Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Zaandam Ankersmidplein 2
1506 CK Zaandam
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Zaandam

Pensioenadvies in Zaandam

Met pensioen gaan is een grote stap in een mensenleven. Je leven ziet er in één klap totaal anders uit als je je werkzame bestaan verruilt voor een leven als pensionado. Maar ook je financiële situatie wordt compleet anders. Je ontvangt niet meer maandelijks een loonstrook, maar hebt voortaan je opgebouwde pensioen en AOW als inkomen. Is dat wel voldoende om van rond te komen? Wat moet je regelen voor je hypotheek tijdens je pensioen? En welke opties heb je om je opgebouwde pensioen zelf aan te vullen? Dat zoeken we bij ons pensioenadvies in Zaandam voor je uit.

Maak een afspraak

Waarom nu al pensioenadvies inschakelen?

Veel mensen denken dat hun pensioen wel in kannen en kruiken is. Als je in loondienst werkt, wordt er inderdaad het nodige voor je geregeld vanuit je werkgever. Maar het bedrag dat je via je werkgever aan pensioen opbouwt, is niet altijd voldoende om daadwerkelijk al je vaste lasten van te kunnen betalen. We zien nog vaak voorkomen dat Nederlanders kampen met een pensioengat en na hun pensionering onverwachts flink terugvallen in inkomen. Ze moeten dan hun uitgavenpatroon flink aanpassen om toch te kunnen rondkomen.

Om die situatie voor te zijn en ook na je pensioen lekker te kunnen leven, kun je het beste al op tijd met een expert naar je pensioen kijken. Met “op tijd” bedoelen we bij voorkeur vóór je 56e. Dat is namelijk een belangrijke leeftijd in de financiële wereld; vanaf dat moment gaan veel geldverstrekkers voor hypotheken kijken naar je pensioeninkomen in plaats van je gewone inkomen. Daardoor zijn je financiële mogelijkheden beperkter.

Hoe eerder je naar je pensioen laat kijken, hoe meer mogelijkheden je nog hebt. En hoe groter dus je kans is dat je bijvoorbeeld je hypotheek kunt aanpassen, vanuit je hypotheek meer financiële ruimte voor jezelf kunt creëren of op andere manieren geld kunt sparen voor later.

Pensioenadvies in Zaandam voor een pensioenplanning op maat

Je pensioen is complexe materie. Je bouwt vaak pensioen op bij verschillende werkgevers en pensioenfondsen, met ieder weer hun eigen voorwaarden en regelgeving. En dan is het ook nog eens zo dat vanuit de politiek continu van alles verandert in het pensioenstelsel. Zie dan maar eens uit te vinden hoeveel jij precies nodig hebt om je pensioenplannen waar te maken zonder dat je elk dubbeltje hoeft om te draaien.

Het is dan ook verstandig om Van Bruggen Adviesgroep in Zaandam erbij te betrekken. Peter Mak, onze ervaren financieel adviseur, kan in een traject voor pensioenadvies in Zaandam een uitgebreide pensioenplanning voor je opstellen. Dit houdt in dat jouw wensen centraal staan en dat we samen kijken hoe je daarvoor de juiste middelen bij elkaar krijgt. Daarbij geloven we dat sparen en beleggen niet de enige opties zijn om je pensioen aan te vullen. Je kunt bijvoorbeeld ook kijken naar je overwaarde, de vaste lasten voor je hypotheek en verzekeringen of een opeethypotheek.

Begint het je nu te duizelen van de opties? Wij lichten elk van deze mogelijkheden voor je toe en kijken ook graag samen met jou wat voor jou realistisch, interessant en passend is.

Pensioenadvies aanvragen

Pensioenadvies in Zaandam met begeleiding van A tot Z

Voor pensioenadvies in Zaandam kun je bij ons terecht bij Peter Mak. Hij werkt al 18 jaar als financieel adviseur in deze regio en is hier ook geboren en getogen. In zijn carrière heeft hij al veel mensen uit Zaandam, Koog aan de Zaan, Zaandam, Akersloot en de wijde omgeving bijgestaan bij allerlei vraagstukken. Ook over andere zaken dan hun pensioen, zoals de hypotheek, verzekeringen, scheiden of overwaarde opnemen. Dat maakt dat hij ook jou uitstekende begeleiding kan bieden van A tot Z.

Wat nog een voordeel is van ons kantoor? Peter werkt ook als makelaar en kan je daardoor bovendien bijstaan bij het kopen of verkopen van een woning. Hij helpt je om je huidige woning tegen een goede prijs te verkopen en kan je helpen om ondanks de huidige krappe woningmarkt toch een geschikte woning te vinden. Ook als je gepensioneerd bent, heb je daar vaak nog wel financiële mogelijkheden voor. Dankzij een seniorenhypotheek kun je ook na je 67e nog aan een koophuis komen als je droomt van een nieuw onderkomen.

De voordelen van ons kantoor

Elke pensioenadviseur heeft weer zijn eigen specialismen. Bij ons pensioenadvies in Zaandam profiteer je vooral van jarenlange ervaring en allround begeleiding bij elk financiële dilemma en bij elke stap in het proces.

Zo heb je bij ons profijt van deze voordelen:

 • Deskundig financieel advies én makelaardij
 • 18 jaar ervaring met pensioenadvies in Zaandam
 • Ruime kennis van hypotheken, verzekeringen, pensioen
 • Ook complete begeleiding bij aan- of verkoop van een huis
 • Onafhankelijk advies (keuze uit vele geldverstrekkers)
 • Kwaliteit gegarandeerd (Keurmerk Financiële Dienstverlening)
 • Geboren en getogen in deze regio en hier dus goed bekend

Hoe zit het met mijn overwaarde?

Sparen is niet de enige manier om je wensen voor na je pensioen in vervulling te laten gaan. Wil je bijvoorbeeld eerder met pensioen gaan, een tweede woning kopen of je huidige woning van top tot teen verbouwen? Dan kun je daarvoor ook via je hypotheek wellicht de benodigde financiële ruimte creëren. Het voordeel daarvan is dat je minder rente betaalt dan bij een persoonlijke lening, dat je zekerheid hebt over je maandlasten en dat je zeker weet dat je lening aan het eind van de looptijd is afgelost.

Is jouw woning meer waard dan de hypotheek die op je huis openstaat? Dan is er sprake van overwaarde en kun je die mogelijk op verschillende manieren te gelde maken. Een tweede hypotheek nemen is daarvoor de meest gebruikte optie. Zo is de krediethypotheek een specifiek hypotheekproduct waarmee je je overwaarde kunt opnemen. Opname van je overwaarde kan je zomaar een paar tienduizenden euro’s opleveren om jouw pensioenwensen mee waar te maken.

Overwaarde whitepaper downloaden

Uiteraard heeft elk van die verzilveropties voor- en nadelen. Wil je weten wat voor jou een slimme manier is om je overwaarde op te nemen? Laten we er vrijblijvend samen over in gesprek gaan.

Advies over je overwaarde

Wat is jouw pensioenvraag?

Wil je een volledig uitgestippelde planning laten maken voor jouw pensioen? Of heb je een gerichte vraag over je hypotheek, een schenking of je overwaarde? Wij kunnen allerlei pensioenvragen voor je beantwoorden.

Dit zijn slechts een paar van de vragen waarover we jou pensioenadvies in Zaandam kunnen geven:

 • Wat betekent je pensioeninkomen voor je financiële situatie straks?
 • Hoe kun je je pensioen aanvullen?
 • Is een opeethypotheek voor jou een interessant product?
 • Hoeveel bedraagt jouw maximale hypotheek na je pensioen?
 • Welke verzekeringen zijn op latere leeftijd nuttige en welke zijn eigenlijk overbodig?
 • Hoeveel kun jij besparen op je maandlasten via oversluiten?
 • Hoe kun je nu en later besparen op je vaste lasten?
 • Welke opties heb je om een verbouwing van je huis te financieren?
 • Kun je een bedrag belastingvrij schenken om te voorkomen dat je kinderen er erfbelasting over hoeven te betalen?
 • Welke opties heb je als de looptijd van je (aflossingsvrije) hypotheek binnenkort afloopt?

Pensioenadvies in Zaandam aanvragen?

Wil je je pensioen tot in de puntjes goed geregeld hebben? Dan is het verstandig om je er samen met een expert over te buigen. Peter Mak, financieel adviseur in Zaandam, staat je graag bij om een pensioenplanning op maat te maken. Zo weet je zeker dat jij straks lekker kunt leven en dat je pensioenplannen te realiseren zijn.

Hoe wij je kunnen begeleiden bij het regelen van je pensioen? We vertellen je er graag meer over in een eerste gratis kennismaking. Maak een afspraak en ontdek wat jouw opties zijn.

Maak een gratis eerste afspraak

 

Wil je eerst antwoord op een gerichte vraag? Of vind je het prettig om ons telefonisch te spreken? Ook geen probleem. We staan je graag te woord via 075 – 64 00 050 of via Zaanstad@vanbruggen.nl