Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Steenwijk Sluisweg 5
8332 JC Steenwijk
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Steenwijk

Pensioenadvies in Steenwijk

Je hebt nog wel wat werkende jaren te gaan. Toch is het goed om het uitdenken van je pensioen niet te lang in de ijskast te laten rusten. Hoe eerder je je verdiept in jouw financiële mogelijkheden voor je pensioen, hoe meer er nog kan. Schakel ons onafhankelijke pensioenadvies in Steenwijk in en voorkom daarmee een pensioengat en vergroot je budget om jouw plannen waar te maken. Wij helpen je met een brede blik op jouw financiële situatie om dat voor elkaar te krijgen.

Maak een afspraak

Hoe ziet jouw financiële situatie eruit na je pensioen?

Met pensioen gaan heeft grote gevolgen voor je financiën. Je staat er misschien niet bij stil, maar na je pensionering ga je er al snel 30% op achteruit in vergelijking met wat je gewend was te verdienen. Dat wordt ook wel een pensioengat genoemd. Gelukkig hoef je daar geen last van te hebben als je er op tijd maatregelen voor treft. Als je bijvoorbeeld al vijftien jaar van tevoren kijkt naar je opties om je pensioen aan te vullen, dan kun je ook na je pensionering waarschijnlijk nog prima rond komen.

Ons pensioenadvies in Steenwijk is gericht op de vraag hoeveel jij straks nodig hebt tijdens je pensioen en hoe je dat bedrag bij elkaar kunt krijgen. We kijken daarbij niet alleen naar je vaste lasten, maar ook naar je pensioenplannen voor later. Als jij bijvoorbeeld droomt van een vakantiewoning om je vrije tijd in door te brengen, dan kunnen we ook onderzoeken wat dat aan kosten met zich meebrengt en hoe je die pensioendroom realiseert. Nogmaals: hoe eerder je een financieel adviseur inschakelt, hoe meer er vaak nog mogelijk is.

We kijken verder dan alleen je pensioen

Als je je financiële situatie voor later goed geregeld wilt hebben, is het belangrijk om niet alleen naar je pensioen te kijken. Onze financieel adviseur Henri houdt, vanuit zijn ervaring met onafhankelijk financieel advies, daarom altijd het totaalplaatje voor ogen. Hij kijkt bijvoorbeeld wat je aan hypotheek kwijt bent, waar je bespaarkansen liggen, of je overwaarde hebt die je wellicht kunt verzilveren en wat jouw verdere wensen zijn voor later. Zou je bijvoorbeeld graag verhuizen of blijf je het liefst nog vele jaren wonen waar je nu woont? Dat alles nemen we mee in ons advies aan jou.

Naast dat ons pensioenadvies in Steenwijk altijd gekenmerkt wordt door een brede blik op je financiën, ben je bij Van Bruggen Adviesgroep in Steenwijk ook zeker van:

 • Pensioenadvies over jouw opties voor nu en later
 • Van eerste oriëntatie tot ondertekening – alles voor jou geregeld
 • Uitgebreide kennis van hypotheken, verzekeringen, pensioen en meer
 • 100% onafhankelijk: jouw belang staat voorop
 • Keuze uit tientallen geldverstrekkers
 • Keurmerk Financiële Dienstverlening voor betrouwbaar advies
 • Gratis eerste kennismakingsafspraak

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Je bent welkom voor de gratis eerste afspraak bij Van Bruggen Adviesgroep in Steenwijk. We praten je graag bij onder het genot van een kop koffie.

Plan je gratis eerste afspraak

Bij welke pensioenvragen kunnen we je helpen?

Wat belangrijk is voor het regelen van je pensioen, verschilt van persoon tot persoon. Ieders pensioen ziet er immers anders uit en zo heeft ook iedereen weer andere wensen. We tasten dan ook altijd in het eerste gesprek af waar jij behoefte aan hebt en wat voor jou de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Zo kunnen we je helpen bij vragen als:

 • Wat zijn jouw mogelijkheden om je overwaarde te verzilveren, zodat je daar een mooie pensioenbuffer aan overhoudt?
 • Hoe zorg je ervoor dat je hypotheek betaalbaar blijft na je pensioen? Is het bijvoorbeeld zinvol om je hypotheek over te sluiten of erop af te lossen?
 • Welke mogelijkheden heb je om na je 57e een seniorenhypotheek te nemen?
 • Hoe kun je je spaargeld het beste benutten? Wat zijn bijvoorbeeld je opties om het in een tweede woning te steken (bijvoorbeeld voor de verhuur), geld te schenken aan je familieleden of er je woning van te verbouwen of verduurzamen?
 • Wat zijn je financieringsopties voor een verbouwing als je je woning toekomstbestendig wilt maken?
 • Doe jij er slim aan om te verhuizen naar een andere woning met lagere maandlasten of is dat niet nodig?
 • Als je een aflossingsvrije hypotheek hebt die bijna afloopt, wat kun je daar dan het beste mee doen?
 • Hoe kun je een periode zonder loon overbruggen als je overweegt eerder te stoppen met werken?
 • Is een opeethypotheek voor jou een interessant product om, ondanks een wat lager pensioeninkomen, toch je overwaarde te kunnen opnemen?

Benut je overwaarde voor je pensioen

Als een extra financiële buffer heel welkom is in aanloop naar je pensioen, dan biedt je overwaarde daar misschien interessant mogelijkheden voor. Door je overwaarde te verzilveren, komt dit bedrag vrij beschikbaar en kun je het uitgeven aan wat je maar wilt. Denk aan het verbouwen van je woning of het aanvullen van je pensioen.

Dat werkt als volgt: doordat je in principe 100% van je woningwaarde mag lenen (op voorwaarde dat je inkomen daarvoor toereikend is volgens de leennormen), kom je bij overwaarde mogelijk in aanmerking voor een hogere hypotheek. Dit extra bedrag kun je te gelde maken met een passend extra hypotheekproduct. Vaak is dat een tweede hypotheek of een krediethypotheek, maar soms zijn er ook mogelijkheden om je hypotheek onderhands te verhogen. In al die gevallen maak je er een bedrag van dat voor jou beschikbaar komt om je plannen mee waar te maken.

Met ons onafhankelijke hypotheekadvies kunnen we je ook goed adviseren over jouw mogelijkheden om je overwaarde op te nemen. We nemen je graag mee in de voor- en nadelen van elke optie, zodat je precies weet waar jij goed aan doet.

Wat doe je met je lopende hypotheek?

Je hypotheek loopt in principe 30 jaar, dus waarschijnlijk heb je je huidige hypotheek ook nog wel na je pensioen. Omdat je financiële plaatje er tegen die tijd anders uitziet, is het goed om kritisch te kijken in hoeverre je lopende hypotheek dan nog passend is. Soms doe je er verstandig aan om je hypotheek over te sluiten of te laten aanpassen.

In het bijzonder is het verstandig om naar je hypotheek te laten kijken als je een aflossingsvrije hypotheek hebt. Bij dit type hypotheek hoef je gedurende de looptijd niet af te lossen. Klinkt heel gunstig, maar het betekent ook dat je de hele hypotheeksom straks in één keer moet terugbetalen. Omdat het om een groot bedrag gaat, heb je die geldsom waarschijnlijk niet zomaar op de plank liggen. Gelukkig hoef je dan niet zomaar je huis uit, maar zijn er diverse oplossingen. Zo kun je soms je hypotheek oversluiten naar een ander hypotheekproduct of je kunt kijken of tussentijds aflossen een slimme zet is.

Ook dat zijn opties waar wij je meer over kunnen vertellen. We duiken voor je in de voor- en nadelen, zodat jij heel helder hebt wat er mogelijk is en zodat je vervolgens zelf een weloverwogen keuze kunt maken.

Waar wil jij pensioenadvies in Steenwijk over ontvangen?

Heb jij zo al een prangende vraag wat betreft pensioenadvies in Steenwijk? Of wil je gewoon eens vrijblijvend door je opties heen gaan en je financiën bekijken samen met een financieel specialist? Kom langs op ons gezellige kantoor. Dan helpen wij je graag.

Het eerste gesprek bij ons kost je niets, maar levert je wel al veel duidelijkheid op. Kortom: plan je eerste afspraak en kom langs bij ons op kantoor. Je kunt ons bereiken via 0521 – 522 100 of via steenwijk@vanbruggen.nl. Uiteraard brengt de knop hieronder je ook op de juiste plek.

Zien we je binnenkort?

Plan je gratis eerste afspraak