Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Houten Loodsboot 10
3991 CJ Houten
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Houten

Pensioenadvies in Houten

Fantaseer jij soms al over je pensioen? Hoe fijn zou het zijn als je straks nooit meer ’s ochtends in de file staat op weg naar werk en alle tijd hebt om bij je (klein)kinderen te zijn of oude hobby’s af te stoffen? Misschien heb je al een lijst aan plannen om je na je pensioen mee bezig te houden. Er is alleen nog één ding waar je benieuwd naar bent: de financiën. Hoe sta je er financieel voor na je pensioen? Heb je voldoende pensioen opgebouwd om straks van rond te komen? En wat is voor jou verstandig om verder te regelen? Voor al die vragen heb je ons: wij staan je bij met deskundig pensioenadvies in Houten.

Maak een afspraak

Wat betekent je pensioen voor je financiën?

Waarschijnlijk heb je je al eens verdiept in hoe je pensioeninkomen is opgebouwd. Via Mijnpensioenoverzicht.nl krijg je daar vrij snel een overzicht van. Maar om zeker te weten dat je je pensioen goed voor elkaar hebt, moet je meer uitzoeken dan alleen de informatie die op Mijnpensioenoverzicht.nl te vinden is.

Zo zijn ook deze vragen belangrijk:

 • Hoeveel bedragen je vaste lasten later?
 • Heb je voldoende pensioen, AOW en spaargeld om die vaste laten mee te betalen?
 • Zijn er mogelijkheden om je overwaarde te verzilveren, zodat je ook die als pensioen kunt gebruiken?
 • Waar doe je verstandig aan met je lopende hypotheek: aanhouden, oversluiten of aanpassen?
 • Wat zijn je mogelijkheden om na je pensioen een seniorenhypotheek af te sluiten?
 • Als je vermogen of overwaarde hebt opgebouwd, hoe kun je dat dan slim inzetten? Bijvoorbeeld door in een tweede woning te investeren, geld te schenken aan je kinderen of spaargeld te beleggen?
 • Welke pensioenplannen heb jij voor later? En welke middelen heb je nodig om die te kunnen bekostigen?
 • Wat is er voor jou mogelijk qua eerder stoppen met werken? Hoe overbrug je dan financieel gezien de periode tot je AOW-leeftijd?

Persoonlijk pensioenadvies in Houten voor jou

Pensioen is complexe materie. Ieders pensioen ziet er weer anders uit. Zo krijg je mogelijk te maken met meerdere pensioenfondsen, diverse fiscale regelingen en is er vaak wat uitzoekwerk nodig om al je opties op tafel te krijgen. Voor dat uitzoekwerk zit je bij Van Bruggen Adviesgroep in Houten goed. Wij stemmen ons pensioenadvies in Houten altijd af op jouw situatie. We luisteren naar wat jij wilt en nodig hebt en onderzoeken welke opties voor jou passend zijn.

Als onafhankelijk financieel adviseur met kennis van o.a. hypotheken, pensioen, verzekeringen en vermogen kan Joris het brede scala aan mogelijkheden voor je vergelijken. Dat is prettig, want zo ben je altijd voordelig uit. Qua maandlasten én voorwaarden. Joris gaat namelijk voor een optie die zowel voor jou als voor je portemonnee aantrekkelijk is.

Ook zorgen we altijd voor een uitgebreide financiële planning, waarin we geen enkel aspect over het hoofd zien. Zo verdiepen we ons ook in passende verzekeringen, wat te doen met je hypotheek en mogelijke bespaarkansen. Het zou zonde zijn als je die kansen laat liggen, toch?

Benieuwd hoe zo’n persoonlijk traject voor pensioenadvies in Houten eruitziet? Laten we een keer vrijblijvend kennismaken. Dan vertellen wij je er meer over en horen we andersom graag waar jij naar op zoek bent.

Vrijblijvend kennismaken

Een brede blik op je pensioen

Voor deskundig pensioenadvies in Houten is het in onze ogen belangrijk om verder te kijken dan enkel je pensioen. Het gaat om het totaalplaatje. Hoeveel bedragen je vaste lasten straks? Hoe ziet je pensioen eruit? Welke plannen heb je voor later? En in hoeverre matchen je inkomsten tijdens je pensioen met de kosten waarvoor je komt te staan? Dát zijn de vragen waarover we samen de diepte in gaan. En dat niet alleen: we kijken ook met een brede blik naar je mogelijkheden om je pensioen aan te vullen. Dat zit ‘m namelijk niet altijd in geld sparen op je bankrekening.

Naast die brede blik en het persoonlijke pensioenadvies, is dit wat ons kantoor kenmerkt:

 • Altijd een financiële planning of financieel advies op maat
 • Ruime kennis van hypotheken, verzekeringen, pensioen en vermogen
 • Zowel advies voor particulieren als ondernemers
 • Specifieke aandacht voor jouw toekomstplannen
 • 100% onafhankelijk advies (keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Veel ervaring in de regio Houten
 • Gratis eerste afspraak

Jouw overwaarde gebruiken voor je pensioen?

Het vermogen dat je voor je pensioen kunt gebruiken, is niet alleen maar het bedrag dat je op je spaarrekening hebt staan. Ook de overwaarde op je huis is opgebouwd vermogen. De vraag is alleen: hoe krijg je dat geld uit de stenen? Daarvoor bestaan diverse manieren. Zo kun je je hypotheek verhogen met een onderhandse verhoging of een tweede hypotheek. Ook kun je wellicht je overwaarde opnemen met een specifiek hypotheekproduct, zoals een opeethypotheek of krediethypotheek. Allemaal manieren om de overwaarde in handen te krijgen.

Je kunt de overwaarde simpelweg op je rekening laten storten om deze als buffer aan te houden voor je pensioen. Dat maakt het wellicht mogelijk om eerder te stoppen met werken, of gewoon om je beperkte pensioeninkomsten aan te vullen. Maar je kunt met de overwaarde ook specifieke doelen realiseren. Fantaseer je bijvoorbeeld al jaren van een tweede huis op een bijzondere plek op het platteland of zelfs in het buitenland? Of hoop je je woning flink te verbouwen, ook met het oog op je oude dag als je wellicht minder mobiel bent? Wij adviseren je graag over jouw mogelijkheden.

Sparen voor later door te besparen

Je pensioen aanvullen betekent niet altijd dat je elke maand een flink bedrag opzij moet zetten. Minder geld uitgeven aan je vaste lasten is ook een slimme manier om geld te sparen voor later. En dat wellicht zelfs zonder dat je het zelf merkt. We zien vaak dat er grote besparingen te realiseren zijn binnen de hypotheek of verzekeringen. Veel mensen hebben hun hypotheek afgesloten in de periode dat de hypotheekrente een stuk hoger lag. Door je hypotheek over te sluiten naar een hypotheekproduct met lagere rente en betere voorwaarden kun je nu profiteren van lagere lasten.

Of oversluiten voor jou aantrekkelijk is, ook rekening houdend met de oversluitkosten? Wees gerust: wij zoeken dat altijd tot op de bodem uit voordat we überhaupt een hypotheekaanvraag voor je doen. Zo kijken we hoeveel de boeterente bij oversluiten bedraagt voor jouw hypotheek en met welke oversluitkosten je nog meer rekening moet houden. Zo kunnen we je met ons hypotheekadvies precies laten zien hoe snel je de kosten terugverdient en wat je daarna jaarlijks bespaart met oversluiten. Aan jou daarna de keuze of je ons alles in gang wilt laten zetten of niet.

Ook een blik op je verzekeringen kan helpen om te besparen en daarmee geld te sparen voor later. Heb jij bijvoorbeeld nog verzekeringen lopen die eigenlijk niet meer nodig zijn (zoals een overlijdensrisicoverzekering als je tegen de pensioenleeftijd aan zit)? Of heb je een hogere dekking dan voor jou passend is? Of betaal je misschien bij je huidige verzekeraar onnodig veel? Wij kijken graag met je mee en helpen je om waar mogelijk te besparen. 

Ook pensioenadvies in Houten voor ondernemers

Als je je eigen bedrijf hebt, spaar je niet standaard voor je pensioen via je werkgever. Je zult dan zelf geld opzij moeten zetten of iets anders moeten verzinnen als pensioenvoorziening. Wat precies? Daar kijken we graag samen met jou naar, door alle opties helder te krijgen en je te helpen daaruit een keuze te maken.

Wist je dat we ook pensioenadvies kunnen geven aan je medewerkers? Wil je ook hen helpen om financieel gezien alles voor later goed geregeld te hebben? Dan gaan we graag met jouw medewerkers in gesprek om ook hen passend financieel advies te geven. Daar scoor jij punten mee als werkgever en het is voor hen een prettige manier om later niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wat is jouw financiële vraag?

Adviseur Joris kan je bij al je vragen rondom je pensioen bijstaan. Maar dat is zeker nog niet het enige. Hij is ook een financieel adviseur met ruime kennis van o.a. verzekeringen, hypotheken, vermogen en overwaarde. Dus wat je financiële vraag ook is en of je nu op het punt staat een eerste huis te kopen of een heel eind richting je pensioen gaat – wij zijn er voor jou.

Wees welkom op ons kantoor in Houten voor een kop koffie én een gratis kennismakingsgesprek. Daarin vertellen we je graag meer over jouw mogelijkheden.

Maak direct je gratis afspraak of neem contact met ons op voor jouw vraag via 0800 – 1600 of jbuijs@vanbruggen.nl.

Plan je eerste gratis afspraak