Kan ik doorwerken na mijn pensioen en wat zijn de financiële gevolgen?

Als uw werkgever dat toestaat of als u elders wel verder kunt werken dan mag u gewoon door blijven werken tot na uw officiële AOW-leeftijd.  Als u gewoon door blijft werken, heeft dit geen invloed op de hoogte van uw AOW. U kunt uw AOW ook niet later in laten gaan.

Aanvullend pensioen verlaat laten uitbetalen

Als u aanvullend pensioen hebt opgebouwd heeft u in veel gevallen wel een keuze. Check de mogelijkheden bij uw pensioenverzekering of pensioenfonds. Maar over het algemeen heeft u de mogelijkheid om uw pensioen tot maximaal 5 jaar later in te laten gaan dan uw officiële pensioenleeftijd. Uw pensioen wordt dan hoger vanaf het moment dat u het wel in laat gaan.

Of u kiest ervoor om de eerste jaren een laag maandelijks bedrag te laten uitkeren en na een aantal jaren een hoger maandelijks bedrag.

LET OP: bij de meeste instellingen krijgt u éénmalig de mogelijkheid om te kiezen. U maakt uw keuze vlak voor uw pensioengerechtigde leeftijd. Vraag dus van tevoren bij uw pensioenfonds of -verzekeraar wat er mogelijk is en wat de financiële gevolgen zijn.

Houd er ook rekening mee dat het mogelijk is dat u te weinig belasting betaalt over uw loon na uw pensionering. Naast het salaris ontvangt u na het bereiken van de AOW-leeftijd ook AOW en mogelijk een aanvullend pensioen.

Laat u in dit traject goed adviseren door een onafhankelijk financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep.

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.