Hypotheek berekenen

Maximale hypotheek325.312,-

Maak een afspraak

Hypotheek berekenen

Wat kan ik lenen?

Ons woningaanbod

Bij ons in de verkoop

Huidige rente

1,05% 10 jaar NHG

Zoek een vestiging

overwaarde vader en zoon boks

Maak gebruik van jouw overwaarde

Dankzij de gestegen huizenprijzen hebben steeds meer mensen overwaarde in hun woning zitten. Maar wat is dat nu precies? En hoe kan je deze overwaarde verzilveren? Een financieel adviseur kan je hierbij helpen. Een adviseur zal je informeren over de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden. Lees meer over hoe dit precies in zijn werk gaat.

Lees meerVerliefd geworden op een huis?

openhuizendag

Dan wil je weten of je dat droomhuis kunt betalen. Een financieel adviseur berekent voor jou wat je kunt lenen. En heb je hulp nodig bij de onderhandelingen? Daar helpt een makelaar je bij. Zo krijg je financieel advies en makelaardij onder één dak.

Maak een afspraak met een financieel adviseur!


Hypotheek oversluiten?

oversluiten financieel adviseur en stel

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie zijn er diverse mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van een lagere hypotheekrente. Hypotheek oversluiten, verhuizen of rentemiddeling zijn veel besproken mogelijkheden. Wij zetten de mogelijkheden graag voor je op een rij!

Maak een afspraak


Van Bruggen Adviesgroep voor jou:


100% onafhankelijk

 Advies op maat

 Landelijk netwerk, lokale experts

 Duidelijk en betrokken

 Eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend

Van Bruggen Adviesgroep

Van Bruggen Adviesgroep heeft al ruim 40 jaar ervaring in de financiële dienstverlening. Onze financieel adviseurs helpen je graag met je vragen over hypotheken, verzekeringen, makelaardij. Daarnaast staan wij voor je klaar voor alle andere financiële vraagstukken die ontstaan tijdens jouw leven en het maken van toekomstplannen. Juist wanneer je te maken krijgt met grote veranderingen in je leven, dan biedt ons financieel advies zekerheid en houvast. Denk bijvoorbeeld aan vragen die ontstaan wanneer je gaat samenwonen, bij overlijdensgevallen of arbeidsongeschiktheid. We maken graag een financieel plan op maat om voor nu lekker te leven en in de toekomst jouw wensen te verwezenlijken.

Van-Bruggen-Adviesgroep-Nederland

Blogs

Verbouwen, waar moet ik op letten?

Blogs06 december 2019

Bij NHG was in het derde kwartaal sprake van een stijging van 45% voor huishoudens die een verbouwing (woningverbetering) financierden met een NHG-hypotheek, in vergelijking met het derde kwartaal van 2018.

Lees meer

Nieuws

Hypotheekwijziging 2019? Voorlopige aanslag 2020 aanpassen!

Nieuws10 december 2019

Heb je in 2019 een (andere) woning gekocht, je hypotheek overgesloten of heb je een grote verbouwing doorgevoerd? Dan is de kans groot dat de voorlopige aanslag die je van de Belastingdienst half december ontvangt, niet klopt. Geef dan je wijzigingen door aan de Belastingdienst, zeker als je teruggave omlaag gaat.

Voorlopige aanslag 2020

Heb je het afgelopen jaar een voorlopige aanslag gehad, dan krijg je half december van de Belastingdienst de voorlopige aanslag 2020. Met een voorlopige aanslag krijg je maandelijks belasting terug, bijvoorbeeld voor de hypotheekrenteaftrek, en hoef je niet tot de jaarlijkse belastingaangifte achteraf te wachten. Het is uiteraard belangrijk dat je maandelijks niet teveel terugkrijgt, omdat je anders bij de definitieve aanslag geld terug moet betalen. Controleer daarom je voorlopige aanslag 2020 goed en geef wijzigingen door aan de Belastingdienst.

Wel meegenomen in de voorlopige aanslag 2020

In de voorlopige aanslag 2020 heeft de Belastingdienst de nieuwe tarieven voor de inkomstenbelasting verwerkt. Het belastingplan met deze nieuwe tarieven moet overigens nog definitief door de Tweede en Eerste Kamer goedgekeurd worden.

Een belangrijke wijziging is bijvoorbeeld dat de maximale hypotheekrente omlaag gaat van 49% in 2019 naar 46% in 2020. Voor mensen met een hoog inkomen die te maken hebben met deze verlaging van het maximale aftrekpercentage, betekent het dat de Belastingdienst in de voorlopige aanslag automatisch met het lagere aftrekpercentage rekent en de teruggave voor de hypotheekrente omlaag gaat.

Niet meegenomen in de voorlopige aanslag 2020

Zijn er wijzigingen in je inkomen, in de waarde van je woning, zorgkosten, hypotheek of ben je in 2019 gescheiden en moet je partneralimentatie betalen of ga je die ontvangen? Het zijn allemaal zaken die de Belastingdienst nog niet weet. We lichten er een paar toe.

❖ Nieuwe woning gekocht

Ben je het afgelopen jaar verhuisd, dan moet er voor de voorlopige aanslag met twee nieuwe gegevens rekening worden gehouden:
- Een andere waarde van de woning.
- Een nieuwe hypotheek, betekent ook een andere hypotheekrente.

❖ Verbouwing

Heb je het afgelopen jaar je woning grondig verbouwd, dan is je woning waarschijnlijk meer in waarde gestegen dan de gemiddelde waardestijging. Je WOZ-waarde kan dan wel een fors gestegen zijn, waardoor de bijtelling van het eigenwoningforfait omhoog moet.
Heb je de verbouwing niet met spaargeld gefinancierd maar met een hypotheek of lening, dan is het belangrijk om deze gegevens ook door te geven aan de Belastingdienst.

❖ Hypotheek overgesloten, rentemiddeling of nieuwe rente

Heb je het afgelopen jaar een lagere rente op je hypotheek gekregen omdat je een nieuwe rentevaste periode hebt gekregen of je hypotheek overgesloten of rentemiddeling toegepast? Dan is de voorlopige aanslag gebaseerd op een te hoge teruggave. Pas deze aan bij de Belastingdienst, zodat je niet bij de definitieve aanslag ineens een groot bedrag moet terugbetalen.

Hoe pas ik mijn voorlopige aanslag aan?

Je aanpassingen kun je online doorgeven aan de Belastingdienst door in te loggen op Mijn Belastingdienst. Op de site van de Belastingdienst staat stap voor stap beschreven hoe je de wijzigingen door kunt voeren.

Lees meer

Vlogs

VLOG : Frits & Hetty verzilveren hun overwaarde

Vlogs29 september 2019

Een mooie nieuwe tuin, een splinternieuwe keuken… Frits en Hetty Welmers hebben dit kunnen realiseren door hun overwaarde te verzilveren. Meer weten? Bekijk de video.

Lees meer

Onze klanten over ons

Onze klanten waarderen ons met een 9 op basis van 2361 beoordelingen
Rente update

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste (rente)nieuws.