Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

De kosten van een financieel adviseur

Vaak zijn de kosten van een financieel adviseur een vooraf afgesproken bedrag. Dat geldt in elk geval voor alle financieel adviseurs die bij Van Bruggen Adviesgroep werken. Zij laten je van tevoren precies weten wat hun advies kost.

Wat een financieel adviseur kost, hangt uiteraard deels af van het uurtarief of de pakketprijs die deze adviseur rekent. Daarnaast speelt onder andere het volgende mee:

  • Waarover vraag je financieel advies aan? Het regelen van je complete pensioen zal bijvoorbeeld meer tijd en dus geld kosten dan het aanvragen van een aansprakelijkheidsverzekering.
  • Hoe zit jouw situatie in elkaar?Hypotheekadvies kost bijvoorbeeld meer tijd als je al een hypotheek hebt lopen dan wanneer je als starter voor het eerst een hypotheek aanvraagt. Daarom zal je voor de aanvraag van een startershypotheek minder betalen. Zo kost het regelen van een ondernemershypotheek soms ook wat meer tijd dan het regelen van een hypotheek voor iemand die in loondienst werkt. Dat alles is bepalend voor de kosten van een financieel adviseur.
  • Kies je voor een onafhankelijke financieel adviseur of niet? Een onafhankelijke adviseur is niet aan één geldverstrekker verbonden en kan dus meerdere producten (hypotheken, verzekeringen, lijfrentes, etc.) voor je vergelijken. Dat kost wat meer tijd en dus meer kosten, maar het levert je uiteindelijk een groot voordeel op. Je kiest voor een gunstige optie voor jou en bent zo in de loop der jaren veel voordeliger uit. Alle financieel adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep geven volledig onafhankelijk advies.

Oscar NoorlagLet op: Over het algemeen hangen de kosten van een financieel adviseur vooral samen met de tijd die in het advies gaat zitten. Hoe complexer je vraag, hoe meer kosten je zult betalen.

Tarieven financieel adviseur bij Van Bruggen Adviesgroep

De tarieven van een financieel adviseur bij Van Bruggen Adviesgroep zijn altijd afgestemd op jouw vraag en situatie. Ons advies is maatwerk en onze kosten zijn dat ook. Vraag je bijvoorbeeld een hypotheek na een scheiding aan? Dan gaat er meer tijd zitten in het uitzoekwerk voor hypotheekadvies dan wanneer je als starter je eerste huis koopt.

Van tevoren geven we je altijd een indicatie van het tarief voor financieel advies. Onze financieel adviseurs laten je in het eerste gesprek de dienstenwijzer zien. Daarin lees je terug wat elk van onze diensten gemiddeld kost en wat je voor die dienst kunt verwachten. De prijzen kunnen per vestiging verschillen en hangen dus ook van jouw situatie af. Maar voordat je een traject voor financieel advies ingaat, zal de adviseur je altijd laten weten wat financieel advies voor jou precies kost.

Kosten financieel advies aftrekbaar?

Soms zijn de kosten die je betaalt voor financieel advies aftrekbaar. Dat geldt in elk geval voor de kosten voor hypotheekadvies, mits je na dat advies daadwerkelijk een hypotheek afsluit waarvoor hypotheekrenteaftrek geldt. Je mag dan deze advieskosten aftrekken van je belastbaar inkomen.

De kosten voor financieel advies over bijvoorbeeld je verzekeringen of pensioen zijn niet altijd aftrekbaar. Ben je ondernemer? Dan kun je de kosten vaak wel opvoeren als zakelijke kosten en mag je deze aftrekken van je omzet. Ook is de btw te verrekenen.

Dus: wat kost een financieel adviseur?

Samenvattend: er geldt niet één tarief voor wat een financieel adviseur kost. De adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep stemmen hun tarief voor financieel advies altijd af op jouw vraag, situatie en wensen.

Oscar NoorlagTip: Doordat een financieel adviseur je helpt om een voordelige oplossing te vinden, levert financieel advies je ook geld op. Je bespaart er bijvoorbeeld mee op je hypotheek of verzekeringspremie. Bovendien weet je zeker dat je dingen goed geregeld hebt voor later. Ook dat is wat waard.

Financieel advies inwinnen?

Heb jij een financiële vraag waar je deskundig advies bij kunt gebruiken? Onze financieel adviseurs staan graag voor je klaar. Zij kunnen altijd tegen een heldere vooraf afgesproken prijs voor jou aan de slag gaan. Vraag een gratis eerste gesprek aan met een Van Bruggen-adviseur bij jou in de buurt.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak