Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Steenwijk Sluisweg 5
8332 JC Steenwijk
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Steenwijk

Hypotheekadvies in Steenwijk

Het is nogal wat: een huis kopen en daarmee je vertrouwde stek verruilen voor een nieuw onderkomen. En dan hebben we het nog niet eens over wat er financieel allemaal bij komt kijken: de hypotheek, verzekeringen en belangrijke financiële keuzes die je daarover moet maken. Waar sluit je bijvoorbeeld een voordelige hypotheek af? Voor welke hypotheekvorm kies je? Hoe lang zet je de rente vast? En wat kun je doen om je maandlasten zo laag mogelijk te houden? Met al die vragen weten wij raad. We adviseren je er graag over bij ons hypotheekadvies in Steenwijk.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Bij ons als onafhankelijk hypotheekadviseur in Steenwijk gaat het over jou

Logisch, zou je denken. Maar nee, bij veel hypotheekadviseurs in Steenwijk en omgeving gaat het in eerste instantie om hoge marges en eigenbelang van de adviseurs. Zij zijn verbonden aan één specifieke bank en hebben er dus belang bij dat jij juist bij die geldverstrekker een hypotheek afsluit. Bij ons ligt dat anders: wij geven onafhankelijk hypotheekadvies in Steenwijk. We kijken dus gericht naar jouw situatie en wensen, en vergelijken die met een groot aanbod van tientallen geldverstrekkers. Zo komen we tot een hypotheek en voorwaarden die bij jou passen én die je gunstige maandlasten opleveren. 

We geloven namelijk dat dát is waarom jij ons inschakelt. Je zit wel een jaar of dertig vast aan je hypotheek. Dat maakt het belangrijk dat de hypotheek je voordelige maandlasten oplevert en in elk opzicht bij je past. Ook over een aantal jaar. Dat is waarover wij met je meedenken. Of je nu een eerste huis koopt, gaat verhuizen of je huidige hypotheek zonder verhuisplannen onder de loep wilt nemen – wij zijn er voor jou.

Waarover geven we jou hypotheekadvies in Steenwijk?

Uiteraard kunnen we je met hypotheekadvies bijstaan als je verhuisplannen hebt en daarom iets met je hypotheek moet. Maar we zijn er voor nog veel meer soorten hypotheekvragen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Doe jij er wel of niet goed aan om je hypotheek over te sluiten?
 • Is rentemiddeling voor jou een gunstige optie als oversluiten niet interessant is?
 • Welke mogelijkheden heb je om je hypotheek te verhogen?
 • Als je overwaarde op je huis hebt, hoe kun je die dan verzilveren?
 • Welke verzekeringen zijn zinvol om naast je hypotheek af te sluiten?
 • Wat zijn je opties als ondernemer voor een zzp-hypotheek?
 • Op welke manieren kun je een verbouwing financieren?
 • Kun je met je overwaarde een tweede huis kopen en waar moet je daarbij op letten?
 • Waar doe je verstandig aan qua hypotheek als je pensioen nadert?
 • Wat kun je het beste doen aan het eind van de rentevaste periode: je hypotheek oversluiten of voortzetten?
 • Welke hypotheekopties heb je na een scheiding?

Kortom: jouw hypotheekvraag is bij ons in vertrouwde handen. Henri is hypotheekadviseur en verzekeringsadviseur bij Van Bruggen Adviesgroep in Steenwijk en helpt je graag een stap (of tien) verder. Of beter gezegd: met ons team kunnen we je van begin tot eind begeleiden. Van het oriënteren op de mogelijkheden tot de ondertekening van de definitieve hypotheekakte.

Kom langs en stel jouw hypotheekvraag

Wat zijn jouw mogelijkheden voor een hypotheek?

Je kunt je zoektocht naar een huis pas echt starten zodra je weet wat je te besteden hebt aan een nieuwe woning. Wij zijn er al in die eerste fase voor je om jouw maximale hypotheek te berekenen. Via onze rekentool kun je een eerste indicatie krijgen van je hypotheekopties, maar Henri gaat er in het kennismakingsgesprek dieper op in om je een sluitend antwoord te kunnen geven. Na afloop weet je precies hoeveel je verantwoord kunt lenen, welke maandlasten je daarbij hebt en hoeveel je kunt bieden op je toekomstige droomwoning.

Henri kijkt daarbij ook naar eventuele extra opties, zoals een Starterslening, de overwaarde op je huis meenemen (eventueel via een overbruggingskrediet) of het inbrengen van een schenking of spaargeld. Zo helpt hij starters om het onderste uit de kan te halen en tóch goede kans te maken op een woning.

Hypotheekadvies in Steenwijk inclusief de aanvraag voor jou geregeld

Nadat je opties bekend zijn en je succesvol een bod hebt uitgebracht op een woning, begint het werk pas echt. Dan kom je opnieuw bij ons langs voor hypotheekadvies in Steenwijk. We bekijken uitgebreid de hypotheekopties bij verschillende aanbieders, pluizen alle voorwaarden uit en laten je weten welke hypotheek voordelig uitpakt qua maandlasten en je passende voorwaarden oplevert. Van de hypotheekvorm tot de juiste rentevaste periode – we nemen het allemaal mee in ons hypotheekadvies aan jou.

Als jij ook achter die hypotheek staat, kunnen we de volledige aanvraag voor je regelen. Van het renteaanbod tot de ondertekening bij de notaris. We checken het aanbod en de akte voordat jij die te zien krijgt, zodat je zeker weet dat je je handtekening onder een kloppend document zet. Ook helpen we je om op tijd de juiste documenten aan te leveren en gaan wij in gesprek met de geldverstrekker als er een kink in de kabel komt of als er haast bij de aanvraag geboden is. Je hoeft dus nergens zelf achteraan te rennen.

Ik wil meer weten over hypotheekadvies

Wil je jouw maandlasten verlagen?

Hypotheekadvies in Steenwijk kan ook goed van pas komen als je al een hypotheek hebt en hoopt dat je maandlasten omlaag kunnen. Als jouw hypotheek al een tijdje loopt, zit die kans er inderdaad in. Er zijn daarvoor diverse opties:

 • Je hypotheek oversluiten en dus een compleet nieuwe hypotheek afsluiten (tegen een lagere rente en betere voorwaarden) in plaats van je huidige hypotheek. Dit kost je wel een boeterente (tenzij je aan het eind van de rentevaste periode oversluit) maar kan je in het ideale geval een mooie besparing op maandbasis opleveren.
 • Tussentijds aflossen op je hypotheek, waardoor je over een lager hypotheekbedrag rente betaalt. Houd er wel rekening mee dat dit niet bij elke hypotheekvorm even voordelig is en dat aflossen maar tot een bepaald bedrag boetevrij kan.
 • Verzekeringen oversluiten of stopzetten, bijvoorbeeld als je overbodige verzekeringen hebt lopen, een te uitgebreide dekking hebt of meer betaalt dan nodig is. Ook dit kan je een flink bedrag schelen.
 • Rentemiddeling: een alternatief voor oversluiten, waarbij je bij je huidige hypotheekaanbieder blijft, maar samen afspraken maakt over een lager rentepercentage. De boeterente wordt in dit geval uitgesmeerd over de hele looptijd.
 • Je risico-opslag verlagen. Als je woning meer waard is geworden, is je hypotheeksom een lager percentage van je totale woningwaarde. Dit betekent dat je soms in een lagere risicoklasse valt en dus minder risico-opslag hoeft te betalen. Dat levert je met minimale bijkomende kosten een mooie maandelijkse rentebesparing op.
 • Verhuizen naar een voordeligere woning. Dat is natuurlijk ook nog een optie als je je maandlasten op dit moment erg hoog vindt en bereid bent ergens anders te gaan wonen vanwege de lagere maandlasten. Vooral voor stellen van wie de kinderen zijn uitgevlogen, kan dit interessant zijn.

Behoefte aan extra hypotheek?

We kunnen je ook hypotheekadvies in Steenwijk geven over een ander onderwerp waarover we veel vragen krijgen: kun je je hypotheek verhogen? Die mogelijkheid is er vaak wel als je woning meer waard is dan je openstaande hypotheekschuld. Er is dan sprake van overwaarde, die je wellicht kunt verzilveren door je hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek te nemen. Een speciaal hypotheekproduct afsluiten voor je overwaarde, bijvoorbeeld een opeethypotheek, is soms ook een mogelijkheid.

Aan elke optie kleven voor- en nadelen. Je hypotheek verhogen is dan ook altijd een kwestie van maatwerk, ook omdat het belangrijk is dat je de nieuwe, hogere maandlasten daadwerkelijk kunt dragen. Wij kijken daarom graag wat voor jou mogelijk en gunstig is. Met je hogere hypotheek kun je wellicht jouw mooie toekomstplannen verwezenlijken. Gebruik het extra bedrag bijvoorbeeld voor:

Waarom hypotheekadvies in Steenwijk bij Van Bruggen Adviesgroep?

Een groot voordeel van ons kantoor is dat we niet alleen veel kennis hebben van hypotheken, maar ook expert zijn in financieel advies en pensioenadvies. Dit betekent dat we met een brede blik naar jouw financiële vraagstuk kijken. Bij je hypotheekvraag zullen we bijvoorbeeld ook je toekomstplannen en verzekeringsvragen meenemen. Zo word je écht goed geholpen.

Daarnaast ben je bij ons hypotheekadvies in Steenwijk zeker van:

 • Financieel advies over jouw opties voor nu en later
 • Van eerste oriëntatie tot ondertekening – alles voor jou geregeld
 • Uitgebreide kennis van hypotheken, verzekeringen, pensioen en meer
 • 100% onafhankelijk: jouw belang staat voorop
 • Keuze uit tientallen geldverstrekkers
 • Keurmerk Financiële Dienstverlening voor betrouwbaar advies
 • Gratis eerste kennismakingsafspraak

Gratis afspraak maken?

Het eerste kennismakingsgesprek over jouw hypotheekmogelijkheden is bij ons altijd gratis. Plan je afspraak en ontdek in dat eerste gesprek hoe we jou kunnen helpen.

Mail naar steenwijk@vanbruggen.nl of bel naar 0521 522 100. Of klik op de knop hieronder. We nemen dan snel contact met je op.

Gratis kennismaking plannen