Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Valkenswaard Luikerweg 22
5554 NC Valkenswaard
Vandaag open tot 17:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Valkenswaard

Pensioenadvies in Valkenswaard

Hoe leuk je je werk ook vindt, het pensioen is voor veel mensen iets waar ze reikhalzend naar uitkijken. Nooit meer ’s ochtends in de file staan, alle tijd hebben voor je familie en vrienden en ongestoord reizen of bezig zijn met hobby’s zonder dat je dat met je werkgever hoeft te overleggen. Wil je optimaal kunnen genieten van je pensioen? Dan is het verstandig om met een gedegen financieel plan naar die mijlpaal toe te werken. Ons pensioenadvies in Valkenswaard is erop gericht dat jij straks voldoende middelen hebt om al jouw pensioenplannen waar te maken.

Maak een afspraak

Je pensioen regelen: hoe eerder, hoe beter!

Vaak wordt nog onterecht gedacht dat je pensioen iets is waar je pas een paar jaar van tevoren naar hoeft te kijken. Als je voor een werkgever werkt, heb je waarschijnlijk in de loop der jaren een mooi bedrag aan pensioen opgebouwd. Goed geregeld, zou je denken. Maar er zitten wat haken en ogen aan:

 • Je pensioeninkomen valt vaak zo’n 30% lager uit dan je inkomen in loondienst. Dat heeft gevolgen voor wat je maandelijks te besteden hebt.
 • Al vanaf je 56e kijken hypotheekaanbieders naar je pensioeninkomen. Daardoor kun je vanaf die leeftijd vaak minder aan hypotheek krijgen als je wilt verhuizen of je overwaarde wilt opnemen.
 • Is het einde van de looptijd van je hypotheek in zicht? Dan zal je daar iets voor moeten regelen als je nog een flinke hypotheekschuld hebt open staan. Hoe eerder je daarnaar kijkt, hoe beter.
 • Heb je bijzondere plannen voor na je pensioen, zoals een reis maken of een tweede woning kopen? Dan zal je daarvoor een extra bedrag bij elkaar moeten sparen.

Kortom: het is verstandig om het regelen van je pensioen niet te ver voor je uit te schuiven. Hoe eerder je erbij bent, hoe meer er vaak nog mogelijk is om bijvoorbeeld je pensioen aan te vullen.

Waarover geven wij pensioenadvies in Valkenswaard?

Je pensioen is dus iets wat allerlei vragen kan oproepen. Dat alles vraagt om een goed financieel plan. Een plan waarin precies op een rij staat hoeveel jouw vaste lasten straks bedragen, hoeveel je pensioeninkomen bedraagt en hoe je eventuele aanvullende plannen kunt financieren. Maar ook kijk je daarin naar mogelijke bespaaropties, je verzekeringen, je hypotheek en je overwaarde.

Wij zijn er voor pensioenadvies in Valkenswaard waarbij we geen van die zaken over het hoofd zien. Daardoor kun je bij Van Bruggen Adviesgroep in Valkenswaard rekenen op advies over goede opties voor jou.

We kunnen je bijvoorbeeld pensioenadvies in Valkenswaard geven over elk van deze vragen:

 • Hoe verhoudt je pensioeninkomen zich tot je vaste lasten straks?
 • Welke opties heb je om op je maandlasten te besparen en zo meer over te houden?
 • Kun je eventueel eerder stoppen met werken? Hoe maak je dat financieel mogelijk?
 • Welke opties heb jij om een verbouwing te financieren en zo je huis toekomstbestendig te maken?
 • Kun je na je pensioen nog een hypotheek aanvragen? (Ja, een seniorenhypotheek is vaak een optie.)
 • Hoe kun je je overwaarde verzilveren ter aanvulling van je pensioen?
 • Is een opeethypotheek voor jou een interessante manier om je overwaarde uit de stenen te halen?
 • Hoe en wanneer kun je het beste belastingvrij geld schenken aan je kinderen, kleinkinderen of andere familieleden?

Verder bieden wij allround financieel advies, waardoor we je ook over allerlei andere financiële vragen kunnen adviseren. Daarbij kun je denken aan vragen over je hypotheek, besparen op je maandlasten, je lopende of nieuw af te sluiten verzekeringen, sparen of beleggen of de financiële afwikkeling na een scheiding of na overlijden van een partner of familielid.

In elk van die situaties staan we je op een betrokken en vriendelijke manier bij met deskundig advies. Inclusief heldere uitleg over de opties die we je adviseren, zodat je exact weet waarom een bepaalde keuze wel of niet gunstig is voor jou.

Pensioenadvies aanvragen

Wat moet ik regelen voor mijn oude dag?

Een goede eerste stap is een berekening maken via Mijnpensioenoverzicht.nl van je tot nu toe opgebouwde pensioen. Die berekening geeft je al een eerste beeld van het inkomen dat jij straks per maand hebt. Máár dit inkomen is niet in beton gegoten. Je kunt dit eventueel zelf nog aanvullen door te kijken naar spaar- en bespaarmogelijkheden of door je overwaarde te benutten.

Na die berekening kun je ons inschakelen voor pensioenadvies in Valkenswaard. We denken creatief met je mee, leggen alle mogelijkheden op tafel en benoemen ook jouw specifieke aandachtspunten. Een paar belangrijke pensioenvragen die daarbij aan bod komen, lees je hieronder.

Welke pensioenplannen heb jij?

Hoeveel jij aan inkomen nodig hebt na je pensioen hangt sterk af van wat je wensen zijn voor later. Wil je bijvoorbeeld graag verhuizen en heb je daarvoor een nieuwe hypotheek nodig? Of zit je goed waar je zit en heb je niet veel spannends op de planning staan? Dat maakt nogal uit voor wat je aan buffer moet opbouwen.

Daarnaast horen we regelmatig dat mensen na hun pensioen mooie plannen willen realiseren. Ze hebben een forse overwaarde op hun huis opgebouwd door de stijgende huizenprijzen, waardoor die plannen geen ver-van-hun-bed-show hoeven te zijn. Een voorbeeld is dat je wellicht altijd al hebt gedroomd van een tweede huis kopen midden in het bos of een leuk appartement aan het strand. Wie weet biedt je overwaarde die mogelijkheden. Of wat dacht je van een grootse verbouwing van je woning of tuin, waardoor je bijvoorbeeld nog meer van het buitenleven kunt genieten? Ook dat is dankzij je overwaarde misschien binnen handbereik.

Overwaarde whitepaper downloaden

Hoe kun je zelf je pensioen aanvullen?

Je pensioeninkomen is niet altijd voldoende om later van rond te komen. Omdat je na je pensioen standaard minder zult ontvangen dan vóór die tijd is het vaak slim om zelf een buffer op te bouwen. Zeker als je je bedenkt dat je bruto vaste lasten min of meer gelijk blijven.

Gelukkig zijn daar vaak wel mogelijkheden voor. We hadden het bijvoorbeeld net al over je overwaarde verzilveren. Daarnaast kun je uiteraard zelf geld sparen of geld beleggen.

Over elk van die opties adviseren wij je graag. We laten je dan ook weten wat voor jou gunstig is en verzorgen ook de aanvragen en het overige regelwerk voor je.

Oversluitgids

 

Hoe kun je je besparen op je vaste lasten?

Een besparing op je vaste lasten kan je in de loop der jaren meer geld opleveren dan je denkt. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan een besparing op je hypotheeklasten, je verzekeringspremie of je energierekening.

Besparen op je energiekosten

Laten we beginnen bij die laatste. Energiebesparende maatregelen zijn een slimme manier om je energierekening omlaag te krijgen en ook nog een steentje bij te dragen aan het milieu. De kosten voor zonnepanelen, een warmtepomp of andere verduurzamingsopties kun je wellicht financieren door je hypotheek te verhogen. Wij adviseren je hier graag over.

 

Besparen op je hypotheek

Daarnaast kun je misschien besparen op je hypotheek door je bijvoorbeeld te verdiepen in oversluiten. Je sluit dan een nieuwe hypotheek af tegen een gunstigere rente en betere voorwaarden in plaats van je huidige hypotheek. Ondanks de boeterente die daarbij  komt kijken, zien we vaak dat oversluiten op jaarbasis duizenden euro’s kan schelen. We rekenen graag voor je uit hoe dit zit voor jou en of het ook jou een mooi bedrag aan extra buffer kan opleveren.

Besparen op verzekeringen

En je verzekeringspremie dan? Ook daar valt soms op te besparen. Op latere leeftijd zien we vaak dat mensen bepaalde verzekeringen niet meer zo hard nodig hebben. En verzekeringen die je wel nodig hebt, kun je soms bij een andere aanbieder voordeliger afsluiten. Laat ons met je meekijken zodat je mogelijk een paar honderd euro per jaar bespaart, terwijl je toch goed verzekerd bent.

Wat als jouw hypotheek binnenkort afloopt?

En een laatste prangende vraag: wat doe je met je hypotheek als je de pensioenleeftijd nadert? Aangezien een hypotheek gemiddeld dertig jaar loopt, bestaat de kans dat jouw hypotheek bijna ten einde loopt. Wat als je een aflossingsvrije hypotheek hebt en dus in principe over een tijdje in één keer een flinke som geld moet aflossen? De kans bestaat dat je dat bedrag niet zomaar op de plank hebt liggen.

In die situatie zijn er een paar opties. Je kunt bijvoorbeeld al van tevoren tussentijds gaan aflossen, zodat je stukje bij beetje je hypotheekschuld verkleint. Daarnaast is er soms de mogelijkheid om je hypotheek te verlengen of je kunt deze oversluiten naar een andere hypotheekvorm waarbij je wel maandelijks aflost. Dan hoef je niet in één keer veel geld betalen, kun je gewoon in je huis blijven wonen en profiteer je ook meteen van de huidige lage hypotheekrente. Een win-win-win-situatie!

Wat gunstig is voor jouw aflopende hypotheek? Vraag het onze adviseurs. Zij zetten de opties op een rij voor je en adviseren je er op een begrijpelijke manier over.

De voordelen van ons pensioenadvies in Valkenswaard

Bij ons pensioenadvies in Valkenswaard ben je zeker van:

 • Alles onder één dak: pensioen, hypotheken, verzekeringen en krediet
 • Jarenlange ervaring met pensioenadvies in Valkenswaard
 • Onafhankelijk advies (keuze uit veel aanbieders)
 • Afspraak is afspraak
 • Begrijpelijke uitleg en persoonlijk betrokken
 • Ook advies via telefoon, video of aan huis mogelijk (jij bepaalt!)
 • Altijd een gratis eerste oriëntatiegesprek

Vraag een kennismaking aan

Wil je jouw pensioen nu alvast goed regelen? Zullen we voordat we de diepte in gaan een keer persoonlijk kennismaken? Zo weet jij precies wat je aan ons hebt en kunnen wij andersom jou en je situatie alvast wat beter leren kennen.

Bel naar 040 – 287 000 of mail naar eindhovenzuid@vanbruggen.nl om jouw vraag te stellen of een afspraak te maken. Of bericht ons via de knop hieronder.

Je bent welkom op ons kantoor aan de Luikerweg 22 in Valkenswaard, maar we komen ook met alle plezier bij jou thuis voor advies of kunnen je over de telefoon of via een videogesprek adviseren.

Plan een eerste gesprek