Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Veenendaal Bernard van Kreelpoort 4
3901 AK Veenendaal
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 17:30
Woensdag
09:00 - 17:30
Donderdag
09:00 - 17:30
Vrijdag
09:00 - 17:30
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Veenendaal

Pensioenadvies in Veenendaal

Heb jij helder hoe je financiële situatie er na je pensioen uitziet? Hoeveel ben je dan maandelijks kwijt aan je vaste lasten? Hoeveel komt er binnen aan pensioen en AOW? Is dat voldoende om jouw lasten te betalen en je pensioenwensen te kunnen realiseren? En zijn er misschien mogelijkheden om al eerder met pensioen te gaan? Zorg ervoor dat jij zonder financiële zorgen van je oude dag kunt genieten, schakel op tijd een pensioenexpert in. Wij zijn er voor pensioenadvies in Veenendaal en stellen een pensioenplan op maat voor jou op.

Maak een afspraak

Je pensioen, wat moet je daar nu al voor doen?

Het lijkt allicht nog een eeuwigheid te duren totdat je laatste werkdag ooit zich aandient. De komende jaren vermaak je je nog wel op het werk en voor je gevoel zit je in de bloei van je leven. Toch is het slim om je al op dat moment over je pensioen te buigen. Als je namelijk vóór je 56e een pensioenexpert inschakelt, voorkom je dat een hypotheek oversluiten, je overwaarde opnemen of een nieuwe hypotheek afsluiten opeens lastig wordt.

Wat niet veel mensen weten, is dat je maximale hypotheek vanaf je 56e een stuk lager uitvalt. Ook daarbuitenom is het zo dat hoe eerder je pensioenadvies in Veenendaal inschakelt, hoe meer mogelijkheden er nog zijn om je pensioen aan te vullen. Want de meeste mensen gaan er na hun pensioen zo’n 30% op achteruit qua inkomen. Dat pensioengat kun je voorkomen door op tijd aan de bel te trekken.

Zo zijn er allerlei vragen waar je maar beter al ruim van tevoren over kunt nadenken:

 • Hoe ziet jouw pensioeninkomen er straks uit?
 • Hoeveel bedragen je maandlasten dan? Is dat haalbaar met je (lagere) inkomen?
 • Welke mogelijkheden heb je om je pensioen aan te vullen?
 • Zijn er opties om al eerder te stoppen met werken?
 • Hoe kun je je overwaarde uit de stenen krijgen en zo gebruiken als extraatje tijdens je pensioen?
 • Heb je echt al je verzekeringen nog nodig of kun je sommige stopzetten of oversluiten naar een voordeliger alternatief?
 • Is je hypotheek aflossen en betalen nog haalbaar als je met pensioen bent? Is oversluiten wellicht zinvol?
 • Als je een aflossingsvrije hypotheek hebt, hoe los je die dan aan het eind van de looptijd af?
 • Welke financiële mogelijkheden heb je om je woning te verbouwen, zodat deze past bij jouw wensen voor de toekomst?

Kortom: een heleboel vragen. Op elk van die vragen kunnen wij jou een deskundig en persoonlijk antwoord geven. We verdiepen ons graag samen met jou in je wensen en mogelijkheden. Aan de hand daarvan komen we tot een pensioenplan op maat. Daarmee voorkom je een pensioengat en maak je jouw wensen voor later nu al financieel haalbaar.

Gratis kennismaking plannen

Over ons pensioenadvies in Veenendaal

Wie zijn “wij”, vraag je je nu misschien af. Bij Van Bruggen Adviesgroep in Veenendaal zijn we met een team van vijf experts: makelaar Rika, financieel adviseur en verzekeringsadviseur Peter en commercieel medewerker Angelique. Door onze combinatie van expertises kunnen we jou bij elk pensioenvraagstuk deskundig advies geven. En wil je bijvoorbeeld een nieuwe woning kopen? Je huidige woning laten taxeren (voor bijvoorbeeld het verzilveren van je overwaarde)? Dan is het specifiek fijn dat bij ons op kantoor ook twee makelaars actief zijn. We kunnen daardoor snel schakelen en vlot zaken voor jou regelen.

