Blogs

 • Profiteren van de lage hypotheekrente

  Blogs19 april 2019

  De hypotheekrente is historisch laag. Het is iets wat we overal horen en waar we ook de voordelen van willen ondervinden. Maar wat betekent zo’n lage rente eigenlijk? En hoe kun je daar als huisbezitter van profiteren? We vroegen het Oscar Noorlag, marktkenner bij Van Bruggen Adviesgroep.

  Lees meer

 • Waar moet je beginnen met besparen?

  Blogs16 april 2019

  Of je nou in een villa van een miljoen woont of in een appartement van een ton, iedereen wil geld besparen. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je beginnen met besparen? We vroegen het Jacco Sangers van Van Bruggen Adviesgroep.

  Lees meer

 • Huren of kopen?

  Blogs04 april 2019

  Als (alleenstaande) starter een huis kopen in de huidige woningmarkt? Succes! Het lijkt een onmogelijke opgave, zeker nu je ook de kosten koper mee moet brengen. Veel mensen gaan noodgedwongen huren, maar ook daar zitten haken en ogen aan.

  Lees meer

 • Open Huizen Dag: Hoe ga je als koper goed voorbereid op pad?

  Blogs28 maart 2019

  Niet alleen een verkoper van een huis moet weten waar zijn of haar kansen liggen, maar ook als koper zijn er een aantal dingen die je kunt doen ter voorbereiding. Belinda Aartsen van Van Bruggen Adviesgroep, geeft tips.

  Lees meer

 • Zo wordt Open Huizen Dag 2019 voor jou als verkoper een succes

  Blogs22 maart 2019

  Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker voor Open Huizen Dag. Op 30 maart 2019 tussen 11.00u en 15.00u stellen verkopers hun huis open en kunnen (potentiële) kopers een kijkje nemen in hun droomhuis.

  Lees meer

 • (Be)spaart u mee? Deel 2

  Blogs14 maart 2019

  Het zal u niet ontgaan zijn, jongeren die spijbelden voor een beter klimaat. U kunt het daarmee eens zijn of niet en ja, we zijn slechts een speldenknopje op deze aarde, maar hé, de quote ‘een beter milieu begin bij jezelf’ snijdt wel hout.

  Lees meer

 • (Be)spaart u mee?

  Blogs01 maart 2019

  Voor deze blog ging ik opzoek naar de betekenis van besparen, en dat zijn er veel. Maar wat mij vooral opviel is dat ze zo negatief zijn; beknibbelen, bezuinigen, versoberen.

  Lees meer

 • Huis gevonden!

  Blogs31 juli 2018

  Het verschilt een beetje per regio, maar het is al lang niet meer zo dat alleen in de grote steden de woningen als zoete broodjes over de toonbank vliegen.  

  Lees meer

 • Verschil maximale hypotheek 56 en 57-jarige is groot

  Blogs05 juli 2018

  Een hogere hypotheek op uw 56e dan op uw 57e? Dat klinkt gek. Toch kan deze situatie ontstaan. Geldverstrekkers houden bij hypotheekaanvragen rekening met het toekomstige pensioeninkomen als u 10 jaar voor de pensioendatum zit. 

  Lees meer