Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Zaandam Ankersmidplein 2
1506 CK Zaandam
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Zaandam

Financieel advies in Zaandam

Wat zijn je financiële mogelijkheden als je de vijftig gepasseerd bent en je kinderen al lang en hoog en breed op eigen benen staan? Hoe kun je jouw wens voor een verbouwing of een flinke uitbouw aan je woning financieren? En zijn er opties om minder aan maandlasten kwijt te zijn, waardoor je meer geld overhoudt voor leuke uitgaven. Zeker. In elk van die situaties zijn er vaak prima mogelijkheden om aan jouw financiële wensen tegemoet te komen. Hoe? Dat zoeken wij graag samen met jou uit in een traject voor financieel advies in Zaandam.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

De financieel adviseur in Zaandam die thuis is in méér dan hypotheken

Vaak zien we dat financieel adviseurs met name advies geven over hypotheken. Wij pakken dit anders aan en geven je advies over allerlei soorten financiële producten. Verzekeringsvragen, hypotheekkwesties, een pensioenplanning of spaar- of schenkdilemma’s? Over elk van die onderwerpen kunnen wij je financieel advies in Zaandam geven.

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Zaandam krijg je advies van Peter Mak. Hij werkt al 18 jaar in het financieel advies, specifiek in deze regio. De titels die hij met trots draagt, zijn hypotheekadviseur, verzekeringsadviseur, financieel adviseur én assistent-makelaar. Ja, die laatste lees je goed. Peter kan je ook als makelaar bijstaan bij al je vragen over de aan- en verkoop van een woning. Van het begeleiden van bezichtigingen tot aan het nalopen van je koopcontract. Zo kun je ontzorgd worden tijdens het hele traject van een huis kopen. Een prettig idee!

Deskundig advies, juist in specifieke situaties

Peter kent de kleine lettertjes, werkt samen met tientallen geldverstrekkers, verdiept zich dagelijks in rentes en premies en kent ook de speciale mogelijkheden die er in lastige situaties zijn. Ook als jij een vraag hebt waarvan je je afvraagt of het wel realistisch is, is Peter de aangewezen persoon die voor je uitzoekt hoe je het haalbaar maakt.

Zo kun je ook als gepensioneerde dankzij een seniorenhypotheek vaak nog wel een huis kopen. Op latere leeftijd je overwaarde opnemen kan wellicht dankzij een opeethypotheek. En ook als zzp’er heb je allerlei mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten, pensioen op te bouwen of jezelf goed te verzekeren. Wij adviseren je hier graag over.

Volledig onafhankelijk financieel advies in Zaandam

Misschien ben je op deze pagina terechtgekomen doordat je specifiek zocht naar “onafhankelijk financieel advies in Zaandam”. Slim! Onafhankelijk financieel advies biedt jou als klant namelijk vele voordelen. Het betekent dat wij als financieel adviseur enkel aan jouw kant staan. We hebben er geen belang bij dat jij specifiek bij één aanbieder je hypotheek afsluit. Daardoor kunnen we je goed adviseren over een voordelig product en aantrekkelijke voorwaarden die specifiek bij jouw situatie passen.

Laten we vrijblijvend kennismaken

Waarover geven we financieel advies in Zaandam?

In welke levensfase je ook zit en waar je vraag ook over gaat, wij kunnen je passend advies geven over jouw mogelijkheden. Dat doen we altijd aan de hand van een persoonlijk gesprek, waarin we eerst kennismaken en dan samen in kaart brengen wat je zoekt, welke wensen je hebt en welke mogelijkheden daarop aansluiten. Ons advies is er altijd op gericht dat jij zo goed mogelijk geholpen wordt en uit de vele mogelijkheden een optie kiest die specifiek bij jou past.

We kunnen je bijvoorbeeld adviseren over:

Doordat Peter ook makelaar is, kan hij je bovendien vaak bij elk onderdeel van het proces begeleiden. Zo kan hij je niet alleen advies over je hypotheek geven, maar ook over het aankoopproces van een nieuw huis, de onderhandelingen met de verkopend makelaar en eventuele ontbindende voorwaarden. Het is niet voor niets dat veel mensen een makelaar inschakelen voor de aankoop van een nieuwe woning. Met een makelaar aan je zijde sta je sterker in de onderhandelingen.

Schakel hypotheekadvies in

 

Hoe creëer je meer financiële ruimte?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je wat extra financiële middelen kunt gebruiken. Ben je uitgekeken op je badkamer en hoop je die eindelijk te vervangen? Of kun je wat extra  woonruimte te gebruiken en zou je daarom graag je woning verbouwen? Of staat een tweede woning (bijvoorbeeld in je favoriete vakantieland) al heel lang bovenaan je bucket list? Al die wensen zijn wellicht dichterbij dan je denkt. Je hypotheek verhogen biedt namelijk vaak goede mogelijkheden om meer financiële middelen te krijgen zonder dat je daar zelf fanatiek voor hoeft te (be)sparen.

Het eerste waar je aan kunt denken, is het verzilveren van je overwaarde. Als je woning meer waard is dan de hypotheek die je erop hebt openstaan, dan rust er overwaarde op je huis. Dat is geen bedrag dat je zomaar op je rekening kunt laten uitbetalen. Maar door diverse constructies kun je er wel een vrij besteedbaar bedrag van maken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een tweede hypotheek afsluiten, als je inkomen dit toelaat. Of je kunt kiezen voor specifieke hypotheekproducten die bestemd zijn om je overwaarde op te nemen: een opeethypotheek en krediethypotheek.

Overwaarde whitepaper downloaden

Daarnaast is besparen op je maandlasten een goede manier om een financiële buffer te creëren. Je kunt hierbij denken aan je hypotheek oversluiten, waardoor je rentelasten flink omlaag gaan. Dat kan je op jaarbasis zo een paar duizend euro schelen. Een bedrag dat je mooi kunt gebruiken als extra spaarpot, bijvoorbeeld voor je bestedingsdoelen of als aanvulling op je opgebouwde pensioen.

Advies over je verzekeringen

Belangrijke financiële keuzes, zoals een hypotheek afsluiten, samenwonen, een vakantiehuis kopen of met pensioen gaan, brengen vaak ook grote financiële risico’s met zich mee. Stel je voor dat je partner overlijdt en jij in je eentje de maandlasten moet ophoesten. Of wat als je je baan verliest en jullie daarom met alleen het inkomen van je partner moeten rondkomen?

Dat soort risico’s kun je gelukkig afdekken met passende verzekeringen. Maar welke risico’s heb jij precies en welke daarvan zijn verstandig om je tegen te beschermen met een verzekering? Als financieel adviseur in Zaandam verzorgt Peter ook verzekeringsadvies. Hij kan je adviseren over de verzekeringen die in jouw situatie verstandig zijn en laat je weten waar je die tegen een gunstige premie afsluit en welke voorwaarden voor jou wel en niet belangrijk zijn. Zo betaal je niet te veel, maar ben je wel goed verzekerd tegen grote risico’s.

Daarnaast kun je ons ook je lopende verzekeringen laten checken. Passen die nog wel bij je als je persoonlijke situatie wijzigt? Ben je bij een andere aanbieder misschien voordeliger uit? Laat ons het voor je uitzoeken tijdens een gratis verzekeringscheck.

Gratis verzekeringscheck aanvragen

Hoe kun je je kinderen financieel ondersteunen?

Ook als je kinderen al een tijdje het huis uit zijn, is het een prettig idee dat je er voor ze bent. Misschien mist je zoon of dochter de benodigde middelen om zelf een eerste huis te kopen of heeft hij of zij het na een relatiebreuk financieel lastig. Als jij spaargeld over hebt dat je kunt missen, is wellicht een belastingvrije schenking mogelijk.

Je kunt als (groot)ouder eenmalig een schenking van meer dan een ton doen aan je kind voor het kopen of verbouwen van een huis of om de hypotheek af te lossen. En dat geheel belastingvrij. Ook als je kind gaat studeren of als je zonder concreet bestedingsdoel een bedrag wilt schenken, kan dat onder bepaalde voorwaarden belastingvrij.

Hoe dat precies zit? En waar je op moet letten? Wij zetten het graag voor je op een rij.

Over ons financieel advies in Zaandam

Doordat ons kantoor beschikt over het Keurmerk Financiële Dienstverlening, ben je verzekerd van goede kwaliteit en deskundig advies. Peter heeft jarenlange ervaring in financieel advies in Zaandam en omstreken en kent dus de aandachtspunten en mogelijkheden. Daarnaast profiteer je bij ons kantoor van deze voordelen:

  • Deskundig financieel advies én makelaardij
  • 18 jaar ervaring met financieel advies in deze regio
  • Ruime kennis van hypotheken, verzekeringen, pensioen
  • Ook complete begeleiding bij aan- of verkoop van een huis
  • Onafhankelijk advies (keuze uit vele geldverstrekkers)
  • Kwaliteit gegarandeerd (Keurmerk Financiële Dienstverlening)
  • Geboren en getogen in deze regio en hier dus goed bekend

Eerste gesprek op kantoor plannen?

Op welk financiële vraagstuk wil jij een passend antwoord? Of je nu uitgebreid financieel advies wilt krijgen of een gerichte vraag hebt, wij geven je graag financieel advies in Zaandam.

Zullen we om te beginnen een keer kennismaken? Dan leren we jouw wensen en vraag goed kennen, en weet jij andersom wat we jou kunnen bieden.

Plan je gratis kennismaking in via de knop hieronder. Wil je ons eerst persoonlijk spreken? Bel dan naar 075 – 64 00 050 en stel je vraag.

Gratis kennismaking plannen