Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Vlaardingen
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Vlaardingen

Pensioenadvies in Vlaardingen

Een goed vooruitzicht: je pensioen. Dat betekent dat je straks nooit meer vroeg de wekker hoeft te zeten voor je werk en dat je optimaal kunt genieten van je vrije tijd en je familie en vrienden. Om daar zorgeloos van te kunnen genieten, is het fijn om financieel alvast alles goed geregeld te hebben. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter! Laat ons jou met deskundig pensioenadvies in Vlaardingen op weg helpen. Adviseur Remco stelt een pensioenplanning voor je op, zodat jij zeker weet dat alles financieel gezien dik in orde is straks.

Maak een afspraak

Waarom nu al nadenken over je pensioen?

Nu denk je misschien “Het duurt toch nog even voordat ik met pensioen ga. Waarom zou ik daar nu al mijn hoofd over breken?”. Een begrijpelijke gedachte. Maar om twee redenen is het belangrijk om het regelen van je pensioen niet te lang uit te stellen:

 • Hoe eerder je erbij bent, hoe meer je nog kunt regelen qua aanvulling op je pensioen. Als je pensioeninkomen laag uitvalt, zijn er dan nog goede opties om daar zelf een extraatje voor te creëren.
 • Je hypotheekmogelijkheden zijn beperkter zodra je de 57 bent gepasseerd, al tien jaar vóór je pensioen dus. Dit heeft bijvoorbeeld consequenties als je je overwaarde wilt opnemen, je hypotheek wilt oversluiten of verhuisplannen hebt.

Dus als jij al op tijd met een pensioenadviseur om tafel zit, is er vaak nog meer mogelijkheid om jouw pensioen goed te regelen. En bovendien: een eerste gesprek voor pensioenadvies kost je bij ons helemaal niets. Nog een goede reden om snel een eerste afspraak te plannen!

Wat moet je regelen voor je pensioen?

Je hebt waarschijnlijk wel mooie dromen voor je oude dag. De één wil een grote wereldreis maken, de ander hoopt een mooie vakantiewoning aan het strand, in het bos of op een eiland te kopen. En weer een ander wil misschien vooral genieten van huisje, boompje, beestje en hoopt vooral oud te worden in de huidige woning.

Wat je plannen ook zijn, het is goed om je te realiseren dat je pensioeninkomen over het algemeen lager uitvalt dan wat je in loondienst verdient. Je kunt tot wel zo’n 30% terugvallen in inkomen, en dan is de AOW daarbij al meegerekend. Belangrijk dus om niet zonder meer op je werkgeverspensioen en AOW te vertrouwen, maar waar mogelijk ook zelf iets te regelen.

Wij zetten op een rij waar je voor je pensioen zoal op moet letten.

De consequenties voor jouw financiële plaatje

Je opgebouwde pensioeninkomen berekenen, is een fluitje van een cent. De website Mijnpensioenoverzicht.nl maakt het je gemakkelijk om dit razendsnel helder te hebben. Maar wat die site je niet laat zien, is welke gevolgen dit pensioeninkomen straks heeft voor jouw financiële plaatje. Verdien je straks genoeg om je vaste lasten mee te betalen? En meer in het algemeen: hoeveel heb je nodig om straks rond te komen? En om ook je mooie pensioenplannen te kunnen realiseren? Dat rekenen wij graag voor je uit nadat we uitgebreid met je in gesprek zijn gegaan.

Eerder stoppen met werken?

Voor sommigen is het een grote droom om al vóór de AOW-gerechtigde leeftijd de deur achter zich dicht te trekken op het werk. Dat vraagt wel om een flinke financiële buffer, waarmee je de periode kunt overbruggen dat je nog geen recht hebt op pensioen. Hoe je dat voor elkaar krijgt, is een vraag waar we graag samen met jou in duiken. En is het niet haalbaar om veel eerder te stoppen met werken? Dan kunnen we wel kijken naar alternatieve mogelijkheden, zoals in de periode voor je pensioen alvast minder dagen gaan werken.

Je hypotheek na je pensioen

Aan je hypotheek zit je in principe 30 jaar vast. In die tijd kan er van alles veranderen. Waar je 20 jaar geleden misschien nog in de luiers zat, komt je pensioen nu steeds dichterbij en zijn je kinderen inmiddels mogelijk het huis al uit. Goed dus om in aanloop naar je pensioen opnieuw te kijken naar je hypotheek. Past die nog steeds bij je? Kan het wellicht voordeliger? En zijn andere voorwaarden misschien passender? Of zijn er mogelijkheden om je hypotheek te verhogen? Bij al die vragen denken wij graag mee. Naast allround financieel advies, is hypotheekadvies een van onze belangrijkste expertises.

Ook als je verhuisplannen hebt, kunnen we je helpen de mogelijkheden helder te krijgen. Dankzij een speciale seniorenhypotheek hoef je in elk geval niet bang te zijn dat na je pensioen een hypotheek krijgen geen optie meer is.

Je pensioen aanvullen

En een laatste belangrijk vraagstuk om je over te buigen: hoe kun je je opgebouwde pensioen zelf aanvullen. Tuurlijk, sparen en beleggen zijn een goede mogelijkheid. Maar dat is zeker niet de enige optie. We zien daarnaast vaak dat er nog twee goede mogelijkheden zijn.

Je overwaarde opnemen

De eerste is je overwaarde opnemen. Als je al een tijdje woont waar je woont, is je huis waarschijnlijk in waarde gestegen. Dat bedrag zit niet vast in je woning, maar kun je wellicht opnemen door je overwaarde te verzilveren. Dit kan door een tweede hypotheek te nemen, door specifiek een krediethypotheek af te sluiten of – vooral passend voor mensen die al met pensioen zijn – met een opeethypotheek.

We adviseren je graag over de mogelijkheden om je overwaarde als extra geld uitgekeerd te krijgen. Dat geeft je wellicht een buffer om bijvoorbeeld een verbouwing mee te financieren of een tweede huis van te kopen. Zie jij jezelf al zitten in je eigen strandhuisje of een vakantiewoning in jouw favoriete vakantieland?

Besparen op je maandlasten

Een tweede goede optie is onderzoeken hoe je kunt besparen op je maandelijkse lasten. Wellicht kun je voordeligere verzekeringen afsluiten dan degene die je op dit moment hebt lopen. En voor een nog grotere besparing: kun je je hypotheek oversluiten, waardoor je voortaan minder geld kwijt bent aan je rentelasten? Dat laatste kan je, ondanks de boeterente, soms een bedrag van duizenden euro’s per jaar schelen.

Wil je zeker weten dat alles voor jouw pensioen goed geregeld is? Schakel ons pensioenadvies in Vlaardingen in. Dan zorgen we samen met jou voor een goede pensioenplanning.

Pensioenadvies aanvragen

Hoe kun je je kinderen financieel ondersteunen?

Heb je nog een mooi bedrag op de plank liggen dat je zelf niet hard nodig hebt? Dan vind je het misschien interessant om daarmee je kinderen te helpen bij een spannende stap in hun leven. Zo kun je je zoon of dochter tot een bepaald bedrag een belastingvrije schenking doen, bijvoorbeeld voor het financieren van een studie of het kopen van een eerste huis.

Nog een mogelijkheid is om je kinderen geld te lenen of om zelf een huis voor hen te kopen. Daar zijn diverse mogelijkheden voor. Elk met diverse fiscale voor- én nadelen. Financieel adviseur Remco kan die nauwkeurig voor je op een rij zetten, zodat jij vervolgens weloverwogen kunt besluiten voor welke optie jij kiest.

Ook voor allround financieel advies

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Vlaardingen zijn we er niet alleen voor pensioenadvies in Vlaardingen. Wij geven allround financieel advies en adviseren je dus graag over jouw financiële mogelijkheden in allerlei soorten situaties. Denk aan:

 • Wat kun jij maximaal aan hypotheek krijgen?
 • Hoe kun je een verbouwing van je huis financieren?
 • Wat moet je financieel zoal regelen na een scheiding of na een overlijden?
 • Welke besparingen kun jij realiseren op je maandlasten?
 • Waar moet je aan denken als je een ander huis gaat kopen?
 • Welke pensioenopties heb je als zzp’er?
 • Wat zijn je mogelijkheden voor een zzp-hypotheek of een hypotheek zonder vast contract?

In elk van die situaties geldt: wij staan je met deskundig en onafhankelijk financieel advies bij. Altijd met persoonlijke aandacht en met heldere uitleg over jouw mogelijkheden.

Plan een eerste afspraak

De voordelen van ons pensioenadvies in Vlaardingen

Schakel je ons kantoor in voor pensioenadvies in Vlaardingen? Dan ben je verzekerd van deze zeven voordelen:

 • Financieel advies, pensioenadvies en hypotheekadvies op één plek
 • Ook begeleiding bij de aan- en verkoop van je huis
 • Onafhankelijk advies (keuze uit veel aanbieders)
 • Deskundig advies met veel aandacht voor jou
 • Wft-gecertificeerd
 • Ook advies aan huis of via de video mogelijk
 • Gratis eerste oriëntatiegesprek

Laten we gratis kennismaken

Voordat we met jou volledig de diepte in gaan en in de cijfers duiken, maken we graag een keer kosteloos kennis met je. Dan kom jij meer te weten over de mogelijkheden die wij je bieden en leren wij jou andersom ook beter kennen.

Bel naar 0800 – 1600 of mail naar rvbarneveld@vanbruggen.nl om een eerste afspraak te plannen. Of klik op de knop hieronder.

Jij kiest zelf of je liever advies bij jou aan huis, via een online videogesprek of bij ons op kantoor ontvangt. Wij stemmen ons af op wat jij prettig vindt.

Plan een eerste gesprek