Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Rentenieuws: een enkele verlaging én verhoging

Bijna geen enkele geldverstrekker voerde op de belangrijke rentevaste periodes een wijziging door in de afgelopen week. De paar wijzigingen die we zien zijn zowel een paar verlagingen als een paar verhogingen. Per saldo houden de verlagingen en verhogingen elkaar in evenwicht. Voorlopig blijft onze verwachting dat er de komende weken weinig hypotheekrentewijzigingen zullen plaatsvinden.

Dit kan veranderen als er belangrijke economische ontwikkelingen ontstaan. Zo lijkt het erop dat de gesprekken tussen de Verenigde Staten en China positief verlopen en dat er een akkoord in de maak is om de handelsoorlog te verminderen. Ook lijkt de kans groter te worden dat na de verkiezingen van 12 december in Groot-Brittannië er definitief een Brexit komt, maar wel een zachte in plaats van een harde Brexit.

In de Verenigde Staten heeft de centrale bank het belangrijkste rentetarief verlaagd en de Europese Centrale Bank (ECB) is weer begonnen met het opkopen van obligaties. Op de aandelenbeurzen zien we de koersen daardoor stijgen en de lange rentes op de kapitaalmarkt lopen licht op.

Op de hoogte blijven van al het rentenieuws? Houd deze pagina in de gaten!