Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Eigen huis bouwen? De regels worden soepeler

Heeft u de droom om zelf een huis te bouwen? Dan zal dat vanaf juli 2015 makkelijker te verwezenlijken zijn. Minister Stef Blok (Wonen) stelt in het nieuwe jaar een versoepeling van de eisen vast.

De afgelopen periode hebben drie verschillende gemeenten geëxperimenteerd met de soepelere eisen van trappen, de omvang van badkamers en de hoogte van plafonds. Dit heeft erg goed uitgepakt.
 
Daarnaast zullen de eisen van het bouwen van studentenwoningen soepeler worden. Een balkon en fietsenhok zijn niet langer verplicht. Verder wordt de minimale oppervlakte van studentenwoningen teruggezet van 18 vierkante meter naar 15 vierkante meter. Hierdoor is het voor investeerders interessanter om een dergelijk project aan te gaan.
 
Nu is het niet zo dat alle eisen soepeler worden. De regels om gebouwen rolstoelvriendelijk te maken worden juist strenger. Bij gebouwen met een publieksfunctie is het verplicht om deze toegankelijk te maken voor rolstoelen. De ingang moet dus rolstoelvriendelijk zijn. Daarnaast moet de binnenkant van deze gebouwen voor minimaal 80 procent rolstoelvriendelijk zijn, in plaats van de eerder vastgestelde 40 procent.