Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Kapitaalverzekering bij leven

Kapitaalverzekering bij leven

Een kapitaalverzekering bij leven is een kapitaalverzekering die alleen een bedrag uitkeert als de verzekerde op het afgesproken moment nog in leven is. Zo’n verzekering sluit je af als je op een bepaald moment in je leven een bepaald bedrag tot je beschikking wilt hebben. Daarmee kun je bijvoorbeeld je hypotheek aflossen.

Op dit moment is het niet meer mogelijk om als nieuwe hypotheek te kiezen voor een Kapitaalverzekering Eigen Woning en daarmee de aflossing voor je hypotheek bij elkaar te sparen. Wel kan het zijn dat je eerder dit product hebt afgesloten en het dus nog hebt lopen. Onze financieel adviseurs kijken graag persoonlijk mee of jij er goed aan doet deze verzekering aan te houden of dat je beter kunt kiezen voor een andere hypotheekvorm.

Gratis hypotheek-oriëntatiegesprek

 

Twee varianten van kapitaalverzekering bij leven

Er zijn twee mogelijke vormen van een kapitaalverzekering bij leven.

  • Bij een spaarhypotheek leg je premie in op een spaarrekening en is het doelkapitaal
  • Heb je een beleggingshypotheek? Dan wordt het ingelegde geld voor je belegd. Het doelkapitaal bestaat dan uit de ingelegde premie plus het rendement daarover. Het eindbedrag is alleen niet zeker. Het kan zijn dat je te weinig rendement behaalt om de hypotheek aan het eind van de looptijd volledig af te lossen.

Ga je het ingelegde geld (laten) beleggen? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een universal life-verzekering.

Oscar NoorlagGoed om te weten: Vaak heb je zelf een keuze in hoeveel risico je wilt lopen. Beleg je in aandelen in plaats van obligaties, dan kun je meer rendement behalen. Daar staat alleen ook een groter risico tegenover.

Aanhouden of oversluiten: waar doe jij goed aan?

Vraag je je af of je beter je bestaande kapitaalverzekering kunt aanhouden of dat oversluiten een beter idee is? Onze hypotheekadviseurs weten daar wel raad mee en adviseren je graag. Vraag een gratis eerste gesprek aan en krijg daarin zicht op jouw opties.

Gratis oriëntatiegesprek

Mensen vragen ook

Ja, het kapitaal dat vrijkomt voor de aflossing van je hypotheek is volledig vrijgesteld van belastingen. Wel moet je het hele bedrag gebruiken om je hypotheek in box 1 mee af te lossen.

Nee. Een overlijdensrisicoverzekering is niet bedoeld om kapitaal op te bouwen. Deze verzekering keert alleen een bedrag uit aan je nabestaanden als je tijdens de looptijd komt te overlijden. Ben je aan het eind van de looptijd nog in leven, dan krijg je niets uitgekeerd. Bij een kapitaalverzekering wordt wel altijd aan het eind van de looptijd, als je op dat moment nog in leven bent, een bedrag uitgekeerd.