December

 • 1
 • Verzekerd tegen vuurwerkschade?

  Nieuws29 december 2014

  Tijdens de jaarwisseling is er veel kans op schade aan uw woning of auto. Erg vervelend, maar het is in veel gevallen niet nodig om u daar extra tegen te verzekeren. Vuurwerkschade valt namelijk vaak onder een reeds afgesloten verzekering.

  De inboedelverzekering
  Deze verzekering vergoedt brandschade in uw woning. In de meeste gevallen zal ook schade aan uw kleding middels de inboedelverzekering worden gedekt. Kijk wel uw polisvoorwaarden goed na, de dekking verschilt namelijk per aanbieder. Soms is het zo dat schade door trillingen, van bijvoorbeeld harde vuurwerkknallen, of schade door eigen schuld niet worden gedekt.
   
  De woonverzekering
  Woonverzekering en opstalverzekering dekken brandschade aan de buitenkant van uw woning.
  Het is alleen vervelend dat vuurwerk kan zorgen voor verschillende schades die niet onder brandschade vallen, maar wel degelijk voortkomen uit ‘brand’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schroeiplekken.
   
  De autoverzekering
  Wanneer u de auto heeft verzekerd met een beperkt casco verzekering dan heeft u grote kans dat schade door brand gedekt zal worden. Echter, wanneer u enkel een WA-verzekering heeft zal dit zeker niet het geval zijn.

  Lees meer

 • Eigen huis bouwen? De regels worden soepeler

  Nieuws22 december 2014

  Heeft u de droom om zelf een huis te bouwen? Dan zal dat vanaf juli 2015 makkelijker te verwezenlijken zijn. Minister Stef Blok (Wonen) stelt in het nieuwe jaar een versoepeling van de eisen vast.

  De afgelopen periode hebben drie verschillende gemeenten geëxperimenteerd met de soepelere eisen van trappen, de omvang van badkamers en de hoogte van plafonds. Dit heeft erg goed uitgepakt.
   
  Daarnaast zullen de eisen van het bouwen van studentenwoningen soepeler worden. Een balkon en fietsenhok zijn niet langer verplicht. Verder wordt de minimale oppervlakte van studentenwoningen teruggezet van 18 vierkante meter naar 15 vierkante meter. Hierdoor is het voor investeerders interessanter om een dergelijk project aan te gaan.
   
  Nu is het niet zo dat alle eisen soepeler worden. De regels om gebouwen rolstoelvriendelijk te maken worden juist strenger. Bij gebouwen met een publieksfunctie is het verplicht om deze toegankelijk te maken voor rolstoelen. De ingang moet dus rolstoelvriendelijk zijn. Daarnaast moet de binnenkant van deze gebouwen voor minimaal 80 procent rolstoelvriendelijk zijn, in plaats van de eerder vastgestelde 40 procent.

  Lees meer

 • Energiezuinige kerstdagen

  Nieuws17 december 2014

  Met kerst in aantocht kunnen de lampjes weer de boom in. Alleen, na dagen vol gezelligheid kan de energierekening een stuk minder leuk uitpakken. Vaak laten we de kerstverlichting de hele dag branden en soms zelfs hele nachten. Zonde, want deze verlichting kost veel energie en is slecht voor het milieu. Het is natuurlijk niet zo dat wij nu alle lampjes de deur moeten wijzen, maar er zijn wel degelijk alternatieven voor een energiezuinige kerst.

  Tip 1: 

  Laat de verlichting niet 24/7 branden. Zet deze ’s nachts en als u van huis bent, gewoon uit. Dat scheelt een flink bedrag in de maand. Bijvoorbeeld:

  • Als u 32 dagen, 6 uur per dag de verlichting laat branden kost dit 49 kWh (€10,- prijspeil 2013)
  • Als u 32 dagen,  24 uur per dag de verlichting laat branden kost dit 195 kWh (€45,- prijspeil 2013)

  Tip 2:
  Gebruik een timer. Op die manier hoeft u niet na te denken over het aan- en uitschakelen van de verlichting. De timer regelt dit voor u.

  Tip 3:

  Gebruik led-lampjes in plaats van kleine gloeilampjes. Led-verlichting gebruikt 10 keer minder energie dan gloeilampjes.

  Bijvoorbeeld:
  src=/Images/Screen%20Shot%202014-12-17%20at%2011%2009%2011.jpg

  Lees meer

 • Lagere energierekening in 2015

  Nieuws10 december 2014

  Volgens de Autoriteit Consument & Markt (AC&M) zullen huishoudens in 2015, naar schatting, 25 euro besparen op hun energiekosten. Dit heeft te maken met het feit dat netbeheerders volgend jaar minder hoge tarieven mogen rekenen voor de transport en aansluiting van gas en elektriciteit.

  Netwerkbeheerders hebben geen concurrenten omdat zij vaak de enige in de regio zijn die de nodige stroomkabels en gasleidingen aanleggen. De AC&M houdt daarom toezicht en stelt maximale tarieven. Hierdoor stimuleert AC&M de netwerkbeheerders hun werkzaamheden uit te voeren tegen een zo laag mogelijk tarief.
   
  Dankzij deze maatregel zal de consument dus goedkoper uit zijn. De exacte verschillen zijn nog niet bekend.

  Lees meer

 • Interieurtrends 2015

  Nieuws02 december 2014

  Het is inmiddels december en we zijn dus hard op weg naar 2015. Graag deel ik met jullie de woontrends van het nieuwe jaar.

  Aandacht voor ambacht       
  De trend die doorzet is het gebruik van producten die met aandacht en liefde zijn gemaakt door ambachtelijke bedrijven. Eenvoud en persoonlijk zijn daarbij kernwoorden. Met name vlechtwerk zoals manden en handgeweven materialen van bijvoorbeeld hennep of bamboe zie je in deze trend veel terug. Ook stiksels, brei- en haakwerken horen hierbij, maar dan in andere toepassingen zoals een vloerkleed of een plaid met extreem grote steek.
   
  Vintage gold
  2014 was het jaar van veel kopertinten in de interieurs, in 2015 komt goud daar nog bij, maar dan vooral het verweerde goud. Je kunt dit toepassen in accessoires zoals (deur)knoppen, vazen, kaarsen, maar ook en vooral in meubels zoals bijzettafeltjes of in verlichting. Door het combineren van deze metalen of metaalkleuren met andere oude materialen (bijvoorbeeld hout of metaalsoorten) kun je een mooi vintage of juist industrieel interieur neerzetten. Sla niet te veel door in de metalen, want dan kan een interieur weer te kil gaan aanvoelen.
   
  Botanische prints
  Ook deze trend was al ingezet en zet zich nu door; haal de natuur in huis.
  Dit kan door echte planten en bloemen (grote planten!) maar ook door het gebruik van botanische prints, organische vormen en natuurlijke materialen zoals bamboe, hout, sisal en steen. De kleuren die bij deze trend passen zijn alle natuurtinten, dus laat je inspireren door wat je ziet in de natuur!
   
  Stapelen!
  Volume is ook een trend in 2015. Veel dezelfde dingen bij elkaar zetten, leggen of stapelen en eenheid creëren door ze te kaderen of te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan gekoppelde kubussen die samen een kast vormen, een stapel kussens bij elkaar gehouden door een touw of een aantal tafeltjes op elkaar gezet waardoor het een kast wordt.
   
  Kleur als statement
  Veel mensen zijn gewend om kleur als ‘sluitpost’ te gebruiken in hun interieur middels accessoires. Maar in 2015 mag je groter denken, mag je lef hebben. Kleur is dan geen accent meer, maar een statement. Kleur mag de aandacht trekken!
  En wil je iets bijzonders doen met kleur? Kies dan niet voor een egale kleur, maar bijvoorbeeld voor een dip-dye effect, verf een meubelstuk mee in dezelfde kleur of gebruik ‘slordige’ kleurovergangen. De kleur van 2015 is overigens Koper Oranje (bron: Flexa). Een mooie, beetje skin-achtige kleur. Met deze kleur kun je een prachtig statement maken door het bijvoorbeeld te combineren met een okergeel en mooie koperkleurige accessoires.
   
  Yolanda van Zuijlen
  YoY Styling en interieuradvies
  www.yoy4style.nl

  Lees meer