Beleggingshypotheek

Een beleggingshypotheek: de voordelen

Tegenwoordig worden er geen nieuwe beleggingshypotheken afgesloten. Heb je al een beleggingshypotheek lopen? Dan kun je die voortzetten. Bij een beleggingshypotheek los je gedurende de looptijd niet af, waardoor je maximaal profiteert van de renteaftrek.
Daarnaast zijn er een aantal voordelen aan deze hypotheekvorm:

• Je hebt veel vrijheid en flexibiliteit met betrekking tot de beleggingsconstructie: zo kun je zelf kiezen hoe de premie of inleg wordt belegd.
• Als de beurs stijgt, kunnen je beleggingen veel geld opleveren. Dit betekent dat je uiteindelijk meer vermogen kunt overhouden dan nodig is voor het aflossen van je hypotheek.

De nadelen van de beleggingshypotheek

Natuurlijk kunnen de schommelende beurskoersen voor stress zorgen; een van de nadelen van de beleggingshypotheek. Daarnaast zitten de volgende nadelen verbonden aan de beleggingshypotheek:

• Het hoge risico: het eindbedrag is niet gegarandeerd. Hoewel dit positief kan uitpakken, kan dit natuurlijk ook negatief zijn. Er bestaat een kans dat je een restschuld overhoudt.
• De soms hoge kosten van de verzekering, onder andere de beleggingskosten en de kosten van de overlijdensrisicoverzekering, binnen de variant van de kapitaalverzekering.

Voortzetten of beëindigen

Een belangrijk kenmerk van een beleggingshypotheek is dat je afhankelijk bent van de rendementen die er behaald worden met je beleggingen. Door tegenvallende rendementen uit het verleden en de kosten binnen de beleggingshypotheek, kan het behalen van het oorspronkelijke beleggingsdoel soms uit het zicht zijn geraakt. Maak een afspraak met je financieel adviseur om te bespreken of het verstandig is om je beleggingshypotheek voort te zetten, te wijzigen of om te zetten.

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak