Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Hypotheekrente

Hypotheekrente

Omdat een hypotheek een lening is (met je huis als onderpand), betaal je elke maand een bedrag aan hypotheekrente. Hoeveel dit is? Daarover heb je bij aanvang afspraken gemaakt met de hypotheekaanbieder. Zolang je rentevaste periode nog duurt, blijft dit rentepercentage gelden. Na de rentevaste periode krijg je een voorstel voor verlenging van de hypotheek tegen een nieuw rentepercentage of kun je zelf besluiten om de hypotheek over te sluiten.

Ben je benieuwd waar jij een gunstige rente kunt krijgen? Bekijk op onze site de actuele rentestanden bij verschillende hypotheekaanbieders. Of vraag een gratis oriëntatiegesprek aan met een van onze hypotheekadviseurs. Die kunnen voor jou op zoek gaan naar een aantrekkelijke hypotheek met voordelige rente.

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

 

Wat is de hypotheekrente op dit moment?

Op onze site vind je een overzicht van de actuele rentestanden bij tientallen verschillende aanbieders. We maken daarbij onderscheid tussen hypotheken met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en tussen verschillende rentevaste periodes. Ook praten we je wekelijks bij over de renteverwachtingen. Dat geeft je een idee wat de rentes waarschijnlijk in de toekomst zullen gaan doen.

Hoeveel je exact aan hypotheekrente gaat betalen, hangt van meerdere factoren af. Zo speelt mee voor welke periode je de rente laat vastzetten. Hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger de rente. Ook speelt een rol of je wel of niet met risico-opslag te maken krijgt en of je een hypotheek met of zonder NHG neemt. NHG biedt de hypotheekaanbieder extra zekerheid. Daarom betaal je bij een NHG-hypotheek altijd een wat lagere rente.

 

Waar krijg ik een gunstige hypotheekrente?

Het is niet zo dat één specifieke hypotheek voor iedereen als voordeligst uit de bus komt. Dit varieert per situatie. Neem je bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek of liever een lineaire hypotheek? Wil je een aflossingsvrij deel of niet? En hoe lang laat je de rente vastzetten?

Onze hypotheekadviseurs nemen al die vragen met je door. Zo krijg je gericht advies over een hypotheek die bij je past en die je gunstige hypotheekrente oplevert. Dat kan je op jaarbasis wel een paar honderd tot duizend euro aan maandlasten schelen in vergelijking met zelf een hypotheek afsluiten zonder advies.

Marleen OverduinTip: Voor het kiezen van een passende hypotheek moet je verder kijken dan de rente alleen. Het is ook belangrijk dat de voorwaarden bij je passen. Een hypotheekadviseur helpt je om hierin de juiste keuzes te maken.

Schakel hypotheekadvies in voor een scherpe hypotheekrente

Wil je zeker zijn van zowel een voordelige hypotheekrente als van aantrekkelijke voorwaarden? Kies er dan, net als zo’n 90% van de Nederlanders voor, om een hypotheekadviseur in te schakelen. Een van onze adviseurs kijkt graag met je mee in een kosteloos eerste gesprek. Geheel vrijblijvend!

Gratis oriëntatiegesprek

Mensen vragen ook

Dit hangt af van de hypotheekvorm. Je hebt recht op hypotheekrenteaftrek als je een lineaire of annuïteitenhypotheek hebt en daarop dus 30 jaar lang elke maand aflost. Bij een aflossingsvrije hypotheek die je nu nieuw afsluit, krijg je geen renteaftrek. Neem je een oude hypotheekvorm die je vóór 2013 hebt afgesloten? Dan behoud je onder bepaalde voorwaarden het recht op hypotheekrenteaftrek.

Op onze speciale pagina praten we je wekelijks bij over de actuele renteverwachtingen. Daar lees je terug hoe wij verwachten dat de hypotheekrente zich gaat ontwikkelen.