Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Onverwachte vakantiekosten

Bij het maken van een vakantiebegroting is de telefoonrekening niet het eerste waar we aan denken. Toch zijn bellen en internet verbruiken vanuit het buitenland duurder waardoor uw rekening altijd hoger is dan verwacht. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om deze kosten binnen de perken te houden.

Sluit dataroaming af
Smartphones gebruiken internet om apps en data bij te werken. In eigen land is dat geen probleem, omdat internetgebruik vaak bij de abonnementskosten inzit. Echter, eenmaal in het buitenland gebruiken smartphones dataroaming om de telefoon up to date te houden. Dat kost geld! Sluit deze functie dus af voordat u voet op buitenlandse bodem zet.

Ga na of uw provider een vakantiebundel aanbiedt
Buiten Europa zijn de bel- en internet tarieven beduidend hoger. Om u hierin tegemoet te komen bieden providers vaak vakantiebundels aan. Ga na of u daar voordeel uit kan halen.

Gebruik gratis Wifi
De kans is groot dat uw vakantiebestemming gratis Wifi biedt. Daarnaast bieden toeristische trekpleisters als restaurants en pretparken ook vaak gratis Wifi. Vraag om de Wifi code en maak gebruik van deze gratis service.

Zet uw voicemail uit

Het beluisteren van voicemail berichten kost geld. Wanneer u in het buitenland bent en de voicemail af wilt luisteren worden er extra kosten in rekening gebracht. Voorkom dus dat u genoodzaakt bent om de voicemail af te luisteren en zet deze uit.

Gebruikstarieven

Sinds juli 2014 zijn er binnen de EU vaste afspraken gemaakt met betrekking tot extra telefoonkosten.
De huidige tarieven zijn:

  • Internetten per MB   €0,20
  • Versturen van een sms   €0,07
  • Bellen per minuut           €0,23
  • Gebeld worden per minuut        €0,06