Veelgestelde vragen rondom hypotheken

Hypotheken is een complex onderwerp en we begrijpen dan ook dat het veel vragen bij u oproept. Onze hypotheekadviseurs hebben voor u alvast de meest gestelde vragen beantwoord. Heeft u een andere vraag met betrekking tot hypotheken? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Wanneer kan ik mijn hypotheek oversluiten? 

U kunt vrijwel altijd uw hypotheek oversluiten, maar het is niet altijd voordelig omdat er ook kosten bij komen kijken. Onze adviseurs leggen uit wanneer u voordeel kunt halen uit het oversluiten van uw hypotheek.

Waar moet ik op letten als ik hypotheken en hypotheekrentes vergelijk?

Tegenwoordig zijn er een hoop hypotheekaanbieders op de markt en is de rente laag. Let wel op dat u naast het vergelijken van de maandlasten ook de voorwaarden van de hypotheken met elkaar vergelijkt. 

Hoeveel hypotheekrente is fiscaal aftrekbaar?

Op dit moment kunnen huiseigenaren gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek om hun belastbaar inkomen te verlagen. Hoe werkt dit en wat gaat er veranderen in de toekomst?

Hoe kan ik profiteren van de lage hypotheekrente?

De hypotheekrente staat erg laag en dat is aantrekkelijk, ook wanneer u al een hypotheek heeft. Kunt u besparen?

Kan ik als ZZP'er een hypotheek afsluiten?

Gelukkig liggen er voor ZZP'ers een hoop kansen op de hypothekenmarkt. Onze adviseurs bekijken graag samen met u de mogelijkheden.

Wat is de verwachting voor de hoogte van de hypotheekrente?

Momenteel is de hypotheekrente laag. Blijft dat nog een tijdje of gaat de hypotheekrente binnenkort weer stijgen? We leggen uit hoe de hoogte van de rente tot stand komt en wat onze verwachtingen zijn voor de nabije toekomst.

Komt de (maximale) hypotheek die ik online bereken in de buurt bij wat ik echt kan lenen?

Als je gebruik maakt van een online tool voor het berekenen van uw maximale hypotheek, is de uitslag dan betrouwbaar?

Onder welke voorwaarden kan ik mijn hypotheek verhogen?

In sommige situaties is het mogelijk om uw hypotheek te verhogen. U heeft dan extra geld voor het verbouwen of vergroenen van uw woning bijvoorbeeld.

Is het voordelig om extra af te lossen op mijn hypotheek?

In principe geldt: hoe meer hypotheek u aflost, hoe lager uw maandlasten. Toch is het niet altijd voordelig om extra af te lossen op uw hypotheek. Lees hier hoe dat zit. 

Kan ik nog wel een hypotheek krijgen als ik met pensioen ga?

Er zijn ook mogelijkheden voor het krijgen van een hypotheek wanneer u met pensioen gaat. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de overwaarde op uw huis. 

Kan ik een hypotheek afsluiten als ik een studieschuld heb?

Ja, dat kan wel degelijk. Het te lenen bedrag is wellicht wel lager dan wanneer u geen studieschuld zou hebben. Bekijk een rekenvoorbeeld. 

Kan ik een hypotheek krijgen als ik een negatieve BKR-registratie heb?

Er zijn manieren waardoor u ondanks uw negatieve BKR-registratie toch een hypotheek kunt afsluiten. Onze adviseurs leggen u uit wat u in dit geval het beste kunt doen.

Wat is voordelig: een vaste of een variabele rente?

U heeft hypotheek gevonden met de voor u best passende voorwaarden gevonden, maar kiest u nu voor een vaste of een variabele hypotheekrente?

Ik heb een vraag...

Heeft u een vraag? Dan kunt u deze stellen via dit formulier. Wij staan graag voor u klaar!

Aanhef: is niet ingevuld.

Naam: is niet ingevuld.

Telefoonnummer: is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

E-mail: is niet ingevuld.

Mijn vraag: is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.