Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

2015

Nieuws, Blogs, Vlogs

Toon

50% van de huiseigenaren kan besparen op de hypotheek!

19 november 2015

Meer dan 50% van de huiseigenaren kan besparen op de hypotheek. Eén op de vijf woningbezitters kan fors besparen op de woonlasten wanneer de bestaande hypotheek nu wordt overgesloten naar een andere geldverstrekker. Over een periode van tien jaar kan dit tot wel 13.000 euro schelen.

Studieschuld en hypotheek

15 oktober 2015

Veel studenten hebben een studieschuld opgebouwd. Als je vervolgens een paar jaar verder bent is het goed mogelijk dat er van die schuld al een stuk is afgelost. Toch werd de gehele schuld meegerekend bij het aanvragen van een hypotheek.

Wat is dagrente?

08 oktober 2015

Wanneer u een hypotheek heeft, krijgt u regelmatig te maken met daarbij behorende begrippen. Wij zijn er voor u om inzicht te krijgen in de betekenis van deze begrippen.

Open Huizen Dag

29 september 2015

Aanstaande zaterdag openen ruim 40.000 woningen hun deuren voor potentieel geïnteresseerde kopers. Van 11:00 tot 15:00 uur mag een ieder, zonder afspraak, deze woningen bezichtigen. Wij hebben een aantal tips, zodat u goed voorbereid op pad gaat tijdens de Open Huizen Dag.

Prinsjesdag 2015?

16 september 2015

Prinsjesdag is voorbij en we hebben veel gehoord over de plannen van de aankomende tijd. Maar wat betekenen die plannen voor u? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet:

Kinderopvangtoeslag omhoog

08 september 2015

Per 1 januari 2016 gaat de kinderopvangtoeslag omhoog voor alle werkende ouders. Dat geeft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan bij de Tweede Kamer. Deze maatregel zal tijdens de troonrede ook naar voren komen.

De kinderopvang zal voor werkende ouders goedkoper worden.
Een voorbeeld hiervan:
Wanneer één ouder fulltime en één ouder drie dagen werkt en zij twee kinderen hebben die drie dagen naar de kinderopvang gaan, krijgen zij ongeveer €100,- meer toeslag.

Minister Asscher is van mening dat jonge gezinnen in de drukste fase van hun leven zitten, en geeft aan dat het voor hen gemakkelijker moet worden om gebruik te maken van de kinderopvang. 

Geen zorgverzekering?

02 september 2015

Uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat 18 en 35 jarigen relatief vaak zijn onderverzekerd. Ruim elfduizend van de ondervraagden hadden zelfs helemaal geen zorgverzekering. Om die doelgroep voor te lichten is het ministerie van Volksgezondheid een voorlichtingsproject gestart.

Financiële gevolgen
Het ontbreken van een zorgverzekering kan flinke financiële gevolgen met zich meebrengen. Ziekenhuisopnames, medicijngebruik of huisartsbezoek, zonder zorgverzekering moet men dit zelf betalen. Middels een voorlichtingscampagne, waar filmpjes bij worden ingezet, wil het ministerie van Volksgezondheid een ieder attenderen op het grote belang van de juiste zorgverzekering.

Wijzigingen studiefinanciering

25 augustus 2015

Per 1 september gaat er veel veranderen voor de, op dat moment startende, studenten van een HBO of een universitaire studie. De studiefinanciering wordt afgeschaft en er komt een lening voor terug. Welke veranderingen worden er nog meer doorgevoerd?

Geen basisbeurs meer
Tot nu toe werd de studiefinanciering omgezet in een gift op het moment dat de student de studie binnen vier jaar had afgerond. Per 1 september is dit niet meer het geval. De basisbeurs wordt afgeschaft en hiervoor komt het studievoorschot in de plaats. De OV jaarkaart en de aanvullende beurs worden nog wel omgezet in een gift wanneer de studie binnen de tijd is behaald.

Hogere aanvullende beurs
Studenten die ouders hebben met een, volgens de richtlijnen, te lage draagkracht krijgen recht op een aanvullende beurs. Vanaf 1 september wordt die beurs ruim €100,- hoger dan de huidige aanvullende beurs. 

Geen bijverdiengrens meer
Vanaf 1 september mogen studenten die onder het nieuwe stelsel vallen, onbeperkt bijverdienen.

Studiekosten niet langer aftrekbaar
Per 1 september is het niet meer mogelijk om collegegeld, kosten voor boeken etc. af te trekken in de aangifte inkomstenbelasting.
(Klik hier voor meer informatie)

Tegoedbon voor bijscholing
Studenten die per 1 september starten met hun studie ontvangen een tegoedbon ter waarde van (ongeveer) €2000,-. Deze bon is te gebruiken voor bijscholing of nascholing en mag vijf tot tien jaar na de studie nog gebruikt worden.

Van elkaar lenen

19 augustus 2015

Om in te spelen op de huidige ’deeleconomie’ heeft Obvion een nieuwe hypotheek geïntroduceerd, de MetElkaarhypohteek. Deze vorm van geld lenen geeft familie en bekenden de mogelijkheid elkaar te kunnen helpen om toch dat droomhuis te financieren.

De MetElkaarhypotheek is een combinatie van een lening bij Obvion en een lening bij familie of bekenden.  Bekenden mogen tot maximaal 40% van de totale hypotheek uitlenen, daarnaast moet dit bedrag vanuit één persoon komen. Er mogen dus geen bedragen van meerdere mensen worden geleend. 

Klik hier om de voorwaarden en uitleg van Obvion te lezen.

Netto maandlasten

11 augustus 2015

Bij het kopen van een woning is het van belang dat u precies weet wat uw netto mandlasten zullen worden. Maar....wat zijn netto maandlasten precies? Wij leggen het u graag uit.

De netto maandlasten zijn de bruto maandlasten verminderd met het belastingvoordeel (de belastingteruggave). Wanneer uw bruto lasten € 1.000,- per maand zijn en uw voorlopige teruggave in verband met de hypotheek € 300,- is, dan kunt u stellen dat de netto lasten € 700,- bedragen.

 

Toegekende kredietaanvragen

04 augustus 2015

Dankzij het herstel van de economie is het voor bedrijven makkelijker om een krediet te ontvangen. In 2013 werden één op de drie aanvragen afgewezen, in 2014 waren dit er minder dan één op de vier.

Dankzij de aantrekkende economie durven banken sneller kredieten te verstrekken. Het verleende krediet wordt veelal gebruikt voor de daadwerkelijke uitbreiding van bedrijven. Dit in tegenstelling tot eerdere jaren, waarin kredieten vooral werden gebuikt om verliezen af te dekken.

Grote en middelgrote bedrijven profiteren van deze ontwikkeling. Helaas blijft het voor kleine bedrijven moeilijk om een krediet te ontvangen.  

Zomerstorm:13 miljoen schade

27 juli 2015

Afgelopen zaterdag kreeg Nederland te kampen met weersvoorspelling code rood. De flinke storm welke over het land raasde heeft een schade van ruim 13 miljoen veroorzaakt.

De meeste schademeldingen betroffen voertuigen. Daarnaast hebben ook een heleboel vakantiegangers melding gemaakt van schade aan hun caravan, tent of luifels. Reisverzekeringen hebben  vandaag dan ook ruim 30% meer meldingen gekregen dan een ‘normale’ dag.

De verwachting is dat het schadebedrag nog verder gaat stijgen, daar er veel Nederlanders op vakantie zijn. Pas bij terugkomst zullen zij de schades aan hun woning ontdekken en doorgeven.