Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Houten Loodsboot 10
3991 CJ Houten
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Houten

Hypotheekadvies in Houten

Een hypotheek afsluiten is niet zo gepiept. Nu overbieden haast de norm is geworden, is het extra belangrijk dat je goed weet hoeveel jij kunt lenen. En dat je verantwoorde keuzes maakt rondom je hypotheek, bijvoorbeeld qua hypotheekvorm, rentevaste periode, voorwaarden en hypotheekrente. Wil je er zeker van zijn dat jouw hypotheek nu en over een paar jaar nog steeds bij je past? Schakel dan Joris in als jouw persoonlijke hypotheekadviseur. Hij staat je met zijn hypotheekadvies in Houten bij vanaf de eerste hypotheekberekening tot de ondertekening van de hypotheekakte.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Deskundig advies bij hypotheek afsluiten, oversluiten of verhogen

Aan je hypotheek zit je in principe 30 jaar vast. Dat maakt het nogal een grote financiële keuze. Je wilt niet dat je nu een hypotheekproduct kiest waarvoor je over twintig jaar de lasten onmogelijk nog kunt opbrengen. Of dat je om de maandlasten te drukken geen verzekeringen afsluit, terwijl die achteraf gezien wel degelijk handig waren geweest. Juist om die reden geven wij je deskundig hypotheekadvies in Houten, waarbij we zowel je huidige als je toekomstige situatie meenemen.

Met ons advies staan we je enerzijds bij als je een eerste huis koopt of een volgende woning gaat kopen. Al vanaf het bepalen van je maximale hypotheek. Maar ook als je andere hypotheekvragen hebt, ben je welkom bij Van Bruggen Adviesgroep Houten. Zo kunnen we je ook adviseren over:

 • wel/niet je hypotheek oversluiten;
 • je bestaande hypotheek verhogen;
 • je overwaarde verzilveren;
 • wel/niet verhuizen naar een andere woning;
 • passende verzekeringen afsluiten bij je hypotheek;
 • lopende verzekeringen stopzetten;
 • een zzp-hypotheek afsluiten;
 • een verbouwing financieren;
 • je hypotheek aanpassen als je richting je pensioen gaat;
 • wat te doen met je aflossingsvrije hypotheek;
 • hoe nu verder bij het einde van de looptijd/rentevaste periode;
 • je hypotheek na een scheiding.

En dat is zelfs nog lang niet alles. Kortom: zit jij met een prangende hypotheekvraag? Stel ‘m aan ons. De kans is groot dat wij je met persoonlijk hypotheekadvies in Houten verder kunnen helpen.

Hoeveel kun jij lenen voor een woning?

Dat is de eerste belangrijke vraag om jezelf te stellen voordat je op huizenjacht gaat. Je wilt immers niet teleurgesteld raken als je het huis van je dromen toch niet blijkt te kunnen betalen. Daarom nodigen we je graag uit voor een eerste kennismaking op ons kantoor in Houten, waarbij we voor jou uitrekenen hoeveel jij aan een woning kunt besteden. Daarbij houden we overal rekening mee: je maximale hypotheek, de eventuele mogelijkheid voor een Starterslening, het meenemen/oversluiten van je huidige hypotheek, de eventuele overwaarde of je huis of misschien een schenking die je ontvangt. Zo weet je precies wat jij aan een nieuwe woning te besteden hebt.

En is straks de aankoop van de woning rond? Dan begeleiden wij je ook met alle plezier bij het rondkrijgen van de hypotheek. We vergelijken bijvoorbeeld de vele hypotheekaanbieders voor je, helpen je bij het kiezen van een passende hypotheek en kunnen die ook voor je aanvragen. Zo nemen we jou zoveel mogelijk werk uit handen, waardoor jij je ondertussen kunt focussen op alles wat met je nieuwe droomwoning te maken heeft.

Wil jij weten wat jouw leenmogelijkheden zijn voor een (nieuwe) woning? Neem contact op voor een gratis eerste afspraak waarin we daar samen naar kijken.

Gratis eerste afspraak

Kunnen je hypotheeklasten omlaag?

Heb je op dit moment een hypotheek lopen? Dan vraag je je misschien af of die voordeliger kan. Je hebt destijds een rentepercentage met de hypotheekaanbieder afgesproken voor een bepaalde rentevaste periode. Maar wat nu als de rentes op dit moment een stuk lager liggen dan toen? Dan doe je er goed aan om je hypotheek door ons onder de loep te laten nemen. Wij kijken graag mee of je hypotheek oversluiten voor jou een verstandige zet is. Je kunt daarmee profiteren van de huidige lage rente – en dat wel 10, 20 of 30 jaar lang. Ook als de rentes toch weer gaan stijgen.

Is oversluiten voor jou vanwege de boeterente of de afgesproken voorwaarden niet zo aantrekkelijk? Dan zijn er ook andere manieren om je hypotheeklasten naar beneden bij te stellen. Rentemiddeling bijvoorbeeld. Nog een optie is het verlagen van je risico-opslag. Als jij hebt afgelost op je hypotheek of als je woning meer waard is geworden, kun je dankzij een lagere risico-opslag wellicht een lager rentepercentage met je bank afspreken. Zelfs zonder dat daar voor jou extra kosten bijkomen. Wij adviseren je daar graag over.

Nog een optie is om de verzekeringen bij je hypotheek kritisch te bekijken. Veel mensen zijn maandelijks een fors bedrag kwijt aan verzekeringen zoals een overlijdensrisico- of arbeidsongeschiktheidsverzekering. Heb je die verzekeringen wel echt nodig? En heb je voor de meest voordelige optie voor jou gekozen? Wellicht is daar winst te behalen. Wij duiken er voor je in en wijzen je op jouw bespaarkansen.

Kun je een hogere hypotheek krijgen?

Nog een vraag waarmee je bij ons kunt aankloppen, is deze: ‘Kan ik mijn hypotheek verhogen?’. Je kunt allerlei redenen hebben waarom een hogere hypotheek heel welkom zou zijn. Wil je bijvoorbeeld je huis verbouwen, een dakkapel laten installeren of je tuin vernieuwen? Of hoop je je pensioen aan te vullen met de overwaarde die op je huis rust? Of wil je misschien je kinderen geld schenken of een tweede woning kopen? Dat zijn allemaal goede redenen om je te verdiepen in een hypotheekverhoging.

Als je woning meer waard is dan je openstaande hypotheekbedrag, dan kun je wellicht meer geld lenen vanuit je hypotheek. Dat is vaak ook nog eens een interessante manier om zulke plannen te financieren vanwege de huidige lage rente en de zekerheid dat je de hypotheek binnen dertig jaar aflost.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn om je overwaarde te verzilveren? Wij duiken er graag in. Zo kunnen we je alles vertellen over een opeethypotheek, krediethypotheek, tweede hypotheek of onderhandse verhoging. En natuurlijk laten we je ook weten waar jij met al die opties goed aan doet.

Hypotheekadvies in Houten na een scheiding

Hoe moet het met jullie hypotheek en huis als jij en je partner uit elkaar gaan? Het feit dat jullie besluiten om de relatie te beëindigen, is al verdrietig genoeg. En er komt een hoop bij kijken. Je moet veel regelen en er is altijd financiële impact. Het is daarom belangrijk dat je zaken goed regelt en daarmee de financiële impact voor iedereen zoveel mogelijk beperkt. Wij zijn graag de deskundige hypotheekadviseur in Houten die je daarbij bijstaat en die alles in goede banen leidt.

Zo zetten we graag jouw opties om in het huis te blijven wonen of om juist een nieuwe woning te kopen op een rij. Ook kunnen we meedenken over andere financiële zaken die bij een scheiding komen kijken. Denk aan gezamenlijke verzekeringen, die jullie nu ieder voor zich moeten afsluiten, of het pensioen van de ander waarop jullie recht hebben.

Waarom hypotheekadvies in Houten bij Van Bruggen Adviesgroep?

Een groot voordeel van ons kantoor is dat we breed financieel advies geven. Adviseur Joris weet niet alleen alles van hypotheken, maar heeft ook ruime kennis van o.a. pensioen, vermogen en verzekeringen. Daardoor kan hij in zijn hypotheekadvies in Houten aan jou ook rekening houden met belangrijke veranderingen in de toekomst, risico’s die je niet wilt lopen of extra aantrekkelijke mogelijkheden die je wellicht zelf nog niet kent.

Verder ben je bij ons hypotheekadvies in Houten zeker van:

 • Altijd een financiële planning of financieel advies op maat
 • Ruime kennis van hypotheken, verzekeringen, pensioen en vermogen
 • Zowel advies voor particulieren als ondernemers
 • Specifieke aandacht voor jouw toekomstplannen
 • 100% onafhankelijk advies (keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Veel ervaring in de regio Houten
 • Gratis eerste afspraak

Jouw gratis afspraak plannen?

Wil je direct van die gratis eerste afspraak gebruikmaken om meer over jouw hypotheek(kansen) te weten te komen? Een goed idee! Wij ontmoeten je graag bij ons op kantoor of eventueel online voor een eerste kennismaking.

Mail naar jbuijs@vanbruggen.nl, bel naar 0800 – 1800 of klik op de knop hieronder om direct jouw afspraak te plannen.

Plan een kennismaking