Aflossingsvrije hypotheek weergegeven in een grafiek

Aflossingsvrije hypotheek: de voordelen

De aflossingsvrije hypotheek is voor verschillende mensen een aantrekkelijke keuze: omdat je niet aflost, brengt de lening namelijk zeer lage maandlasten met zich mee.

De nadelen van de aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek heeft ook nadelen. Zo is de aflossingsvrije hypotheek sinds 2013 uitgesloten van het recht op hypotheekrenteaftrek. Dit geldt alleen voor hypotheken die na dat jaar zijn afgesloten.

Daarnaast moet je de totale lening aflossen op de einddatum; niet alle huiseigenaren hebben op dat moment voldoende vermogen opgebouwd om de lening af te lossen. In dat geval kan een nieuwe hypotheek afgesloten worden. Het is echter mogelijk dat een geldverstrekker de woningschuld niet opnieuw wil financieren, bijvoorbeeld doordat de huiseigenaren met pensioen zijn gegaan en het inkomen daardoor daalt. Dan is een gedwongen verkoop van het huis de enige oplossing om de schuld af te lossen.

Een aflossingsvrije hypotheek voor jou?

Heb jij een aflossingsvrije hypotheek en wil je weten of dat (in de toekomst) een probleem voor je wordt? Maak een afspraak met een financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep.

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak