Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Aanvullend pensioen

Heb je een aanvullend pensioen opgebouwd? Dan heb je in veel gevallen wel een keuze. Over het algemeen heb je de mogelijkheid om je pensioen tot maximaal vijf jaar na je officiële pensioenleeftijd in te laten gaan. Je pensioen wordt dan hoger vanaf het moment dat je het in laat gaan. Je kunt er ook voor kiezen om in de eerste jaren een lager bedrag te ontvangen, dat na een aantal jaar verhoogd wordt tot een hoger maandelijks bedrag. Wil je de precieze mogelijkheden weten? Check het bij je pensioenverzekering of pensioenfonds.

Een andere regeling treffen

Als je een andere regeling treft, is het belangrijk om te weten dat je bij de meeste instellingen slechts eenmalig kunt kiezen. Deze keuze maak je vlak voor je pensioengerechtigde leeftijd. Het is daarom verstandig om ruim op tijd te bekijken wat er mogelijk is en wat de financiële gevolgen van de diverse mogelijkheden zijn. Doordat je, naast je salaris, ook AOW en mogelijk een aanvullend pensioen ontvangt, is het bovendien belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid belasting die je betaalt na je pensionering.

Laat je adviseren

Laat je in dit traject goed adviseren door een onafhankelijk financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep. Deze kijkt mee naar jouw persoonlijke situatie en stemt het advies daarop af.

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak