Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Juni

Nieuws, Blogs, Vlogs

Toon

Wat zijn conversiekosten?

25 juni 2015

Wanneer u een hypotheek heeft, krijgt u regelmatig te maken met daarbij behorende begrippen. Wij zijn er voor u om inzicht te krijgen in de betekenis van deze begrippen.

Wat zijn conversiekosten?
Conversiekosten zijn kosten die in rekening kunnen worden gebracht bij het (tussentijds) wijzigen van de rentevaste periode of de vorm van de hypotheek.

Bereidstellingsprovisie?

16 juni 2015

Wanneer u een hypotheek heeft, krijgt u regelmatig te maken met daarbij behorende begrippen. Wij zijn er voor u om inzicht te krijgen in de betekenis van deze begrippen.

Wanneer komt u in aanraking met de bereidstellingsprovisie?
Indien u de geldigheidstermijn van uw hypotheekofferte verlengt, brengt de geldverstrekker bereidstellingsprovisie (ook wel verlengingsprovisie genoemd) in rekening. Als u de hypotheekofferte accepteert binnen de geldigheidstermijn, dan wordt het rentetarief in de offerte gehanteerd (ook al stijgt de rente in de tussentijd). Vaak wordt de bereidstellingsprovisie alleen in rekening gebracht als de hypotheekrente in de tussentijd is gestegen. 

Oversluiten hypotheek gunstig

15 juni 2015

20% van de huizenbezitters zouden er goed aan doen om hun hypotheek over te sluiten naar een andere bank. Zij zouden hier een flink bedrag per jaar mee besparen, gemiddeld zo’n 1300 euro.

Omdat de hypotheekrente historisch laag is kan de boete,  welke men moet betalen voor het oversluiten van de hypotheek,  worden  gecompenseerd met het bespaarde bedrag.

Voor één op de vijf huishoudens is oversluiten dus een zeer gunstige keuze.

Groeiende werkgelegenheid

10 juni 2015

Het lijkt er op dat de krimpjaren van de werkgelegenheid langzaam voorbij gaan. Na de daling van 2013, met 1%, en een verdere daling in 2014, met 0,4%, laat het eerste half jaar van 2015 een stijging zien van 0,4%.

Helaas is deze stijging niet binnen elke sector het geval. Waar in het bedrijfsleven de arbeidsmarkt een stijgende lijn vertoond blijft de  collectieve sector achter.

Op basis van de groeiende arbeidsmarkt voorspeld het UWV  een  einde van de sterke toename van WW-uitkeringen.

Stijging hypotheekaanvragen

03 juni 2015

De maand mei 2015 is een goede maand geweest voor de hypotheekmarkt. Er werden bijna een kwart meer hypotheekaanvragen geplaatst ten opzichte van april 2015.

De stijging van hypotheekaanvragen kan te maken hebben met het feit dat verschillende geldverstrekkers een rentestijging aankondigde. Men wil graag nog profiteren van de huidige, historisch lage, hypotheekrente.
Mede hierdoor kunnen we spreken van een stijging van 56% ten opzichte van mei vorig jaar.