Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Houten Loodsboot 10
3991 CJ Houten
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Houten

Financieel advies in Houten

Ga je een woning kopen? Lig je in scheiding met je partner? Laat je pensioen niet lang meer op zich wachten? Of zit je met een belangrijk dilemma: verbouwen of verhuizen? Op al die momenten moeten er financiële knopen doorgehakt worden. Wat doe je met je hypotheek? Welke verzekeringen heb je nodig? Is je financiële situatie goed geregeld voor later? Wij zijn er om een complete financiële planning voor je op te stellen én om al je losse vragen te beantwoorden. Of je nu particulier of ondernemer bent, wees van harte welkom bij ons voor financieel advies in Houten.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Waarom onafhankelijk financieel advies in Houten zinvol is?

Financiële keuzes die je vandaag maakt, hebben vaak ook over heel wat jaren nog impact. Zo zit je aan een hypotheek in principe 30 jaar vast, zijn je verzekeringen bepalend voor wat je uitgekeerd krijgt als je in een vervelende situatie belandt en moet je er rekening mee houden dat je vaste lasten doorlopend moet betalen, ook als je straks met pensioen bent. Dat maakt het extra belangrijk om alles goed geregeld te hebben.

Ben jij bijvoorbeeld goed verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid of verlies van je baan? Weet jij of je pensioen voldoende is om straks te kunnen rondkomen? En heb je je er weleens in verdiept of de hypotheek die al een tijdje loopt wel nog steeds een voordelig product voor je is? Financieel adviseur Joris is er om al die vraagstukken tot op de bodem uit te zoeken. Hij verdiept zich in je mogelijkheden en je wensen én kijkt mee waar jij werkelijk goed aan doet. Ook met het oog op de toekomst.

Wat extra prettig is aan ons financieel advies in Houten, is dat we onafhankelijk advies geven. In tegenstelling tot veel adviseurs van de bank, zijn wij niet verplicht om de producten van één specifieke bank aan je aan te raden. Wij overzien juist het brede aanbod van tientallen hypotheekproducten, verzekeringen en andere financiële producten van verschillende aanbieders. Daardoor kunnen we gericht op zoek gaan naar een financieel product dat bij jou past.

Deskundig financieel advies in Houten over hypotheken, verzekeringen en pensioen

Bij Van Bruggen Adviesgroep Houten kun je terecht voor allerlei vragen op het gebied van financieel advies in Houten. En dat zeker niet alleen voor vragen over je hypotheek (hoewel we je daar ook graag bij helpen!). We adviseren je ook graag over nieuwe of lopende verzekeringen, je naderende pensioen, besparen op je maandlasten, vermogenskwesties en allerlei andere financiële vraagstukken. Ook als je ondernemer bent trouwens. Aan Joris heb je een adviseur bij wie je voor al die vragen terecht kunt. Hij kan zowel een financiële planning voor je opstellen als advies geven over losse onderwerpen.

De voordelen van ons kantoor op een rij:

 • Altijd een financiële planning of financieel advies op maat
 • Ruime kennis van hypotheken, verzekeringen, pensioen en vermogen
 • Zowel advies voor particulieren als ondernemers
 • Specifieke aandacht voor jouw toekomstplannen
 • 100% onafhankelijk advies (keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Veel ervaring in de regio Houten
 • Gratis eerste afspraak

Wil je een keer gratis kennismaken met Joris om te ontdekken welke financiële mogelijkheden jij hebt? Dat kan altijd. Plan je gratis kennismaking in en kom vrijblijvend langs bij ons op kantoor.

Maak direct een afspraak

Financieel advies over een huis kopen

Heb jij je hart verloren aan een droomwoning in Houten of omgeving? Of ben je simpelweg benieuwd naar je mogelijkheden om te verhuizen? Een huis kopen heeft wat voeten in de aarde. Maar met het juiste financiële uitzoekwerk weet je precies wat er voor jou mogelijk is. Wij zijn graag de onafhankelijke hypotheekadviseur die jou een stap verder helpt. Dat begint al bij het uitrekenen van wat jij kunt krijgen aan hypotheek. Na afloop van een eerste vrijblijvend gesprek weet jij precies binnen welk budget je op Funda kunt gaan rondkijken. En met welke maandlasten je rekening moet houden.

Ook adviseren we je graag over je lopende hypotheek. We zien bij klanten dat de hypotheek die ze al een tijdje hebben soms na een paar jaar niet meer de beste keuze is. De hypotheekrentes liggen op dit moment uitzonderlijk laag. Een mooie reden om uit te zoeken of jij een goedkopere en aantrekkelijkere hypotheek kunt krijgen. Wij adviseren je graag over jouw bespaaropties, bijvoorbeeld door te kiezen voor oversluiten, rentemiddeling of je risico-opslag verlagen. Ook tussentijds aflossen kan soms een slimme manier zijn om je (toekomstige) hypotheeklasten te verlagen.

Naast dat eerste oriëntatiegesprek (dat bij ons overigens altijd gratis is), kunnen we nog veel meer hypotheekvragen voor je beantwoorden. Bijvoorbeeld:

 • Hoeveel kun je als ondernemer krijgen aan zzp-hypotheek?
 • Is je hypotheek oversluiten voor jou een mooie manier om te besparen?
 • Kun je de overwaarde op je huis als vrij besteedbaar bedrag opnemen?
 • Is het mogelijk om je bestaande hypotheek te verhogen?
 • Welke manieren zijn er voor jou om een verbouwing te financieren?
 • Hoe kun je besparen op je hypotheek en/of verzekeringen?
 • Wat zijn je hypotheekmogelijkheden na een scheiding?
 • Kun je via een schenking of een andere constructie je kinderen helpen bij het kopen van hun eerste huis?
 • Wat zijn je opties om een tweede woning te kopen, bijvoorbeeld van je overwaarde?

Zijn je verzekeringen nog passend?

Waarschijnlijk heb je bij het aangaan van je hypotheek of later in je leven een aantal verzekeringen afgesloten. Zo heb je waarschijnlijk een inboedelverzekering en wellicht heb je ook een overlijdensrisico- of arbeidsongeschiktheidsverzekering lopen. Die heb je uitgekozen op basis van wat jou op het moment van afsluiten het meest passend leek. Maar passen de verzekeringen nog steeds bij je situatie? Bieden ze je de juiste dekking? Of ben je misschien onder- of juist oververzekerd? En ook: is de premie wel nog steeds zo voordelig als je destijds kreeg voorgespiegeld?

Soms blijkt dat bepaalde verzekeringen niet meer zo hard nodig zijn, dat je je dekking kunt aanpassen of dat je er goed aan doet om verzekeringen over te sluiten. Wij geven je daar graag financieel advies over in Houten op ons gezellige kantoor. Ook als je juist benieuwd bent naar nieuw af te sluiten verzekeringen, adviseren we je uiteraard graag. Altijd eerlijk en onafhankelijk. Ons doel is niet dat jij je laat verzekeren, maar dat jij zo goed mogelijk geholpen bent en de juiste keuzes maakt. Of dat nu betekent dat je een verzekering afsluit of niet.

Laat jouw verzekeringen checken

Financieel advies voor 50-plussers

Op ons advieskantoor in Houten zien we de laatste tijd steeds meer vijftigplussers. Zij hebben vaak vergelijkbare financiële vragen. In aanloop naar hun pensioen en nu de kinderen (bijna) de deur uit zijn, vragen ze zich een aantal dingen af over hun financiële situatie. De belangrijkste vraag: ‘Waar doe ik goed aan nu ik over een jaar of tien/vijftien met pensioen ga?’. Dat is een slimme vraag om jezelf al rond de leeftijd van vijftig te stellen. Over het algemeen geldt: hoe eerder, hoe beter. Als nu blijkt dat je pensioen nog een aanvulling kan gebruiken, dan heb je namelijk nog volop kansen om je pensioeninkomen uit te breiden.

Ons pensioenadvies is erop gericht een financiële planning voor je op te stellen. Daarmee weet je precies wat je nu en de komende tijd kunt doen om jouw financiële situatie voor later alvast goed te regelen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies of jij bijvoorbeeld eerder kunt stoppen met werken, of verhuizen een realistische wens is en wat je mogelijkheden zijn voor een eventuele vakantiewoning om na je pensioen je vrije tijd door te brengen.

We geven je bijvoorbeeld financieel advies in Houten over elk van deze veelgestelde vragen:

 • Welke mogelijkheden zijn er om je opgebouwde werkgeverspensioen aan te vullen?
 • Kun je de overwaarde op je huis verzilveren en die gebruiken als extra pensioen?
 • Wat zijn de verschillende manieren om je overwaarde op te nemen (denk aan: hypotheekverhoging, een tweede hypotheek of een krediethypotheek?
 • Waar doe jij goed aan als je richting je pensioen gaat: verbouwen, verhuizen of geen van beide?
 • Is een opeethypotheek voor jou een slimme manier om je overwaarde te gelde te maken?
 • Kun je een verbouwing van je woning financieren met je overwaarde?
 • Kun je een deel van je opgebouwde vermogen nu of later schenken aan je (klein)kinderen?
 • Is het haalbaar om te besparen op je vaste lasten, zodat je meer overhoudt voor later?
 • Wat zijn je mogelijkheden om na je pensioen een huis te kopen met een seniorenhypotheek?

Ook financieel advies in Houten voor ondernemers

En dat is nog lang niet alles waarover we je adviseren. Ook als ondernemer ben je bij ons van harte welkom voor deskundig financieel advies in Houten. Zo denken we graag mee over je hypotheekmogelijkheden als zzp’er, kunnen we je adviseren over passende verzekeringen en kijken we ook met alle plezier mee naar jouw pensioen als ondernemer. We kunnen zelfs pensioenadvies geven aan je medewerkers, zodat ook zij hun financiën voor de toekomst nu alvast op orde hebben.

Gratis kennismaking in Houten plannen?

Heb jij een vraag over je hypotheek, pensioen, vermogen of verzekeringen? Of wil je gewoonweg weten waar je financieel aan toe bent en een heldere planning maken richting de toekomst? Laten we een keer kennismaken. Het eerste gesprek is gratis en gebruiken we om samen te kijken naar je wensen en mogelijkheden.

Maak direct een afspraak voor een gratis eerste gesprek bij ons in Houten. Mail naar Houten@vanbruggen.nl of bel naar 0800 – 1800, of klik op de knop hieronder om je afspraak te maken. Dan zien we je graag binnenkort.

Maak een gratis afspraak