Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Hellevoetsluis / Brielle Rijksstraatweg 31
3222 KA Hellevoetsluis
Opent woensdag om 10:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Hellevoetsluis / Brielle

Pensioenadvies in Hellevoetsluis

Het duurt misschien nog wel een jaar of vijftien/tien. Toch is het verstandig om nu al iets voor je pensioen te regelen. Op het moment dat je met pensioen gaat, verandert er in één klap van alles. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook financieel. Je inkomen bestaat voortaan uit werkgeverspensioen en AOW in plaats van een vast maandelijks salaris. En dat inkomen valt ook nog gemiddeld zo’n 30% lager uit dan wat je gewend was te verdienen. Hoe zorg je er dan toch voor dat je na je pensioen voldoende middelen hebt? Met ons pensioenadvies in Hellevoetsluis helpen wij je daarbij.

Maak een afspraak

Krijg inzicht in je financiën na je pensioen

Waarom het zo belangrijk is om nu al iets te regelen voor je pensioen? Omdat je pensionering meer gevolgen heeft voor je financiële situatie dan je wellicht beseft. Ook al heeft je werkgever keurig elke maand geld opzij gezet voor je pensioen, je gaat er qua inkomen toch op achteruit. Zo’n 30% gemiddeld. Dat kan het lastiger maken om vanaf je pensioengerechtigde leeftijd rond te komen. Zeker omdat je vaste lasten, zoals een hypotheek, vaak gewoon doorlopen.

Als je je verdiept in je pensioen, is het dus belangrijk om niet alleen te weten hoeveel pensioen je hebt, maar ook wat je na je pensionering daadwerkelijk krijgt uitgekeerd. En ook hoe dat dat zich verhoudt tot de kosten die je maandelijks maakt. Hoe houd je je hypotheek bijvoorbeeld betaalbaar? Hoe zorg je ervoor dat je jouw gedroomde verbouwing alsnog kunt betalen? En wat moet je regelen qua verzekeringen om tegen die tijd geen onnodige risico’s te lopen?

Bij al die vragen helpen wij je met ons pensioenadvies in Hellevoetsluis. Het resultaat? Een heldere pensioenplanning waarmee jij onbezorgd van je pensioen kunt genieten.

Hoeveel pensioen heb jij nodig?

Een belangrijke vraag om voor jezelf antwoord op te krijgen, is hoeveel jij aan pensioen nodig hebt om rond te komen. Als je kijkt naar je pensioenwensen, wat heb je dan aan inkomen nodig om die waar te maken? En wat is er nodig om je vaste lasten te kunnen dragen? En heb je misschien nog extra pensioen nodig omdat je eerder wilt stoppen met werken? Het kan zijn dat je wel wat extra pensioen kunt gebruiken. In zo’n geval kun je gelukkig zelf je pensioen aanvullen. Dat kun je doen door zelf geld te sparen of beleggen, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Zo kun je denken aan het verzilveren van de overwaarde op je huis. Door de meerwaarde op je huis op te nemen in de vorm van – bijvoorbeeld – een tweede hypotheek, een krediethypotheek of een opeethypotheek, ontstaat er meer financiële ruimte. Je kunt je overwaarde gebruiken voor een verbouwing of een tweede huis, maar je kunt het bedrag ook gewoonweg op je rekening laten storten. Zo heb je wat extra’s in handen om je pensioen mee aan te vullen.

Uiteraard zijn er ook zonder overwaarde mogelijkheden. Zo kun je wellicht besparen op je hypotheek, verzekeringen stopzetten of tussentijds aflossen om zo je lasten te verlagen.

Wij kunnen voor je berekenen welke pensioeninkomsten jij nodig hebt om straks van te kunnen rondkomen. En we denken ook graag mee hoe je een extra pensioenbuffer voor jezelf creëert.

Plan een oriëntatiegesprek

Pensioen en hypotheek, hoe zit dat?

Nog een belangrijke vraag waar we samen naar kijken, is hoe het zit met je hypotheek na je pensioen. Er zijn een paar specifieke aandachtspunten:

 • Vanaf je 57e kun je een lagere maximale hypotheek krijgen (een seniorenhypotheek wordt het vanaf dat moment genoemd). Dat betekent dat je bijvoorbeeld minder kunt lenen als je verhuisplannen hebt én dat je vanaf die leeftijd een kleinere tweede hypotheek kunt krijgen (als je die al kunt krijgen).
 • De hypotheekrente ligt erg laag op dit moment. Het kan zomaar zijn dat je je hypotheek lang geleden hebt afgesloten, toen de rentes nog veel hoger lagen. Is je hypotheek oversluiten dan misschien verstandig om structureel te besparen op je hypotheek?
 • Je aflossingsvrije hypotheek moet in één keer afgelost worden. Heb je een (deels) aflossingsvrije hypotheek lopen? Dan komt er binnenkort een moment dat je in één keer de hele openstaande hypotheeksom moet betalen. Een flink bedrag! Wil je voorkomen dat je straks in één keer voor onhaalbare kosten komt te staan? Dan kun je met onze financieel adviseur Peter kijken naar alternatieve opties.
 • Kun je je overwaarde opnemen? Als er overwaarde op je huis rust, is het soms zonde om die in de stenen te laten zitten. Als je wat extra geld goed kunt gebruiken, kun je kijken naar manieren om de overwaarde te verzilveren. Zo komt er meer spaargeld vrij.
 • Vergeet een eventuele verbouwing niet. Je overwaarde kan ook een mooie mogelijkheid bieden om een verbouwing te financieren. Wij kunnen meekijken in hoeverre je een verbouwing vanuit je hypotheek kunt financieren.

Benieuwd wat jij zoal moet regelen voor je hypotheek na je pensioen? En waar je verstandig aan doet? Met onze combinatie van hypotheekadvies en pensioenadvies in Hellevoetsluis kunnen wij je op deskundige wijze verder helpen.

Plan een gratis kennismaking

Waarover geven wij pensioenadvies in Hellevoetsluis?

Ons pensioenadvies in Hellevoetsluis is altijd persoonlijk. Afgestemd op jouw situatie dus. Daarbij kijken we mee met een brede blik, want soms kunnen besparingen of interessante mogelijkheden vanuit onverwachte hoek komen. Zo kunnen we je bij ons pensioenadvies ook adviseren over onder meer deze vragen:

 • Welke mogelijkheden biedt je aflosvrije hypotheek die over een tijdje afloopt?
 • Hoe kun je een verbouwing of verduurzaming van je woning financieren?
 • Welke opties heb je om een schenking te doen, bijvoorbeeld als je kinderen een eerste huis kopen?
 • Wat moet je zoal regelen voor je pensioen na een scheiding?
 • Is een opeethypotheek voor jou een aantrekkelijk product om je overwaarde op te nemen?
 • Hoeveel kun je aan hypotheek krijgen als je verhuisplannen hebt?
 • Wat zijn je mogelijkheden voor een tweede hypotheek?
 • Als je zzp’er bent, hoe kun je dan je pensioen aanvullen?

Besparen op je hypotheek of verzekeringen?

Extra geld overhouden voor je pensioen kan ‘m ook zitten in minder kwijt zijn aan vaste lasten. Nu én later. Om dat voor elkaar te krijgen, kunnen wij je helpen bij een besparing op je hypotheek of verzekeringen. Zo kan je hypotheek oversluiten, ondanks de boeterente, je soms jarenlang een forse rentebesparing opleveren. Of dat ook voor jou geldt? Dat zoeken we graag samen met jou uit. Natuurlijk zetten we eerlijk alle opties op een rij en  laten we het ook weten als de boeterente zo hoog is dat oversluiten voor jou minder gunstig is.

Daarnaast kun je wellicht geld besparen op je lopende verzekeringen. Heb je je lopende overlijdensrisicoverzekering bijvoorbeeld nog wel nodig? Of kun je die wellicht stopzetten of aanpassen, nu je wat ouder bent? En je andere verzekeringen: is daar een besparing op mogelijk? Onderdeel van ons financieel advies is ook advies over je verzekeringen. We doen graag een verzekeringscheck bij je, waarbij we uitzoeken of jij voordelig uit bent met je huidige verzekeringen of dat daarin een besparing mogelijk is.

Maak een afspraak voor pensioenadvies

Over ons pensioenadvies in Hellevoetsluis

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Hellevoetsluis staan we voor écht persoonlijk advies. Geen standaardtrajecten, wel persoonlijk meekijken, vlot contact en altijd goed bereikbaar over de telefoon.

Schakel je ons in voor het financieel verzorgen van jouw pensioen? Dan ben je zeker van:

 • Professioneel en eerlijk advies over jouw financiën
 • Deskundig in hypotheken, verzekeringen, pensioen en meer
 • Oog voor de mogelijkheden die er wél zijn
 • Ook advies over passende verzekeringen
 • Persoonlijk contact tijdens het hele traject
 • Combinatie financieel advies en makelaardij mogelijk
 • 100% onafhankelijk advies (keuze uit veel geldverstrekkers)

Wat is jouw vraag? Kom gratis kennismaken!

Heb jij een prangende vraag over je pensioen? Je bent van harte welkom voor een gratis eerste afspraak bij ons op kantoor in Hellevoetsluis.

Plan je gratis eerste afspraak via de knop hieronder of bel voor een afspraak naar 0181 – 283 166. Liever mailen? Kan ook. Wij zijn bereikbaar via 0181 – 283 166. Zien we je binnenkort?

Maak een afspraak