Ben ik te oud voor een hypotheek?

Hoe ouder je wordt, hoe meer financiële risico’s dit met zich mee kan brengen. Voor een geldverstrekker is – heel zwart-wit gezegd – slechts één ding belangrijk: de zekerheid dat ze hun geld krijgen. Misschien kun jij nu je hypotheek nog wel betalen, maar kun je dat straks met je pensioeninkomen ook nog?

Een hypotheek afsluiten na je 56e

Geldverstrekkers zijn best bereid om geld te lenen aan iemand die richting de pensioengerechtigde leeftijd gaat. Er zijn echter wel andere voorwaarden. Zo kijkt de geldverstrekker vanaf een leeftijd van 56 jaar niet alleen naar jouw huidige inkomen, maar ook naar je (toekomstige) pensioeninkomen. Als jouw pensioeninkomen een stuk lager is dan jouw huidige inkomen, bestaat de kans dat de geldverstrekker geen hypotheek wil verstrekken of verlengen.

Goed voorbereid met pensioen

Bij Van Bruggen Adviesgroep raden wij daarom aan om vóór je 56e verjaardag een afspraak in te plannen met één van onze adviseurs. Samen brengen we jouw financiële mogelijkheden in kaart. Voor nu én de toekomst. Daarbij houden we uiteraard rekening met jouw wensen en dromen. Heb je bijvoorbeeld plannen om kleiner of onderhoudsarm te gaan wonen? Of wil je de overwaarde uit je woning gebruiken? Door op tijd actie te ondernemen voorkom je dat je misschien niet meer in aanmerking komt voor een hypotheek die past bij jouw wensen en dromen.

Dus: ben jij de 50 gepasseerd? En heb je wel plannen om een (nieuwe) hypotheek af te sluiten? Kom langs voor koffie en advies!

Maak direct een afspraak

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.