Ben ik te oud voor een hypotheek?

Als 65-plusser is de kans groter dat u meer gezondheids- en financiële risico’s met u meebrengt. Geldverstrekkers kunnen dat spannend vinden. Voor hen is heel zwart-wit gezegd slechts één ding belangrijk: de zekerheid dat ze hun geld binnen krijgen. Misschien kunt u nu uw hypotheek nog wel betalen, maar kunt u dat straks met uw pensioeninkomen ook nog?

Zijn verstrekkers van hypotheken wel bereid om te lenen aan iemand die richting pensioen gaat?

Jawel, maar de geldverstrekker kijkt niet alleen naar uw huidige inkomen maar ook naar uw pensioeninkomen. Als uw pensioeninkomen een stuk lager is dan uw huidige inkomen bestaat de kans dat de geldverstrekker geen hypotheek wil verstrekken of verlengen. Vanaf uw 56e houden de meeste geldverstrekkers al rekening met uw toekomstige pensioeninkomen.

Daarom raden wij aan om voor uw 56e een afspraak te maken met onze adviseurs om goed uw financiële mogelijkheden in kaart te brengen. Daarbij kijken we ook goed naar uw wensen en dromen. Heeft u bijvoorbeeld plannen om kleiner of onderhoudsarm te gaan wonen of wilt u uw overwaarde uit uw woning gebruiken? Door nu actie te ondernemen voorkomt u dat u misschien niet meer in aanmerking komt voor een hypotheek (die past bij uw wensen en dromen).

50 plus en een hypotheek? Kom langs voor koffie en advies!

Maak direct een afspraak

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.