Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Blog: Hoe bespaart een financieel adviseur

Je zou zeggen dat ik als financieel adviseur alles piekfijn in orde zou hebben. Ik weet immers hoe het moet. Ze zeggen wel dat bij de schilder de verf bladdert, nou zo werkt dat bij mij ook. Maar één keer in de zoveel tijd ga ik er even echt voor zitten. Waar blijft mijn geld? 
Desirée de BondtIn een Excel sheet heb ik al mijn vaste lasten op een rij gezet. Zo weet ik wat er maandelijks in én uit gaat. Verder heb ik een splitsing gemaakt. Ik heb een rekening voor mijn vaste lasten en een rekening voor boodschappen en andere niet-direct-noodzakelijke uitgaven.

Vaste lasten

Eerst maar even mijn vaste lasten; de grootste post is dan toch de hypotheeklast. Ik heb mijn hypotheek vorig jaar overgesloten, na de berekening die ik hiervoor voor mezelf had gemaakt kwam ik erachter dat ik ondanks de hoge boete die ik moest betalen, de lagere rente mij zekerheid en lagere lasten opleverde. Check!

Verzekeringen

Mijn overlijdensrisicoverzekering kon voordeliger ondanks dat ik een stuk ouder ben dan toen ik deze afsloot. De premie is op dit moment netto en dat scheelt sowieso al. Check! Verder heb ik mijn verzekeringen geoptimaliseerd. Check!

Telefonie

Voor mijn vaste telefoon, internet en tv ben ik naar een telefoonwinkel geweest. Zij hebben mijn abonnement aangepast. Scheelde in de basis niet heel veel, maar ik bel nu onbeperkt én gratis naar vast en mobiel, dus ik krijg meer voor minder geld! Check!

Energie

Energie, tja, kent u dat; vast merk koffie, vast merk wasmiddel omdat je moeder dat ook gebruikt. Zo is het bij mij ook met energie. Ik zit al jaren bij dezelfde maatschappij, gaat altijd goed, maar waarschijnlijk betaal ik meer dan nodig is. Ik weet het, maar toch… Check?

Niet-direct-noodzakelijke uitgaven…

De splitsing van mijn rekeningen zorgt dat ik nooit in de betalingsproblemen zal komen! Als ik kijk naar de rekening voor mijn boodschappen en dan met name de niet-direct-noodzakelijke uitgaven, dan schrik ik. Ik probeer om die reden één keer in de week boodschappen te doen in plaats van iedere dag een beetje. Geen verleidingen en geen overvolle kasten met producten over de datum. De lokkertjes uit de reclame folders leveren niet per se voordeel op, ze dagen u uit ook die té dure reep chocola mee te nemen. Eén keer per week, dat scheelt echt!

Veel kunt u zelf al doen. Zoek voor uw hypotheek, verzekeringen, telefoon en energie een specialist op dat gebied en pak uw voordeel!

Help mij met besparen!

Desirée de Bondt is financieel adviseur, hypotheek- en verzekeringsadviseur, bij Van Bruggen Adviesgroep. Zij is werkzaam in regio Dordrecht en spreekt en ziet haar klanten dagelijks. Vanuit haar functie ziet zij de vragen en onduidelijkheden die spelen in de markt bij (potentiele) klanten welke zij verwoord in haar blogs.