Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Maximale hypotheek berekenen

Snel je maximale hypotheek berekenen. Wanneer je je inkomensgegevens invult, weet je meteen hoeveel je maximaal kunt lenen en wat dat betekent voor je maandlasten.

 

Jouw inkomengegevens
Je geboortedatum is verplicht
Jouw studieschuld
Jouw leningen en schulden:
Jouw partners inkomengegevens
Je geboortedatum is verplicht
Studieschuld van jouw partner
Leningen en schulden van jouw partner:
Gegevens beoogde woning
Hoe wordt mijn maximale hypotheek berekend?

 

Bereken maximale hypotheek

Jouw persoonlijke situatie bepaalt welke hypotheek en welke maandlasten passend zijn. Graag kijkt een adviseur samen met jou hoe je nu, maar zeker ook later lekker kunt wonen en leven.

 

 

Maak direct een afspraak

 

 

Hoe bereken je de maximale hypotheek? 

Het bedrag dat je kunt lenen, kan per jaar verschillen. Dat hangt bijvoorbeeld af van je inkomen, maar ook van tal van andere factoren. De berekening van een maximale hypotheek is erg technisch, daar vallen we je niet mee lastig. Maar het is wel interessant om te weten van welke factoren de maximale hypotheek afhankelijk is. Onder andere de volgende zaken zijn van belang:

• Jouw inkomen (en eventueel het inkomen van je partner)
• Jouw lopende verplichtingen, zoals bijvoorbeeld andere leningen of erfpacht
• De woonquote, dit is een jaarlijks door het Nibud vastgesteld percentage van het inkomen dat je kan besteden aan wonen. Jouw inkomen en de hypotheekrente bepalen de woonquote.
• De hypotheekrente. Over het algemeen geldt: hoe lager de rente, hoe meer je kunt lenen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Er zijn dus veel factoren die bepalen wat jouw maximale hypotheek is. Online kun je het globaal berekenen, maar daarmee krijg je slechts een eerste indruk. Het zegt niets definitiefs. Samen met de adviseur van Van Bruggen Adviesgroep maak je een exacte berekening van jouw maximale hypotheek, waarbij bijvoorbeeld ook rekening wordt gehouden met de rentevaste periode en de acceptatievoorwaarden van verschillende geldverstrekkers. Zo weet je waarmee je rekening moet houden als je op zoek gaat naar een nieuwe koopwoning.

Kon je eerst geen hypotheek krijgen?

Kon je nog niet zolang geleden geen hypotheek krijgen? Dan is dat mogelijk nu veranderd. Banken zijn de afgelopen jaren namelijk soepeler geworden in het verstrekken van hypotheken. De rentes zijn weer anders dan de afgelopen jaren. En wellicht is ook je inkomen gegroeid. Het is dus altijd de moeite waard om regelmatig je mogelijkheden opnieuw te onderzoeken. Een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep helpt je hier graag mee. Vind een adviseur bij jou in de buurt.