Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Initiële storting

Initiële storting

Een initiële storting is het bedrag dat je eenmalig stort bij aanvang van een verzekering of bij het openen van een rekening. Soms is zo’n storting nodig om het product officieel te laten ingaan. Hierover heb je met de geldverstrekker afspraken gemaakt.

Oscar NoorlagGoed om te weten: Je kunt de term ‘initiële storting’ bijvoorbeeld tegenkomen bij een kapitaalverzekering. Hierin leg je maandelijks een bedrag in. De initiële storting is het bedrag dat je als eerste inlegt.

Financieel advies nodig?

Heb je vragen over je hypotheek, verzekeringen of (be)spaarmogelijkheden? Onze financieel adviseurs staan graag voor je klaar met passend advies. Een adviseur bij jou in de buurt kan je mogelijkheden in kaart brengen én laten weten wat gunstig is gezien je financiële situatie.

Gratis oriëntatiegesprek plannen

Mensen vragen ook

‘Initieel’ betekent ‘eerste’. Het gaat dus om het eerste bedrag dat je inlegt, bijvoorbeeld op een rekening of in een verzekering.

Met een kapitaalverzekering bouw je op een rekening die gekoppeld is aan je hypotheek kapitaal op waarmee je aan het eind van de looptijd de hypotheek in één keer aflost. Hiervoor leg je maandelijks een bedrag aan premie in. Het bedrag uit de verzekering wordt op een vast moment uitgekeerd. Bij een kapitaalverzekering bij leven geldt als voorwaarde dat de verzekerde nog in leven moet zijn. Bij een kapitaalverzekering bij overlijden wordt een bedrag uitgekeerd als de verzekerde overlijdt.