Hoe profiteer jij van jouw overwaarde? Download ons gratis whitepaper hier.

Pensioen

Pensioen, hoe ziet uw besteedbaar inkomen er uit?

Inzicht in uw pensioen kunt u krijgen via Mijnpensioenoverzicht.nl. U ziet hier welke maatschappijen uw pensioen beheren. Soms is het toch lastig om dit overzicht goed te begrijpen, vooral wanneer u meerdere pensioenverstrekkers heeft. Daarom beantwoorden wij graag al uw vragen omtrent pensioen en maken een financieel plan voor een onbezorgde oude dag.

Inzicht krijgen in uw pensioen

Een pensioentoezegging die inclusief AOW 70% van uw inkomen bedraagt is goed te noemen. Wij combineren uw pensioengegevens met de situatie rondom uw hypotheek en bij onverhoopt overlijden. Zo krijgt u een volledig inzicht en kunnen we mogelijk bijsturen. Betekent dat in dit geval dat dat u een polis moet sluiten? Dat kan, maar er zijn ook spaarproducten. Vaak zijn er binnen uw hypotheek ook mogelijkheden die er uiteindelijk voor zorgen dat u een onbezorgd pensioen tegemoet kunt zien.

Schenken en overwaarde

Uw kinderen zijn het huis uit en u bent gestopt met werken… Uw financiële situatie bepaalt hoe u hier invulling aan kunt geven.

Ongetwijfeld spelen er ook bij u vragen als “hoe regel ik mijn pensioen met de overwaarde van mijn huis?” en “hoe kan ik op een gunstige manier geld schenken aan mijn kinderen?” Ik help u graag bij het beantwoorden van dit soort vragen. Zo krijgt u inzicht in uw financiële situatie en kunt u éxtra genieten.

Schenken aan uw kinderen

Ook in Veenendaal is de woningmarkt oververhit. Het is hierdoor als starter nóg lastiger om een woning te vinden die valt binnen de financiële mogelijkheden. Hoe fijn is het dan als u als ouder uw kind kan helpen met het financieren van een woning. Dit kan met een verhoogde vrijstelling, waarbij u voor uw kinderen een bedrag kan schenken van € 102.110,- voor de aankoop van een woning.

Is dit wel voor u weggelegd?

Vaak wordt er gedacht dat schenken niet voor iedereen is weggelegd. Dat is natuurlijk ook zo, maar er zijn mogelijkheden om een bedrag vrij te maken uit de overwaarde van uw woning, zonder dat uw hypotheeklasten omhoog gaan. Zo helpt uw kinderen bij het aankopen van een woning.

Maak een afspraak met Peter, hij helpt u graag om samen te kijken naar uw financiële mogelijkheden.

Maak direct een afspraak 

KvK: 24287843
AFM: 12003867