Kies je voor ons kantoor voor pensioenadvies in Veenendaal? Dan ben je zeker van het volgende:

 • Deskundig advies over pensioen, hypotheken en verzekeringen
 • Ook erkend makelaar voor aan- en verkoop
 • Meer dan 25 jaar ervaring in financieel advies
 • 100% onafhankelijk advies (vergelijking van vele aanbieders)
 • Uitstekende klanttevredenheid (hoge waarderingen)
 • Goed bekend in regio Ede, Wageningen, Rhenen en Veenendaal
 • Advies op kantoor of online via videobellen mogelijk

Kun jij rondkomen van je pensioeninkomen?

Het lijkt allemaal heel vanzelfsprekend en goed geregeld, je pensioen. Elke maand houdt je werkgever geld in voor je pensioen, zodat jij straks een mooi bedrag bij elkaar hebt gespaard om op je oude dag van te leven. Misschien heb je al eens een blik geworpen op mijnpensioenoverzicht om te checken hoeveel je tot nu toe hebt opgebouwd aan pensioen. Maar heb je er ook al eens bij stilgestaan dat je pensioeninkomen al met al vaak lager uitvalt dan wat je in loondienst verdiende? Als je geen actie onderneemt, zal je dus na je laatste werkdag van een fors lager bedrag moeten rondkomen. Dat terwijl je maandlasten niet opeens fors omlaag gaan.

Wij maken dan ook voor jou inzichtelijk welke consequenties je pensioen heeft voor je financiële mogelijkheden straks. Heb je voldoende geld om je lasten te betalen? Hoe zit het met je lopende hypotheek? En de wensen die je hebt voor een verbouwing, een verhuizing, een mooie reis of een schenking aan je (klein)kinderen, zijn die eigenlijk realistisch met dit inkomen? Op basis van jouw wensen zoeken we dat alles voor je uit.

Wil je laten checken hoe het er met jouw pensioen voor staat? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking met onze financieel adviseur Peter. Klik op de knop hieronder om een gratis oriëntatiegesprek te plannen.

Gratis en vrijblijvend kennismaken

Welke manieren zijn er om je pensioen aan te vullen?

Misschien blijkt na een paar rekensommen dat je pensioeninkomen inderdaad voor een pensioengat zorgt. Hoe ga je dat opvangen? Gelukkig is er dan niet direct een man overboord en hoef je je pensioendromen zeker niet meteen in de ijskast te zetten. Er zijn vaak prima manieren om zelf je pensioen aan te vullen. Ook buiten flink sparen om.

Wij denken met jou mee over passende opties hiervoor en maken ook helder hoeveel die je opleveren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Heb je overwaarde op je huis? Dan kun je die wellicht opnemen in de vorm van een tweede hypotheek om zo je pensioen met een fors bedrag aan te vullen.
 • Misschien kun je besparen op je verzekeringspremie, bijvoorbeeld door je dekking bij te stellen of door overbodige verzekeringen stop te zetten.
 • Kan je hypotheek voordeliger? Door je hypotheek over te sluiten, profiteer je van de huidige lage hypotheekrente en kun je op jaarbasis misschien wel een fors bedrag overhouden.
 • Soms is het verstandig om te verhuizen naar een (kleinere) woning. Daardoor komt je overwaarde vrij en ben je elke maand fors minder kwijt aan je hypotheek.
 • Tussentijds aflossen, zeker bij een aflossingsvrije hypotheek, kan ook een optie zijn. Je hoeft dan al met al met al minder rente te betalen en hoeft niet bang te zijn dat je aan het eind van de looptijd in één keer een flink bedrag moet betalen.

Hoe zit het met je hypotheek na je pensioen?

We stipten net al aan dat je hypotheekmogelijkheden meer beperkt zijn vanaf 56-jarige leeftijd. Dat kan flinke gevolgen hebben als je plannen hebt om een hypotheek aan te vragen of te wijzigen. Dat hoeft niet eens te zijn voor het kopen van een andere woning. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je je lopende hypotheek wilt verhogen, overweegt om je bestaande hypotheek over te sluiten of een nieuwe hypotheek wilt nemen voor een verbouwing. De mogelijkheden daarvoor zijn vanaf je 56e al beperkter. Slim dus om op tijd te kijken wat hierin voor jou mogelijk is!

Meer in het algemeen is het aan te raden om je hypotheek goed te laten doorlichten. Zijn je hypotheeklasten na je pensioen nog betaalbaar? Is het mogelijk om je lasten omlaag te krijgen, zodat je maandelijks misschien wel een paar honderd euro minder kwijt bent? En hoe ga je om met een aflossingsvrije hypotheek die bijna afloopt? Wij denken mee over de opties. Doordat Peter ook hypotheekadviseur (met 25 jaar ervaring) is, kunnen we je bij elke hypotheekvraag goed helpen. En heb je een makelaarsvraag? Dan betrekken we Rika erbij en pakt zij dit voor je op.

Schakel pensioenadvies in

Onafhankelijk financieel advies en pensioenadvies in Veenendaal

Een van onze pluspunten als pensioenadviseur in Veenendaal? Wij zijn volledig onafhankelijk en zijn dus niet gebonden aan een bepaalde geldverstrekker of verzekeraar. Daardoor kun je er 100% van op aan dat we in ons advies altijd jou centraal stellen en op zoek gaan naar een gunstig en passend financieel product voor jou. Dit in tegenstelling tot veel financieel adviseurs die wel aan een bank of instantie gebonden zijn. Daarnaast staan we voor persoonlijk advies. We geloven dat elke situatie anders is en stemmen ons advies dan ook altijd af op jou.

Bovendien weet je bij ons zeker dat geen enkel aspect onbelicht blijft. Doordat we allround financieel advies verzorgen, kunnen we elk mogelijk belangrijke onderwerp meepakken in ons pensioenadvies aan jou. Van je hypotheek tot aan je verzekeringen, van je opgebouwde pensioen tot aan de overwaarde op je huis.

Naast algemene pensioenvragen kun je bij ons ook terecht voor losse financiële vraagstukken. Zo kunnen we je ook financieel advies geven over deze vragen:

 • Welke mogelijkheden heb je om je op je maandlasten te besparen?
 • Hoe gunstig is hypotheek oversluiten voor jou? Wat levert het je op?
 • Welke opties heb je voor tussentijds aflossen op je (aflossingsvrije) hypotheek?
 • Welke verzekeringen zijn voor jou passend en waar kun je die voordelig afsluiten?
 • Passen je bestaande verzekeringen nog wel bij je wensen, en kunnen die misschien voordeliger?
 • Hoe zit het met je pensioen als je gaat scheiden van je partner?
 • Wat zijn je opties om een schenking te doen aan je (klein)kinderen, bijvoorbeeld als zij een eerste huis willen kopen?
 • Als je zzp’er bent, wat zijn dan je mogelijkheden voor een nieuwe zzp-hypotheek of het oversluiten van je bestaande hypotheek?

Maak een (kosteloze) eerste afspraak

Wil je ook jouw pensioen uitgebreid laten doorlichten? En wil je weten wat jouw kansen zijn om extra pensioen te creëren? Wij vertellen je graag vrijblijvend meer over jouw mogelijkheden, al in een eerste gesprek.

Plan een gratis eerste kennismaking in om zo meer te weten te komen over jouw pensioen. Dat kan op kantoor in Veenendaal of online via de video. Wij staan persoonlijk voor je klaar.

Wil je eerst meer weten of heb je een concrete vraag? Laat het ons weten via 0318 - 501 255 of via veenendaal@vanbruggen.nl.

Plan een eerste gesprek

Routebeschrijving naar het kantoor

Kom je langs op ons kantoor in het mooie historische centrum van Veenendaal? Dan kun je vlak bij parkeren in parkeergarage Tricotage. De routebeschrijving naar ons kantoor is als volgt:

Vanaf de A12 neem je de afslag Veenendaal en volg je direct daarna de borden Centrum.

Vanaf de A15 ga je van de snelweg af bij afslag Kesteren en volg je daarna de borden Veenendaal. Zodra je in Veenendaal zelf bent, volg je de borden Centrum.