Maximale hypotheek berekenen

Hier berekent u eenvoudig uw maximale hypotheek. Zo weet u snel hoeveel u op basis van uw inkomen kunt lenen en wat de bijbehorende maandlasten zijn.

Uw inkomengegevens

Bereken maximale hypotheek

Welke hypotheek en welke maandlasten voor u passend zijn, hangt natuurlijk helemaal af van uw persoonlijke situatie. De financieel adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep bekijken graag hoe u nu én later lekker kunt wonen en leven.

Hoe wordt de maximale hypotheek berekend?

Jaarlijks verandert het bedrag dat u maximaal kunt krijgen aan hypotheek. Het kan dus zowel beter als slechter worden. Wij zullen u niet vermoeien met de technische berekening van de maximale hypotheek. Het is wel handig om te weten waarvan de hoogte van de maximale hypotheek afhankelijk is. Het belangrijkste is natuurlijk het inkomen. Ook eventuele verplichtingen (lopende leningen, erfpacht) zijn van invloed op het te lenen bedrag. Met een zogenaamde woonquote wordt berekend welk deel van uw inkomen u kunt besteden aan wonen. Deze woonquote wordt jaarlijks vastgesteld door het Nibud. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met het inkomen en de hoogte van de hypotheekrente. De verschillen in de woonquote bepalen uw maximale hypotheek.

Hoeveel kan ik aan hypotheek krijgen?

Hoeveel u maximaal aan hypotheek kunt krijgen is van veel factoren afhankelijk. Op internet kunt u het globaal berekenen, maar deze berekening geeft slechts een indruk. Samen met de adviseur van Van Bruggen Adviesgroep kunt u exact berekenen wat haalbaar is. Wel zo prettig om precies te weten wat u aan hypotheek kunt krijgen bij het zoeken naar een huis.

Geen hypotheek kunnen krijgen is een momentopname. Banken zijn de afgelopen jaren soepeler geworden met het verstrekken van hypotheken. Door de rentestand en wijzigingen in het inkomen kan de situatie snel veranderen. Dus als u eerder geen hypotheek kon krijgen, wil dat nog niet zeggen dat dit nog steeds niet lukt. Informeer nu nogmaals naar de mogelijkheden!