Hoe profiteer jij van jouw overwaarde? Download ons gratis whitepaper hier.
Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Schadeverzekeringen

Een verzekering die de kosten van schade na een voorval dekt, is een schadeverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat er een bedrag in euro’s wordt uitgekeerd of dat de schade in natura voldaan wordt. In dat geval ontvangt de verzekerde geen geld om de schade mee te repareren, maar de schade wordt door de verzekeraar zelf verholpen.

Bekende voorbeelden van schadeverzekeringen zijn de autoverzekering, inboedelverzekering of opstalverzekering. Maar er is bijvoorbeeld ook een mooi-weer-verzekering bij bruiloften.

Levensverzekeringen

Als je een levensverzekering hebt, wordt er een bedrag uitgekeerd als je op een bepaalde datum in leven of juist overleden bent. Dit kan in (vooraf bepaalde) termijnen zijn, of juist in één keer een volledig bedrag. Je kunt een levensverzekering afsluiten voor:

  • de zekerheid van schuldaflossing
  • het garanderen van de verzorging van nabestaanden
  • het garanderen van een inkomen voor de oude dag
  • het sparen voor toekomstige lasten

Voorbeelden van een levensverzekering zijn de overlijdensrisicoverzekering, de lijfrentepolis of de erfrenteverzekering. Deze bieden nabestaanden een inkomen.

Zorgverzekeringen

De zorgverzekering of ziektekostenverzekering is verplicht voor alle inwoners van Nederland. Deze verzekering vergoedt alle zorgkosten die onderdeel zijn van het door de overheid vastgestelde basispakket. Dit basispakket bestaat uit de meest voorkomende zorgkosten. Hierbij kun je denken aan kosten voor de huisarts, het verblijf in een ziekenhuis, kraamzorg en GGZ. Heb je extra zorg nodig, zoals fysiotherapie, de tandarts of homeopathie? Dan kun je deze via aanvullende verzekeringen verzekeren. Voor kinderen tot en met zeventien jaar is de zorgverzekering gratis.

Lees meer over de verplichte verzekeringen >

Meer informatie over verzekeringen?

Wil je meer weten over de verschillende verzekeringen en wat van toepassing is op jouw persoonlijke situatie? Of wil je weten welke verzekeringen het gunstigst zijn voor jou? Want: vergelijken loont. Onze Van Bruggen-adviseurs helpen je graag!

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak