Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Feelix – alles wat je moet weten

Feelix is er voor huizenbezitters vanaf 55 jaar. Het product is speciaal bedoeld voor mensen die eerder willen stoppen met werken, de kinderen een geldbedrag willen schenken of bijvoorbeeld een vakantiehuis willen kopen. Met Feelix komt 80% van de waarde vrij, bij een opeethypotheek is dat meestal een behoorlijk stuk lager.

Eigen huis verkopen

Het lijkt een grote stap. Maar je huis blijft je huis. Het recht op gebruik en bewoning ligt vast in het Kadaster, op jouw naam. Dat gebruiksrecht is verankerd in de wet. Je mag er wonen en kan niet worden uitgezet, alleen in uitzonderlijke situaties. Bijvoorbeeld als je de maandelijkse gebruiksvergoeding niet betaalt voor het bewonen van je huis.

Vaste gebruiksvergoeding met Feelix

Na de verkoop van je huis, betaal je een maandelijkse, vaste gebruiksvergoeding voor het bewonen van je huis.

Feelix waarborgt waardeontwikkeling

Ook het recht op de waardeontwikkeling is gewaarborgd door de inschrijving van hypotheekrecht in het Kadaster. Als je het geld gebruikt om het huis bijvoorbeeld te verduurzamen of te verbouwen is ook de waardestijging die daaruit voortvloeit van jou.

Toch verhuizen? Dan verrekenen

Verhuis je na tien of twintig jaar alsnog? Dan brengt Feelix in mindering wat je eerder al aan waarde hebt ontvangen en is de nu resterende overwaarde van jou.

Meer weten over Feelix? Maak een afspraak bij je adviseur

Feelix is een relatief nieuwe manier om overwaarde op te nemen, en eentje met interessante mogelijkheden. Wij geven je hierover graag een persoonlijk advies. Maak hiervoor een afspraak met je hypotheekadviseur.

Opeethypotheek

Een opeethypotheek of verzilverhypotheek is speciaal ontwikkeld voor gepensioneerden met een forse overwaarde op hun woning, maar een laag inkomen hebben.

Overwaarde verzilveren

Overwaarde op je huis: hoe kun je die verzilveren? Wij geven je uitleg over verschillende opties om de overwaarde op je woning te benutten.

Pensioenadvies

Geld dat bedoeld is om op latere leeftijd te gebruiken: in de volksmond wordt alles ‘pensioen’ genoemd. Wist je dat het ‘pensioen’ officieel uit drie onderdelen bestaat?

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak