Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Geschreven door: Oscar Noorlag Hypotheekexpert

Onafhankelijk hypotheekadvies bij Van Bruggen Adviesgroep

Met ruim 70 onafhankelijk hypotheekadviseurs verspreid over heel Nederland is er vast ook een advieskantoor bij jou in de buurt. Van Bruggen Adviesgroep geeft al ruim 40 jaar deskundig advies over hypotheken. Dat kan gaan over het kopen van je eerste huis, een volgende woning kopen of besparen op je hypotheeklasten. Een van onze adviseurs adviseert je graag over het maken van de juiste keuzes voor nu én later.

Kies je voor Van Bruggen Adviesgroep? Dan profiteer je van:

  • Persoonlijk en 100% onafhankelijk advies
  • Ruime keuze aan hypotheekaanbieders
  • Onafhankelijke experts in hypotheken
  • Uitgebreide vergelijking op rente én voorwaarden
  • Altijd een zelfstandig adviseur bij jou in de buurt

Wat is onafhankelijk hypotheekadvies?

Als je bij Van Bruggen Adviesgroep aanklopt, weet je altijd zeker dat je hypotheekadvies onafhankelijk is. Daarin verschillen onze adviseurs van adviseurs van een bank. Het verschil zit ‘m in de vergelijking van hypotheekaanbieders. Als je naar je bank stapt voor advies, zal de adviseur je veelal alleen zijn eigen producten aanraden. Dat is maar een beperkt aanbod, waardoor de kans klein is dat je nét die hypotheek afsluit die voor jou een scherpe rente en de meest gunstige voorwaarden heeft.

Goed om te weten: doordat wij wel een groot aantal aanbieders voor je vergelijken, heb jij een grotere kans op een echt gunstige hypotheek. Dat maakt ons hypotheekadvies onafhankelijk.

Een voordeel voor jou is dat het je soms over de hele looptijd van je hypotheek een flink bedrag kan schelen ten opzichte van een adviseur die maar een beperkt aanbod aan producten vergelijkt.

Wat doet een onafhankelijk hypotheekadviseur voor mij?

Welke vraag je ook hebt over je bestaande of over een nieuwe hypotheek, een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep kan je goed bijstaan in het maken van de juiste keuzes. Wat zijn – om te beginnen – je mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten? Bij welke aanbieder ben je gunstig uit? Waar moet je qua voorwaarden op letten? Hoe zit het met je eventuele bestaande hypotheek? En als je ondernemer bent en een zzp-hypotheek wilt afsluiten, hoe gaat dat dan in zijn werk?

De meerderheid van de Nederlanders staat er niet om te springen al dat soort kwesties op eigen houtje tot op de bodem uit te zoeken. Een hypotheek afsluiten doe je niet dagelijks en het is belangrijk dat het goed gebeurt. Want een verkeerde keuze kan je duur komen te staan. Dát is waar je een onafhankelijk hypotheekadviseur voor inschakelt. Die helpt je om keuzes rondom je hypotheek te maken waarmee je nu en in de toekomst gunstig uit bent.

Dat doen we altijd door uitgebreid naar je financiële en persoonlijke situatie te kijken, en alle details mee te nemen. Zo komt een onafhankelijk hypotheekadviseur tot een goed advies, om vervolgens ook alles voor je hypotheek voor je in gang te zetten.

Deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies

Het is natuurlijk belangrijk dat jouw adviseur zijn vak goed verstaat en kennis van zaken heeft. Dat is een voorwaarde voor passend advies. Die garantie geven we je bij Van Bruggen Adviesgroep. Ook worden al onze vestiging periodiek geaudit door een onafhankelijke partij, die jou de garantie geeft dat wij voldoen aan de wetgeving voor hypotheekadvies.

De eerste vraag: wat zijn mijn opties voor een hypotheek?

Dat alles over hypotheken gezegd hebbende, is je nieuwsgierigheid misschien al geprikkeld. Je bent vast niet voor niets op deze pagina beland: je bent benieuwd wat jouw mogelijkheden voor een hypotheek zijn. Hoeveel kun je maximaal aan hypotheek krijgen? Wat worden daarbij je maandlasten?

Die vraag is niet 1, 2, 3 tot op de komma nauwkeurig te beantwoorden. Maar je kunt wel met maar een paar klikken op de knop alvast een eerste indicatie krijgen van jouw maximale hypotheek. Bereken het zelf via onze site.

Maximale hypotheek berekenen

Wat nu als ik zzp’er ben?

Ben je niet in loondienst, maar heb je als zzp’er je eigen bedrijf? Dan gaat het aanvragen van een hypotheek iets anders in zijn werk. Hoe precies, dat lees je op onze aparte pagina over zzp-hypotheken.

Ook kun je met onze handige tool alvast berekenen hoeveel jij ongeveer aan zzp-hypotheek kunt krijgen. Zo weet je meteen aan welke prijsklasse woning je kunt denken of wat je mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld een tweede woning. 

Bereken je zzp-hypotheek

Wat doet een onafhankelijk hypotheekadviseur precies?

Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan verschillende hypotheekaanbieders (een paar tientallen in totaal) voor je vergelijken om je zo te adviseren over een hypotheek die op jouw wensen en situatie aansluit. Met gunstige voorwaarden en een voordelige rente.

Die vergelijking maakt de adviseur altijd nadat hij zich uitgebreid in jouw situatie heeft verdiept. Wat zijn je wensen? Hoe zit het met je inkomen en financiële verplichtingen? Wat zijn je plannen voor de toekomst: stoppen met werken, gezinsuitbreiding, een verbouwing?

Ook de randzaken ziet een onafhankelijk hypotheekadviseur niet over het hoofd. Zo kan hij je vertellen welke verzekeringen je mogelijk bij je hypotheek kunt afsluiten. En of die voor jou verstandig zijn om af te sluiten of niet. Naast onafhankelijk, is ons advies ook altijd eerlijk. Onze adviseurs zullen je dus alleen een verzekering aanraden als die voor jou ook echt zinvol is.

Ook voor advies over andere hypotheekvragen

Naast de vraag welke hypotheek uit het grote aanbod passend is voor jou, kan een onafhankelijk hypotheekadviseur je ook over andere vragen advies geven. Je krijgt vele keuzes in je schoot geworpen als je een hypotheek afsluit, oversluit of verhoogt. Wil je bijvoorbeeld een hypotheek met of zonder Nationale Hypotheek Garantie afsluiten? Zet je de rente vast voor 1, 5, 10, 15 of 20 jaar of zelfs 30 jaar? Wil je annuïtair of lineair aflossen op je hypotheek? En wat doe je met je bestaande hypotheek?

Geen enkele vraag blijft onbesproken in jouw gesprek met de adviseur. Juist dat is waar de meerwaarde van een onafhankelijk hypotheekadviseur ‘m in zit. Hij of zij vergelijkt alle mogelijke opties voor je en kan je daarin op een begrijpelijke manier adviseren om de juiste keuzes te maken. Zodat je door de bomen het bos weer ziet, weet welke mogelijkheden er zijn en weet dat jouw keuzes zowel bij je situatie als bij je verwachtingen voor de toekomst passen.

Wanneer schakel ik onafhankelijk hypotheekadvies in?

Wil je zeker weten dat je goede keuzes maakt rondom je hypotheek? En dat daarin een groot aanbod aan hypotheekaanbieders wordt meegenomen? Dan is onafhankelijk hypotheekadvies inschakelen een verstandige zet. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs kunnen je bijvoorbeeld bijstaan in de volgende situaties.

Een huis kopen

Heb je je oog laten vallen op een prachtige woning op Funda? Of sta je op het punt op huizenjacht te gaan? Of het nu gaat om je eerste woning of om een nieuwe plek onder de zon, er is vaak al snel één prangende vraag: hoeveel bedraagt de hypotheek voor jouw nieuwe woning? Die rekensom maken onze adviseurs graag voor je, zodat je precies weet in welke prijsklasse je je geluk op Funda kunt beproeven. En heb je je droomwoning eenmaal gevonden en het winnende bod uitgebracht? Dan zijn wij er om de hypotheek voor je te regelen. Zodat jij straks een gunstige hypotheek op je naam hebt staan en, als het goed is, de sleutel van je gekochte woning in ontvangst kunt nemen.

Je hypotheek oversluiten of rentemiddeling

Onafhankelijk hypotheekadvies is niet alleen nuttig als je verhuisplannen hebt. Besparen op je  maandlasten is nog een reden om op een onafhankelijk hypotheekadviseur van Van Bruggen Adviesgroep af te stappen. Vooral als je hypotheek langer dan een paar jaar loopt, bestaat er een goede kans dat je maandlasten omlaag kunnen. Oversluiten is daar een manier voor. Ook pakt rentemiddeling soms gunstig uit. Benieuwd hoe jij kunt besparen op je maandlasten? Een van onze adviseurs zoekt het graag voor je uit.

Hypotheek en je pensioen

De allerlaatste werkdag. Voor de een duurt het nog een tijdje; voor de ander komt het moment steeds dichterbij. Misschien heb je plannen om eerder te stoppen met werken. Of je nu nog een tijdje moet werken of al over 10 jaar met pensioen gaat, belangrijk is dat je op tijd dingen regelt. Ook voor je hypotheek.

Onafhankelijk hypotheekadvies is zinvol rond je 50e omdat vaak al 10 jaar vóór je pensioengerechtigde leeftijd met je pensioeninkomen wordt gerekend. Laat dat inkomen nou vaak een stuk lager uitvallen dan je huidige inkomen. Als je al vóór je 56e kritisch naar je hypotheek kijkt, heb je bijvoorbeeld meer mogelijkheden om je hypotheek over te sluiten, je overwaarde op te nemen of een nieuwe hypotheek af te sluiten.

Heb je een aflosvrije hypotheek lopen? Dan is het verstandig om er op tijd samen met een adviseur voor te gaan zitten en te bespreken hoe je die aflossing goed regelt. Overigens kun je bij Van Bruggen Adviesgroep ook goed terecht voor algemeen pensioenadvies, bijvoorbeeld over hoe het er met jouw pensioen voor staat en wat je daar eventueel nog voor moet regelen.

Je hypotheek na een scheiding

Een scheiding brengt, naast emotionele gevolgen, ook grote gevolgen met zich mee voor je financiële plaatje. Hoe zit het bijvoorbeeld met jullie gezamenlijke woning? En met de hypotheek die daarop rust? Het goed regelen van alles rondom je hypotheek kun je met een gerust hart aan een van onze adviseurs overlaten. Die zorgt ervoor dat je goede keuzes maakt en begeleidt je bij het rondmaken daarvan.

Je overwaarde benutten

Rust er overwaarde op je woning? Dan biedt dat vaak mooie kansen om bepaalde plannen waar te maken. Ja, ook als je liever niet wilt verhuizen. Verbouwen, geld schenken aan je (klein)kinderen of je woning verduurzamen? Het zijn zomaar een paar opties om je overwaarde te gebruiken.

Tenminste, als je het geld uit de stenen haalt. Ook daar kan een onafhankelijk hypotheekadviseur je bij helpen. Je hypotheek verhogen is daar bijvoorbeeld een goede mogelijkheid voor. Wellicht kom jij voor een tweede hypotheek in aanmerking.

Hoe ziet een onafhankelijk adviestraject eruit?

Op onze pagina over hypotheekadvies kun je precies lezen hoe een traject voor onafhankelijk hypotheekadvies er bij Van Bruggen Adviesgroep uitziet. We beginnen altijd met een kennismaking. In een eerste (vrijblijvend) gesprek onderzoeken we waar jij advies bij nodig hebt, hoe je financiële en persoonlijke situatie eruitzien en wat je mogelijkheden voor een hypotheek zijn. Ook krijg je van ons een offerte op maat, zodat je precies weet wat het traject gaat kosten.

Plan een eerste kennismaking

Is de offerte akkoord? Dan gaan we samen aan de slag. Jouw adviseur vergelijkt de hypotheekaanbieders voor je, verdiept zich in de details als rentevaste periodes en wel/geen NHG en geeft je op basis daarvan advies voor jouw hypotheek. Vervolgens vraagt hij een renteaanbod voor je op. Is dat akkoord? Dan vraagt hij de definitieve hypotheekofferte aan, die je uiteindelijk bij de notaris ondertekent.

Wat kost onafhankelijk hypotheekadvies?

Nu weet je inmiddels zo’n beetje wat je kunt verwachten van onafhankelijk hypotheekadvies. Maar wat kost zo’n adviestraject nu eigenlijk? Dat is vooral afhankelijk van jouw adviesvraag. Wil je bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten? Of gaat het alleen om een wijziging van je bestaande hypotheek? In het eerste gesprek zal jouw adviseur je altijd precies vertellen wat het adviestraject kost.

Overigens is het zo dat onafhankelijk hypotheekadvies vaak iets meer kost dan advies bij de bank. Een adviseur van een bank is immers minder tijd kwijt aan het vergelijken van aanbieders, omdat hij simpelweg maar naar één aanbieder kijkt. Daar zit ‘m ook meteen het voordeel in van een onafhankelijk hypotheekadviseur. Doordat hij meer aanbieders kan vergelijken, is de kans groot dat je voordeliger uit bent. Neem dat dus altijd mee in je keuze voor een adviseur.

En een mooie meevaller is dat je de kosten voor ons onafhankelijke hypotheekadvies mag aftrekken bij je belastingaangifte.

Hoe vind je een onafhankelijk hypotheekadviseur?

Ben je ervan overtuigd dat een onafhankelijk hypotheekadviseur van Van Bruggen Adviesgroep je goed kan helpen bij de keuzes rondom je hypotheek? Dan is de volgende vraag natuurlijk: ‘Hoe vind je een adviseur?’. Dat hebben wij heel eenvoudig voor je gemaakt met onze adviseurszoeker. Daar vind je al onze adviseurs verdeeld over heel Nederland. Ook bij jou in de buurt is er vast een vestiging van Van Bruggen Adviesgroep te vinden.

Vind een adviseur bij jou in de buurt

Laten we vrijblijvend kennismaken

Heb je een adviseur bij jou in de buurt gevonden? Plan dan alvast een eerste afspraak in. Dat is gratis en geheel vrijblijvend. In het eerste gesprek kom je alvast een stuk meer te weten over je hypotheekmogelijkheden. Na het gesprek bepaal je zelf of je verder het traject in gaat of niet.

Maak een afspraak voor een kennismaking met jouw adviseur. Dan kom je snel een stap verder richting een antwoord op jouw hypotheekvraag.

Plan een gratis kennismaking

VEELGESTELDE VRAGEN OVER ONAFHANKELIJK HYPOTHEEKADVIES

Onafhankelijk hypotheekadvies verschilt van advies van de bank. Een onafhankelijke adviseur is namelijk niet verbonden aan een bepaalde geldverstrekker, waardoor hij een groot aantal mogelijke hypotheekaanbieders kan meenemen in zijn vergelijking. Dat heeft voor jou als voordeel dat het je kansen op een hypotheek met gunstige voorwaarden en een scherpe rente vergroot.

In het eerste gesprek zal een onafhankelijk hypotheekadviseur je alvast een beeld geven van jouw mogelijkheden voor een hypotheek. Hoeveel kun je lenen? Wat zijn je opties voor een hypotheek met NHG? Al dat soort vragen komen aan bod. Om je hier goed over te kunnen adviseren, heeft de adviseur alvast een paar gegevens van je nodig. Het gaat dan bijvoorbeeld om een geldig identiteitsbewijs, je meest recente belastingaangifte, een overzicht van je lopende schulden en leningen, een recent overzicht van je spaar- en beleggingsrekeningen, een recente loonstrook en werkgevers- of intentieverklaring (als je in loondienst werkt) of je jaarcijfers van de afgelopen drie jaar (als je ondernemer bent). Op onze pagina over hypotheek afsluiten vind je hiervoor een handige checklist.

Elke Nederlander kan zelf bepalen of hij een hypotheekadviseur inschakelt of zelf een hypotheek afsluit. Wel kiest de meerderheid van de Nederlanders ervoor hier een professional op te zetten. Niet zonder reden: een hypotheek afsluiten gaat over veel meer dan alleen een paar hypotheekaanbieders vergelijken op rentepercentage. Zo is het ook belangrijk om je goed te verdiepen in de voorwaarden, om je toekomstige situatie mee te nemen in je beslissingen, om een passende rentevaste periode te kiezen en om te weten wat de verschillende hypotheekvormen inhouden.

Een onafhankelijk hypotheekadviseur begeleidt je bij het hele proces van een hypotheek afsluiten, oversluiten of verhogen. Dit begint bij het onderzoeken van je mogelijkheden en eindigt bij het definitief rondmaken en regelen van je hypotheek. Bij elk van die stappen krijg je advies over passende keuzes, bijvoorbeeld over wat je met je huidige hypotheek doet, wat voor jou belangrijke voorwaarden zijn en hoe het zit met eventuele verzekeringen bij je hypotheek. Ook het regelwerk voor je hypotheek, zoals het aanvragen van offertes en het aanleveren van de juiste papieren, pakt de adviseur voor je op. Een onafhankelijk adviseur krijgt dus geen provisie betaald voor het adviseren van bepaalde producten. Dat maakt een onafhankelijk adviseur extra betrouwbaar.

Om hier een goede indicatie van te krijgen, kun je het beste in gesprek gaan met een onafhankelijk hypotheekadviseur van Van Bruggen Adviesgroep. Al in het eerste gratis kennismakingsgesprek kan die je hier meer over vertellen. Wil je zelf alvast een indicatie krijgen? Gebruik dan onze handige tool om je maximale hypotheek te berekenen

Alle adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep hebben een gedegen opleiding afgerond. Een prettig idee. Ook is elk van onze adviseurs 100% onafhankelijk. Met 70 vestigingen verspreid over Nederland is er vast ook een Van Bruggen-adviseur bij jou in de buurt. Bekijk het overzicht en maak direct een (gratis) eerste afspraak.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak