Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Een nieuw contract na pensioen?

Een eerste aandachtspunt: hoe regel je jouw werkzaamheden contractueel? Soms kan jouw bestaande arbeidscontract doorlopen na de AOW-datum. In andere gevallen moet er een nieuw contract worden opgesteld, omdat het contract van rechtswege eindigt als je de AOW-leeftijd bereikt. Krijg je daarna een tijdelijk contract, dan wordt na meer dan zes opvolgende tijdelijke contracten of na vier jaar automatisch een vast contract gegeven. De adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep geven graag passend advies voor jouw persoonlijke situatie.

Zoek een adviseur bij jou in de buurt >

Belasting bij doorwerken na AOW-leeftijd

Na je AOW-leeftijd betaal je minder inkomstenbelasting dan vóór je AOW-leeftijd.

De wet & werken na bereiken pensioenleeftijd

Heb je een vast contract en krijg je om bedrijfseconomische redenen ontslag ná je pensioenleeftijd? Dan heb je volgens de wet geen recht op een transitievergoeding. Wat ook anders is vóór de AOW-datum: de termijn van loondoorbetaling in geval van ziekte. Ontvang jij een AOW-uitkering? Dan wordt je loon 13 weken uitbetaald bij ziekte, terwijl dat vóór het bereiken van de AOW-leeftijd nog 104 weken is.

Nieuwe hypotheek voor verbouwen of verhuizen

Ben je van plan om te gaan verbouwen of verhuizen? En wil je hiervoor een (extra) hypotheek afsluiten? Als je een AOW-uitkering ontvangt, nemen geldverstrekkers jouw inkomen uit een dienstverband niet mee als zij het hypotheekbedrag gaan bepalen. Jouw AOW en pensioen tellen wel mee. Hetzelfde geldt voor ondernemers: het inkomen uit de onderneming wordt na de AOW-datum niet meegenomen in de hypotheekberekening.

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak