Hoe profiteer jij van jouw overwaarde? Download ons gratis whitepaper hier.

Juli

Nieuws, Blogs, Vlogs

Toon

Zomerstorm:13 miljoen schade

27 juli 2015

Afgelopen zaterdag kreeg Nederland te kampen met weersvoorspelling code rood. De flinke storm welke over het land raasde heeft een schade van ruim 13 miljoen veroorzaakt.

De meeste schademeldingen betroffen voertuigen. Daarnaast hebben ook een heleboel vakantiegangers melding gemaakt van schade aan hun caravan, tent of luifels. Reisverzekeringen hebben  vandaag dan ook ruim 30% meer meldingen gekregen dan een ‘normale’ dag.

De verwachting is dat het schadebedrag nog verder gaat stijgen, daar er veel Nederlanders op vakantie zijn. Pas bij terugkomst zullen zij de schades aan hun woning ontdekken en doorgeven.

Onverwachte vakantiekosten

20 juli 2015

Bij het maken van een vakantiebegroting is de telefoonrekening niet het eerste waar we aan denken. Toch zijn bellen en internet verbruiken vanuit het buitenland duurder waardoor uw rekening altijd hoger is dan verwacht. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om deze kosten binnen de perken te houden.

Sluit dataroaming af
Smartphones gebruiken internet om apps en data bij te werken. In eigen land is dat geen probleem, omdat internetgebruik vaak bij de abonnementskosten inzit. Echter, eenmaal in het buitenland gebruiken smartphones dataroaming om de telefoon up to date te houden. Dat kost geld! Sluit deze functie dus af voordat u voet op buitenlandse bodem zet.

Ga na of uw provider een vakantiebundel aanbiedt
Buiten Europa zijn de bel- en internet tarieven beduidend hoger. Om u hierin tegemoet te komen bieden providers vaak vakantiebundels aan. Ga na of u daar voordeel uit kan halen.

Gebruik gratis Wifi
De kans is groot dat uw vakantiebestemming gratis Wifi biedt. Daarnaast bieden toeristische trekpleisters als restaurants en pretparken ook vaak gratis Wifi. Vraag om de Wifi code en maak gebruik van deze gratis service.

Zet uw voicemail uit

Het beluisteren van voicemail berichten kost geld. Wanneer u in het buitenland bent en de voicemail af wilt luisteren worden er extra kosten in rekening gebracht. Voorkom dus dat u genoodzaakt bent om de voicemail af te luisteren en zet deze uit.

Gebruikstarieven

Sinds juli 2014 zijn er binnen de EU vaste afspraken gemaakt met betrekking tot extra telefoonkosten.
De huidige tarieven zijn:

  • Internetten per MB   €0,20
  • Versturen van een sms   €0,07
  • Bellen per minuut           €0,23
  • Gebeld worden per minuut        €0,06

Groene kaart verplicht

08 juli 2015

Gaat u met de caravan op vakantie? Let er dan op dat er plekken zijn waar u verplicht bent om, niet alleen voor uw auto, maar ook voor uw caravan een groene kaart bij de hand te hebben.

De groene kaart is het document welke u krijgt van uw autoverzekeraar, zodat u kan bewijzen dat uw voertuig verzekerd is. Wanneer u een caravan heeft met een eigen kentekenbewijs, dus een caravan zwaarder dan 750kg, is het in onder andere Polen, Duitsland en Spanje verplicht om een groene kaart voor de caravan mee te nemen.

Aanvragen

De groene kaart kunt u aanvragen bij uw autoverzekeraar. In de meeste gevallen is het voldoende om bij de aanvraag een kopie van uw caravankentekenbewijs toe te sturen.

Hypotheekregels aangescherpt

01 juli 2015

Door aanpassing van de hypotheekregels kunt u na 1 juli 2015, een minder hoge hypotheek krijgen. Afhankelijk van de woning en uw inkomen kan dat verschil oplopen tot wel € 20.000,-.

Daarnaast is per 1 juli 2015 de Nationale Hypotheekgarantie-grens (NHG) verlaagd.  
De bovengrens voor een hypotheek met NHG is nu €245.000,- in plaats van €265.000,-.

Om nog een hypotheek verstrekt te krijgen onder de oude voorwaarden is het van belang dat u de hypotheekofferte voor 1 juli  2015 heeft ontvangen. Is dit niet het geval? Dan zal uw hypotheek berekend worden op basis van bovengenoemde wijzigingen.