hypotheekadviesketens lanceren gezamenlijk de advieswijzer (8 november 2021)

De vier grootste onafhankelijke hypotheekadviesketens van Nederland - Hypotheek Visie, De Hypotheekshop, De Hypotheker en Van Bruggen Adviesgroep -lanceren in samenwerking met de OvFD vandaag de Advieswijzer. Bij het afsluiten van een hypotheek kan het voor een consument een groot verschil maken op welke wijze het productaanbod aangeboden wordt. Advieswijzer geeft met behulp van drie iconen in één oogopslag inzicht over de totstandkoming van het productaanbod bij het afsluiten van een hypotheek: krijgt de consument persoonlijk advies over het gekozen product, vergelijkt de financiële dienstverlener producten en aanbieders en is de dienstverlener ongebonden.

Huizenkopers staren zich blind op lage maandlasten (24 augustus 2021)

Van Bruggen Adviesgroep signaleert dat de aflossingsvrije hypotheek aan een opmars bezig is onder vijftigplussers. Het aandeel aflossingsvrije hypotheken onder vijftigplussers was in 2017 nog 48 procent. Inmiddels ligt dat op 55 procent. De adviesketen waarschuwt echter dat de motivatie van oudere huizenkopers om lage maandlasten te hebben vaak niet gunstig is. Die korte termijn-focus is op de lange termijn financieel verre van aantrekkelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We houden jou graag op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Bijvoorbeeld van de actuele rentestanden, belangrijk nieuws en andere wetenswaardigheden die voor jouw financiële situatie van belang zijn. Wil je nooit meer iets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste (rente)nieuws.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak