2015

 • 50% van de huiseigenaren kan besparen op de hypotheek!

  Nieuws19 november 2015

  Meer dan 50% van de huiseigenaren kan besparen op de hypotheek. Eén op de vijf woningbezitters kan fors besparen op de woonlasten wanneer de bestaande hypotheek nu wordt overgesloten naar een andere geldverstrekker. Over een periode van tien jaar kan dit tot wel 13.000 euro schelen.

  Lees meer

 • Studieschuld en hypotheek

  Nieuws15 oktober 2015

  Veel studenten hebben een studieschuld opgebouwd. Als je vervolgens een paar jaar verder bent is het goed mogelijk dat er van die schuld al een stuk is afgelost. Toch werd de gehele schuld meegerekend bij het aanvragen van een hypotheek.

  Lees meer

 • Wat is dagrente?

  Nieuws08 oktober 2015

  Wanneer u een hypotheek heeft, krijgt u regelmatig te maken met daarbij behorende begrippen. Wij zijn er voor u om inzicht te krijgen in de betekenis van deze begrippen.

  Lees meer

 • Open Huizen Dag

  Nieuws29 september 2015

  Aanstaande zaterdag openen ruim 40.000 woningen hun deuren voor potentieel geïnteresseerde kopers. Van 11:00 tot 15:00 uur mag een ieder, zonder afspraak, deze woningen bezichtigen. Wij hebben een aantal tips, zodat u goed voorbereid op pad gaat tijdens de Open Huizen Dag.

  Lees meer

 • Conversiekosten?

  Nieuws24 september 2015

  Wanneer u een hypotheek heeft, krijgt u regelmatig te maken met daarbij behorende begrippen. Wij zijn er voor u om inzicht te krijgen in de betekenis van deze begrippen.

  Lees meer

 • Prinsjesdag 2015?

  Nieuws16 september 2015

  Prinsjesdag is voorbij en we hebben veel gehoord over de plannen van de aankomende tijd. Maar wat betekenen die plannen voor u? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet:

  Lees meer

 • Kinderopvangtoeslag omhoog

  Nieuws08 september 2015

  Per 1 januari 2016 gaat de kinderopvangtoeslag omhoog voor alle werkende ouders. Dat geeft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan bij de Tweede Kamer. Deze maatregel zal tijdens de troonrede ook naar voren komen.

  De kinderopvang zal voor werkende ouders goedkoper worden.
  Een voorbeeld hiervan:
  Wanneer één ouder fulltime en één ouder drie dagen werkt en zij twee kinderen hebben die drie dagen naar de kinderopvang gaan, krijgen zij ongeveer €100,- meer toeslag.

  Minister Asscher is van mening dat jonge gezinnen in de drukste fase van hun leven zitten, en geeft aan dat het voor hen gemakkelijker moet worden om gebruik te maken van de kinderopvang. 

  Lees meer

 • Geen zorgverzekering?

  Nieuws02 september 2015

  Uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat 18 en 35 jarigen relatief vaak zijn onderverzekerd. Ruim elfduizend van de ondervraagden hadden zelfs helemaal geen zorgverzekering. Om die doelgroep voor te lichten is het ministerie van Volksgezondheid een voorlichtingsproject gestart.

  Financiële gevolgen
  Het ontbreken van een zorgverzekering kan flinke financiële gevolgen met zich meebrengen. Ziekenhuisopnames, medicijngebruik of huisartsbezoek, zonder zorgverzekering moet men dit zelf betalen. Middels een voorlichtingscampagne, waar filmpjes bij worden ingezet, wil het ministerie van Volksgezondheid een ieder attenderen op het grote belang van de juiste zorgverzekering.

  Lees meer

 • Wijzigingen studiefinanciering

  Nieuws25 augustus 2015

  Per 1 september gaat er veel veranderen voor de, op dat moment startende, studenten van een HBO of een universitaire studie. De studiefinanciering wordt afgeschaft en er komt een lening voor terug. Welke veranderingen worden er nog meer doorgevoerd?

  Geen basisbeurs meer
  Tot nu toe werd de studiefinanciering omgezet in een gift op het moment dat de student de studie binnen vier jaar had afgerond. Per 1 september is dit niet meer het geval. De basisbeurs wordt afgeschaft en hiervoor komt het studievoorschot in de plaats. De OV jaarkaart en de aanvullende beurs worden nog wel omgezet in een gift wanneer de studie binnen de tijd is behaald.

  Hogere aanvullende beurs
  Studenten die ouders hebben met een, volgens de richtlijnen, te lage draagkracht krijgen recht op een aanvullende beurs. Vanaf 1 september wordt die beurs ruim €100,- hoger dan de huidige aanvullende beurs. 

  Geen bijverdiengrens meer
  Vanaf 1 september mogen studenten die onder het nieuwe stelsel vallen, onbeperkt bijverdienen.

  Studiekosten niet langer aftrekbaar
  Per 1 september is het niet meer mogelijk om collegegeld, kosten voor boeken etc. af te trekken in de aangifte inkomstenbelasting.
  (Klik hier voor meer informatie)

  Tegoedbon voor bijscholing
  Studenten die per 1 september starten met hun studie ontvangen een tegoedbon ter waarde van (ongeveer) €2000,-. Deze bon is te gebruiken voor bijscholing of nascholing en mag vijf tot tien jaar na de studie nog gebruikt worden.

  Lees meer