Consumenten willen de huidige, lage hypotheekrente graag vastzetten voor een lange periode, waarmee ze meteen naar lagere hypotheeklasten gaan. Inmiddels wordt ongeveer 1 op de 3 hypotheken niet afgesloten voor de financiering van een woning, maar om te profiteren van de lagere rente!

Profiteren van de lagere rente

Als je rentevaste periode afloopt, profiteer je van de lage rente van dat moment, bij je huidige geldverstrekker. Maar dat is ook juist hét moment om te bekijken of je wellicht beter uit bent bij een andere geldverstrekker. Aan het einde van de rentevaste periode hoef je namelijk geen boeterente te betalen als je overstapt naar een andere geldverstrekker. Natuurlijk moet je wel in gedachten houden dat je overige extra kosten maakt om over te stappen. Deze moeten wel goed gemaakt worden door de lagere rente bij de andere geldverstrekker.

Oversluiten bij eigen geldverstrekker

Het is ook mogelijk om je rentecontract open te breken bij je huidige geldverstrekker als je rente nog een aantal jaar vaststaat. Je moet dan wel een boeterente betalen. Deze boeterente wordt hoger naarmate jouw resterende rentevaste periode langer is. Het grote voordeel van oversluiten door middel van het openbreken van je rentecontract, is dat je meer zekerheid krijgt tot het einde van je nieuwe rentevaste periode. Je weet nu zeker dat je tot die tijd een lage rente hebt.

Rentemiddeling

Bij sommige geldverstrekkers kun je rente middelen. Dat betekent dat je de rente tussentijds voor een langere periode vast kunt zetten, zonder dat je direct een boete af moet rekenen. Die boete wordt namelijk verrekend in een iets hogere rente.

Kun jij besparen?

We kijken graag met je mee naar wat in jouw situatie een goede oplossing is.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak