Restschuld? Een rekenvoorbeeld

Stel: jullie kochten in 2007 een woning voor € 200.000,-. Inclusief de bijkomende kosten en wat aanpassingen aan de woning hebben jullie destijds een hypotheek afgesloten voor € 215.000,-. In de afgelopen jaren is er maandelijks afgelost en op dit moment bedraagt de hypotheek nog € 208.000,-. Het huis kan nu verkocht worden voor € 195.000,-. Een groter droomhuis komt daarmee binnen handbereik! Maar er blijft een restschuld van € 13.000,- over… Wat nu?

In dit voorbeeld zal de huidige geldverstrekker geen toestemming geven om jullie woning te verkopen, tenzij jullie € 13.000,- naar de notaris overmaken. Hebben jullie voldoende spaargeld? Dan is er geen probleem. Hebben jullie dit bedrag niet? Dan bestaat de mogelijkheid om deze restschuld in of naast de hypotheek van de nieuwe woning mee te nemen. Dit betekent dat de geldverstrekker bereid is u dit bedrag extra te lenen, bovenop uw nieuwe hypotheek.

In 2018 veranderen de regels rondom de renteaftrek op een restschuldfinanciering. 2017 is dus hét moment om in actie te komen

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.